حکومت حق و تکلیفی است که پس از شرائط استقرار، حاکم اسلامی حق برگشت به عقب ندارد

حجت الاسلام مهدوی ارفع با اشاره به جایگاه حکومت در حکمت بیست و دوم نهج البلاغه گفت: حکومت حق و تکلیفی است که پس از شرائط استقرار حاکم اسلامی حق برگشت به عقب ندارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از البرز، « حجت الاسلام حمیدرضا مهدوی ارفع» در حسینیه فضای مجازی با محوریت شرح حکمت بیست و دوم نهج البلاغه شریف که شامگاه ۲۰ خرداد برگزار شد گفت: حکمت بیست و دوم نهج البلاغه شریف به حق و تکلیف می پردازد.

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی افزود: حکومت همان طور که حق است تکلیف هم هست، چنانچه شرائط استقرار حاکم اسلامی محقق شود بر حاکم تکلیف است که بپذیرد و در صورت محقق شدن برگشت به عقب ندارد حتی به قیمت جان حاکم، بر این اساس حفظ نظام اسلامی از مهم ترین واجبات است.

وی با اشاره به اهمیت حق غصب شده حضرت علی(ع) در حکمت بیست و دوم نهج البلاغه مطرح کرد:  پذیرش حکومت اسلامی به شرط مقررات و شرائط، تکلیف امیرالمونین(ع) بود؛ از طرف اینکه چه کسی حق دارد برمسند حکومت و جامعه بنشیند فقط حق حضرت علی(ع) بود.

این استاد دانشگاه توضیح داد: امیرالمومنین(ع) بنابر این تکلیف نمی توانستند از این حق بگذرند، آن چنان که در خطبه سوم در بند هفتم می فرمایند : « به خدایی که دانه را شکافت و جان را آفرید، اگر حضور فراوان بیعت کنندگان نبود و برای من حجت تمام نمی شد و اگر این نبود که خدا از علما هرگز نسبت به شکمبارگی ظالم و حق مظلوم نبود، من ریسمان شتر خلافت را به گردن آن می انداختم و می دید که بی رغبت تر از همه نسبت به شما به خلافت هستم».

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی مطرح کرد: حکومت صالحان هم حق و هم تکلیف است و انقلاب اسلامی، عمل به این تکلیف الهی بود؛ مگر می شود که عالم بزرگی مانند امام خمینی(ره) این بار را ببیند که تا چه اندازه بشریت را زیر چکمه استکبار له می کنند و سپس سکوت کند؟!!! تکلیف امام بود که قیام کند و انقلاب اسلامی را از نماز واجب تر بداند.

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی در پایان عنوان کرد: اگر مردم در جریان همه پرسی حکومت در سال 57 به انقلاب اسلامی رأی نمی دادند، امام خمینی(ره) نمی توانستند که حکومت انقلاب اسلامی را برپا کنند.

نهج البلاغه کتاب انقلاب اسلامی است

حجت الاسلام مهدوی ارفع توضیح داد: نهج البلاغه شریف کتاب انقلاب اسلامی است آن چنان که در بسیاری از حکمت ها و نامه ها اندیشه های تمدنی و حکومتی دین بیان شده است.

دبیرنهضت جهانی نهج البلاغه خوانی مطرح کرد: حکومت اسلامی آن پاشنه آشیل حرکت بشر به سمت خدا است، کسی که بخواهد این مایه قدرت را تضعیف کند بدترین خیانت را به بشر کرده است.

 

کد خبر 936963

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha