به گزارش خبرگزاری شبستان از تبریز، «پرویز محمدزاده» امروز در دومین نشست کارگروه منطقهای اقتصاد مقاومتی منطقه دو کشور با بیان اینکه ارزش تولیدات سالانه محصولات زراعی، باغی و دامی استان 99 هزار میلیارد ریال است، اظهار کرد: بخش کشاورزی بیشترین تابآوری را در مقابل اعمال تحریمهای مختلف از خود نشان داده است.
معاون توسعه و برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی افزود: تولیدات بخش کشاورزی کمترین نوسان را تحت تاثیر تحریمها داشته و حتی صادرات کشاورزی هم تقویت شده است؛ البته باید دقت شود این امر موجب از بین رفتن منابع پایه کشاورزی یعنی آب، خاک، مراتع و جنگلها نشود؛ بلکه به تحریک سایر بخشهای اقتصادی بیانجامد.
محمدزاده متذکر شد: اگر بخش کشاورزی توسعه نیابد، توسعه بخش صنعت نیز امکانپذیر نخواهد بود؛ چرا که امنیت غذایی به عنوان خروجی بخش کشاورزی و امنیت آب منوط به سیاستگذاریهای مناسب در بخش کشاورزی است.
معاون توسعه و برنامهریزی سازمان مدیریت و برنامهریزی آذربایجانشرقی تصریح کرد: سهم استان از GDP کشور 3.5 درصد است؛ در حالی که سهم ارزش افزوده بخش کشاورزی استان 4.6 درصد کل کشور است.
وی سهم بخش کشاورزی در ایجاد اشتغال استان و کشور را به ترتیب 19.8 و 18.5 درصد اعلام کرد و تهدید منابع پایه بخش کشاورزی، سطح پایین مهارتی نیروی انسانی، ضایعات فراوان بخش کشاورزی، تغییرات اقلیمی، نظام خردمالکی و دهقانی و در مجموع نظام بهرهبرداری نامناسب بخش را عمدهترین چالشهای کشاورزی دانست.
لازم به ذکر است، در این جلسه معاونان برنامهریزی سازمانهای مدیریت و برنامهریزی و جهاد کشاورزی استانهای آذربایجانشرقی و غربی، اردبیل و کردستان حضور داشتند و به ارائه گزارش عملکرد اقتصاد مقاومتی بخش کشاورزی استان متبوع پرداختند.
همچنین در جلسه همچنین بحث الگوی کشت حوزههای آبریز دریاچه ارومیه و معیشت جایگزین در روستاهای حوزه مورد بررسی و کنکاش قرار گرفت.
نظر شما