به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با مواد مخدر،«اسکندر مؤمنی» در سفر خود به وین با ژان لوك لمايو مدير بخش سیاستگذاری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) دیدار کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب استراتژی متوازن خود در شش ماهه 2019، حدود 580 تن از انواع مواد مخدر را با اجرای 2000 عملیات اطلاعاتی کشف کرده که نزدیک به 30 تن آن هروئین و مرفین بوده است.
دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر افزود: توليد مواد مخدر صنعتي در افغانستان با ورود عظيم پيشسازها به اين كشور و ايجاد لابراتوارهاي توليد مواد مخدر صنعتي بهویژه شيشه افزايش قابل توجهي داشت و ايران در 6 ماهه گذشته حدود 10 تن مواد مخدر شيشه كشف كرده كه نسبت به سال گذشته 6 برابر شده، يعني 600 درصد رشد داشته است.
وی تصریح کرد: اين امر زنگ خطري جدی براي جامعه جهاني است كه در كنار مواد مخدر سنتي، روانگردانها و ماده مخدر شيشه افزايش داشته و اين هشدار جدي براي بشريت است كه شيشه در حال افزايش است و چنانچه راه حلي براي اين معضل پيدا نشود، كشورهاي غربي و منطقه آسيب جدي خواهد ديد.
مؤمنی افزود: دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) و ستاد مبارزه با مواد مخدر با يكديگر ارتباط گستردهای دارند و ايران يكي از شركاي اصلي اين دفتر است، در سفر قبلي به وين و ملاقات با آقاي فدوتف معاون دبيركل سازمان ملل، مقرر شد، اين همكاري دو جانبه در زمینههای مختلف نيز گسترش يابد كه يكي از اين توافقات در حوزه درمان بود.
وي با اشاره به تحریمهای ظالمانه عليه ايران گفت: متأسفانه اين تحریمها در روند مبارزه ايجاد اختلال ميكند، مبارزه با افزايش توليد و ترانزيت مواد مخدر در كشورهاي منطقه نياز به سازوكار، تجهيزات و امكانات جديد دارد، مبارزه سنتي و دستي با مواد مخدر ديگر جوابگو نيست، زيرا تا 20 سال گذشته، كل توليدات مواد مخدر در افغانستان 200 تن بود ولي اكنون به بيش از 9 هزار تن رسيده است، بنابراین تحریمها مانع جدي را در مبارزه جهاني ايران با مواد مخدر ايجاد كرده و جامعه جهاني بايد فكري براي اين تحریمها بكند.
دبیرکل ستاد افزود: جامعه جهاني میتواند به ايران كه در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر قرار دارد و به نمايندگي از جامعه جهاني با اين پديده مبارزه میکند سهم خود را ادا كند و به وظيفه خود عمل كند و اميدوارم تبادل اين سند، باب جديدي را در توسعه روابط ستاد و سازمان ملل ايجاد كند تا جامعه جهاني به بخشي از تعهداتش عمل كند.
مومنی گفت: در راستای امضای سند ايجاد مرکز منطقهای درمان اختلالات ناشی از سوءمصرف مواد مخدر در ايران، تا يكي دو ماه آينده اين مركز منطقهای در تهران با حضور مسئولان سازمان ملل افتتاح می شود.
همچنين ژان لوك لمايو مدير بخش سیاستگذاری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل (UNODC) گفت: اين سند، از اهميت زيادي برخوردار است و بيانگر فعاليت بسيار عالي ايران در زمينه كاهش تقاضا است و اميدواريم از تواناییها و ظرفيت ايران براي كاهش تقاضا و گسترش آگاهي در زمينه HIV در سطح منطقه استفاده كنيم.
گفتنی است، در پایان این دیدار سند يادداشت تفاهم در زمينه ايجاد مركز منطقهاي ظرفيتسازي و پژوهش براي ارتقاي درمان اختلالات درمان ناشي از موادمخدر و بهبود ايمني و سلامت عموم" میان ایران و سازمان ملل متحد امضا شد.
نظر شما