ضرورت تعریف کار فرهنگی و هنری به عنوان شغل حرفه ای

محمدپور با بیان این‌که بخش فرهنگ و هنر می تواند در تولید ناخالص داخلی و ملی، سهم داشته باشد، گفت: این حوزه قابلیت لازم را برای تبدیل شدن به منبع عظیم و پویای قابل اتکا در اقتصاد کشور دارد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «محمد محمدپور» امروز در دیدار نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: آثار و تولیدات فرهنگی و هنری و مصرف عمومی آنها، در ایجاد آرامش، نشاط و گسترش سرمایه های اجتماعی و پیشگیری و کنترل معضلات جامعه تأثیرات شگرفی دارند. با این حال و در کنار تمامی این مزایا، در دنیای توسعه یافته امروز، این حوزه به عنوان بخش تاثیرگذار و مطمئن در اقتصاد کشورها هم محسوب می شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد آذربایجان شرقی با اشاره به پیشینه فرهنگی و تمدنی آذربایجان شرقی و تبریز، خاطر نشان کرد: استان آذربایجان شرقی در حال حاضر نیز از بابت نیروی مستعد انسانی و چهره های فعال و شاخص در بخش فرهنگ و هنر از غنای بالایی برخوردار است که به مثابه سرمایه های تمام نشدنی، می توانند در این حوزه تاثیرگذار باشند.

محمدپور با اشاره به نقش ارزنده اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه در مدیریت بحران کرونا، گفت: در بحران کرونا، مشاغل و صنوف مختلفی در سطح کشور آسیب دیدند که در این میان آسیب حوزه فرهنگ و هنر بسیار جدی بود و طبق برآوردها، بیش از 150 میلیارد تومان خسارت به صورت مستقیم در سطح استان به این بخش وارد شد.

وی در ادامه با طرح برخی محدودیت ها و تنگناهای حوزه فرهنگ و هنر استان اظهار داشت: با وجود فعالیت اداره کل در 40 حوزه مختلف بسیار مهم و تأثیرگذار و ده ها انجمن و بیش از 3 هزار واحد و صنف و ده ها هزار فعال و کنشگر فعال فرهنگی و هنری و رسانه ای و اهل قلم و مواجهه با موضوعات و معضلات مختلف فرهنگی و اجتماعی، کل اعتبارات فعالیتی و حمایتی فرهنگی استان در موافقت نامه و بودجه سنواتی،یک میلیارد تومان است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، ضمن یادآوری فقر فضای فرهنگی در استان افزود: سرانه فیزیکی فضای فرهنگی آذربایجان شرقی در خوشبینانه ترین حالت، به چهار سانتی مترمربع می رسد که در مقابل استاندارد 70 سانتی متری، رقم بسیار ناچیزی است.

محمدپور گفت: سیاست اصولی و آینده نگر دولت تدبیر و امید، کاهش اتکای اقتصاد به نفت و شناسایی ظرفیت های جدید در این حوزه بود و هست و در همین راستا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اقتصاد فرهنگ و هنر و تقویت و توسعه کسب و کارهای فرهنگی و هنری را در کانون توجه خود قرار داد. 

وی با تاکید بر اینکه کار فرهنگی وهنری باید شغل رسمی محسوب شود، گفت: متاسفانه عملا در کشور، کار هنری یک فعالیت تفننی محسوب می شود، در حالی که باید به عنوان یک شغل رسمی به آن توجه شود که در این صورت می تواند برای فرد و کشور، ارزش افزوده داشته باشد که این امر نیز مستلزم ورود مجلس و نمایندگان محترم و ایجاد ساز و کارهای قانونی است.

محمدپور در خصوص پروژه های مهم در دست اجرای فرهنگی و هنری استان گفت: موزه هنرهای معاصر، تالار مرکزی تبریز و ساماندهی مقبره الشعرا از جمله طرح های مهم فرهنگی استان بلکه کشور به شمار می روند که از نمایندگان محترم استان انتظار می رود همراهی و اهتمام لازم را برای تأمین بودجه و منابع مالی لازم این پروژه ها معمول نمایند.

کد خبر 940138

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha