حجت الاسلام والمسلمین «حسین الهی نژاد» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، مهدویت را از جمله آموزههای مهم اسلامی دانست و اظهار داشت: مهدویت در کنار آموزههای مهمی نظیر توحید، نبوت، معاد و امامت قرار دارد و مورد اتفاق و اجماع همه گروههای اسلامی میباشد.
رئیس پژوهشکده مهدویت و آینده پژوهی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی افزود: آموزه منجیگرایی که فرامذهبی و فرادینی است، در اسلام در قالب واژه مهدویت خودنمایی میکند و دارای ابعاد و گستره وسیع و اثرها و نقشهای اساسی در هدایتبخشی و ساماندهی فرهنگ، ایمان و سیاست و تمدن مسلمانان و جوامع اسلامی است.
وی با تأکید بر این که اندیشه مهدویت، خاستگاه عقلی، قرآنی و روایی دارد، بیان داشت: مهدویت همگام با طلوع اسلام با اشارات قرآنی و بیانات نبوی آغاز و با مستندات کلامی و عقلی تداوم پیدا کرده است.
این مدرس حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: این اندیشه در تطورات تاریخی در مواجهه با فراز و فرود اجتماعی بدون وقفه و بدون انحراف و کجروی از مسیر اصلی به حرکت خود ادامه داده و با عبور از فرایند تاریخی و تطورات اجتماعی بر اتقان و استحکام آن افزوده شده و از نظر کثرت مسائل و فراوانی مباحث به فربگی و پردامنگی لازم رسیده است.
حجت الاسلام والمسلمین الهی نژاد اضافه کرد: بر این اساس اندیشه مهدویت یک آموزه مهم و اصیل اسلامی است که پیشینهای طولانی و دیرین دارد و با طلوع اسلام تولد یافته است، گرچه مهدویت در آغازین تولدش به صورت یک اندیشه و باور مطرح بوده، اما در فرایند تاریخی به جهت جایگاه مهم و نقش اساسی آن در فرهنگ و باورهای اسلامی، مورد اقبال و توجه روزافزون باورمندان اسلامی در همه اقشار و آحاد جامعه قرار گرفته و بر تعالی و گستره آن افزوده شده است.
وی بیان داشت: اندیشه مهدویت از طرفی بر اساس نیاز عمومی و استقبال فراگیر مردمی و از طرف دیگر به جهت مطالبات عمومی و الزامات اجتماعی به سوی ارتقا و تعالی از نظر جایگاه و نوشوندگی و روزآمدی از نظر عملکرد پیش رفته و از فضای اندیشه و باور صرف به فضای مطالعاتی و دانشی در قالب گرایش و رشته و میانرشتگی انتقال یافته و با نامهای مهدویتپژوهی و مهدویتشناسی بازخوانی شده است.
عضو هیأت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مهدویتپژوهی را حوزهای دانست که با نگرش استدلالی و تحلیلی و مستندات عقلی، قرآنی و روایی به موضوعات مهدویت میپردازد.
وی در ادامه یادآور شد: از جمله آموزههای مهم مهدویتپژوهی بحث انتظار و تأثیرگذاری مهم آن در میان باورمندان به منجی و مهدویت است که بر اساس اعتقاد و باورداشت به انتظار و بازشناسی و تعریفی که از آن ارائه میشود، حرکتها و نهضتها و بهطورکلی فعالیتهای مسلمانان و علمای اسلامی در عصر غیبت تنظیم و مهندسی میشود.
نظر شما