به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، حجت الاسلام والمسلمین محسن قرائتی، امروز(۲۷ آبان) در هفتمین اجلاس استانی نماز با شعار «نماز و مدرسه» با استناد به آیه ۴۱ سوره حج تصریح کرد: نماز، غیر از ایمان نیاز به امکانات دارد پس هر کس عنوان، بیان، رسانه و...دارد{مسئول است} نماز خرج دارد و همت و انرژی می خواهد.
رییس ستاداقامه نماز کشور با استفاده از آیه آخر سوره تکاثر؛ با متذکر شدن این نکته که در قیامت از پست ها و مسئولیت هایی که به ما داده شده، سئوال می شود؛ تأکید کرد: درباره نماز به کار کم راضی نشوید، نکند بعداً بگویند در زمان شما که مسئول بودید، نماز افت کرد.
وی با بیان اینکه بر اساس قرآن کریم دو جور می شود کار کرد، یکی اینکه حق آن چیز را انجام بدهید و اگر نتوانستید، آنچه امکان دارد؛ وضع کنونی نماز و زکات در جامعه را غیرقابل قبول دانست و با اشاره به اینکه ۴۰ سال از انقلاب رفت و گندم زکات نخورده می خوریم؛ اظهار داشت: ۶ درصد مردم زکات می دهند.
حجت الاسلام قرائتی با ارتباط معنایی میان آیات(وأمر اهلک بالصلواة»( ۱۳۲ طه) و «وأمر بالمعروف..»(۱۷ لقمان» خاطرنشان کرد: معروف درجه یک، نماز است و باید بچه ات را به نماز امر کنی و اگر قبول نکرد آنقدر بگو تا بشود.
وی ادامه داد: کمالی نیست مگر در نماز است؛ هیچکس{درباره نماز} نگوید به وظیفه عمل کردم زیرا بهتر از این هم می توانیم باشیم؛ چرا بعد از ۴۰ سال شهرک هایی که ساخته می شود همه چیز دارد الا مسجد؟! در حالیکه خدا اول کعبه را درست کرد « ان اول بیت وضع للناس»بعد کره زمین را از زیر آب بیرون آورد.
مفسر قرآن کریم با بیان اینکه امام علی علیه السلام به استاندار خود می فرماید همه کارهایت تابع نماز باشد؛ گفت: باید ببینیم در ادارات، نمازخانه بهتر از اتاق مدیر است یا نه، یک دخمه است؟ بعضی سیلی هایی که می خوریم از بی توجهی به نماز است زیرا نماز یک ارزش است که اگر آن را فراموش کنیم سیلی می خوریم؛ روایت داریم هر چه در زمین آتش گرفت بخاطر ندادن زکات است.
وی با تأکید بر اینکه باید در هر خانه ای یک کتاب نماز باشد؛ به صراحت بیان کرد: نماز ما بیمار است؛ یا نمی خوانیم یا غلط می خوانیم یا با حضور قلب نیست؛ زکات هم تقریباً مرده؛ یک وقتی ۲۲ واجب فراموش شده را تهیه و تقدیم رهبری کردم.
حجت الاسلام قرائتی با ابراز تأسف از اینکه با وجود آنکه قاریان بین المللی بارها به کشور ما آمدند اما مفسرین بین المللی نیامدند؛ خاطرنشان کرد: در برابر قرآن هم کوتاهی کردیم؛ اداره ارشاد برای آموزش نماز جزوههای نماز درست کند، صدا سیما فیلمی برای نماز بسازد، باید حق نماز را ادا کنیم و دنیای ورزش برای نماز حریم قائل شود.
وی با اشاره به فرازهایی از دعای کمیل مبنی بر درخواست غفران الهی در برابر گناهانی که باعث فروریختن حیا، قطع امید، تغییر نعمت ها و... می شود؛ خدا گناهانی که از یک نماز تا نماز دیگر می شود می بخشد؛ ۴۶ حقوق در نماز است؛ اگر نماز با لقمه حرام باشد درست است اما قبول نیست.
رییس ستاداقامه نماز کشور با تأکید بر اینکه قطار و هواپیما و... همه باید ساعت های حرکت را بر اساس وقت نماز تنظیم کنند؛ این نکته را هم توصیه کرد: مسئولین نماز آدم های محبوب و وارسته و علاقه مند و فاضل و بهترین جای اداره، برای نماز باشد.
وی با بیان اینکه درست نیست در جایی مثلاً کلانتری با ۳۰ سرباز آخوند برود{چون عقیدتی سیاسی هزینه دارد} اما کنار آن مدرسه با ۳۵۰ دانش آموز چون پول ندارد، نمازش تعطیل باشد و یا خوابگاه دانشجویی نماز نداشته باشد.
حجت الاسلام قرائتی همچنین بر این نکته که خوش صداها اذان بگویند تأکید کرد و با اشاره به اینکه افرادی چون ابراهیم و اسماعیل و زکریا و مریم سلام الله علیهم خادم مسجد بودند؛ از گماشتن افراد و پیر و بیسواد و وارفته و... به خادمی مسجد انتقاد کرد و افزود: خادم کی بود کی شد؟! روایت داریم در آخرالزمان آدم هایی که مسئولیت دارند خجالت می کشند اذان بگویند. اینها بیماری است و سیلی دارد!
وی ادامه داد: امت اسلامی کسی است که صدای اذان بشنود دلش تو بریزد«وجلت قلوبهم»؛ قرآن فرمود اقتصاد شما مربوط به دین شما است(۶۶ مائده) اما ما بند کردیم که{اقتصاد} وصل به سکه و خودرو و ارز است لذا تشخیص ما قرآنی نیست.
رییس ستاداقامه نماز کشور بار دیگر با ابراز این مطلب که وضع نماز خوب نیست و گرایش پدر و مادرها باید همانقدر که عنایت به نمره بچه ها دارد به نماز هم داشته باشد؛ تصریح کرد: تا نماز درست نشود سبلی می خوریم؛ مسئولین نسبت به نماز حساس نیستند و نماز جدی نیست.
وی گفت: نماز مال من نیست و سواد من هم بیشتر از شماها نیست؛ همه باید بنشینیم و فکر کنیم که برای نماز چه کنیم؟ باید با محبت و لطافت کار کرد؛ هر کاری بخواهید بکنید راهش را و هر کاری نخواهید بکنید، بهانه اش را پیدا می کنید. حضور مسئولین در صف اول نماز مهم است زیرا نماز علنی اثر دارد.
حجت الاسلام قرائتی با اشاره به اینکه بعضی ها می گویند چرا باید نماز را با زبان عربی بخوانیم؛ بیان کرد: زبان واحد ارزش است نه ضد ارزش؛ در پروازها هرکجای دنیا که باشد انگلیسی زبان واحد است.
وی ادامه داد: نسخه را داریم اما دارو را نخریدیم، نسخه حال را خوب نمی کند.
نظر شما