تدوین طرح جامع هنر و راه اندازی مرکز هنر و رسانه در حوزه/موقوفات فرهنگی کشور واقعا مظلوم است

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه با بیان این که زبان هنر برای تبلیغ دین بیشتر تأثیر را دارد، گفت: در همین راستا طرح جامع هنر و مرکز هنر و رسانه در حوزه ایجاد شده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین «محمدحسن نبوی» عصر امروز(شنبه 21 تیر) در مراسم اختتامیه هفتمین جشنواره هنر آسمانی حوزه های علمیه که در سالن همایش های مدرسه علمیه معصومیه برگزار شد، با اشاره به ارزش و اهمیت هنر با رویکرد اصیل اسلامی ایرانی اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب سال ها قبل فرمودند: بحث هنر در حوزه های علمیه را پیگیری کنید.

 

دبیر جشنواره هنر آسمانی افزود: فعالیت هایی در مراکز مختلف حوزوی و غیر حوزوی در عرصه هنر انجام می‌ شود که ما نیز در حوزه های علمیه وظیفه خود می‌ دانیم به این مسأله بپردازیم؛ یکی از کارهایی که در ابتدای شروع کار آیت الله اعرافی به آن پرداختیم طرح جامع هنر بود که توسط ایشان به مدارس علمیه سراسر کشور جهت اجرا، ابلاغ شد.

 

وی در ادامه عنوان کرد: البته در همه مدارس علمیه کشور این بحث انجام نشده است چراکه برخی جاها امکانات کافی را ندارند ولی استارت کار خورده است و همچنین مرکز هنر و رسانه در مجتمع آموزشی پژوهشی تبلیغ ایجاد شده است.

 

حجت الاسلام والمسلمین نبوی با اشاره به این که انشاءالله این مرکز برای ابتدای سال تحصیلی جدید پذیرش خواهد داشت، گفت: البته همه مسائل بستگی به این دارد که ویروس کرونا چه زمانی دست از سر ما بردارد که امیدواریم هرچه سریع تر از شر این ویروس منحوس خلاص شویم.

 

وی بیان داشت: چیز دیگری در طرح جامع هنر دیده شد، هنرهای حوزوی است هرچند خیلی مرسوم نباشد؛ مثلا مرثیه خوانی خودش یک هنر است که به عنوان هنر مطرح نمی شود یا سخنرانی خوب و جذاب، یک کار ساده نیست بلکه هنرمندانه است ولی تا گذشته جزو هنر تلقی نمی شده است ولی در طرح جامع این موارد جزو هنر دانسته شده است.

 

معاون تبلیغ و امور فرهنگی حوزه های علمیه در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اقدامات انجام شده در این معاونت در عرصه هنر تصریح کرد: 19 دوره کارگاه آموزشی هنر در استان های مختلف کشور، چهار دوره آموزش فیلم نامه نویسی و نقد فیلم و نقد عملکرد دینی رسانه ملی در سه سال متوالی بخشی از این فعالیت ها محسوب می‌ شود.

 

وی اضافه کرد: همراهی با جشنواره مردمی فیلم عمار که استقبال خوبی از آن شد و همچنین برگزاری جشنواره هنر آسمانی در دوره ششم نیز از جمله کارهای طرح جامع است که در دوره قبلی یعنی دره ششم بیش از چهار هزار اثر به دبیرخانه رسید که سال گذشته قرار بود این جشنواره را داشته باشیم ولی به دلیل کرونا به امسال موکول شد.

 

حجت الاسلام والمسلمین نبوی بیان داشت: همکاری با کمیسیون سیاسی اجتماعی مجلس خبرگان، همکاری با سازمان سینمایی در نقد فیلم ها و فیلمنامه های دینی، طراحی و تصویب طرح های مرتبط با هنر، ایجاد کانال تخصصی نقد رسانه با حضور طلاب متخصص و تهیه بانک اطلاعاتی طلاب هنرمند و شناسایی حدود 100 استاد در استان ها نیز انجام شده است.

 

وی در ادامه سخنان خود خاطرنشان ساخت: ما برای ترویج هنر در استان ها با مشکل استاد مواجهیم ولی می‌ توان گفت بنیان گذاری این کار صورت گرفته است هرچند کارهای فرهنگی شبیه کارهای فیزیکی نیست با وجود آنکه خیلی از اوقات فعالیت های فرهنگی از امور فیزیکی رنج آورتر و سخت تر است.

 

دبیر جشنواره هنر آسمانی یادآور شد: نباید به این کار به عنوان یک کار بخشی در حوزه علمیه قم نگاه شود بلکه هدف ما رشد آن در سراسر مدارس علمیه کشور است چون اگر بخواهیم در نسل جوان تأثیر گذار باشیم باید زبان هنر را بفهمیم هرچند ما در کارهای فرهنگی اصیل حتی دچار مشکل هستیم.

 

وی با تأکید بر این که در بخش فرهنگی با کمترین امکانات مواجه هستیم، گفت: کاش یک دهم تلاشی که دشمنان برای از بین بردن فرهنگ اصیل اسلامی به کار می‌ برند، برای ترویج مکتب و فرهنگ اسلام و انقلاب اسلامی هزینه می‌ شد، اگر دین ما دین آمریکایی و سعودی بود که این قدر بر علیه ما هزینه نمی کردند.

 

حجت الاسلام والمسلمین نبوی در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: موقوفاتی که برای وزارت بهداشت برای مسائل بهداشت و آموزش پزشکی هست خیلی گسترده است که کار خوبی هم هست ولی در بحث های دینی و امور فرهنگی خیلی موقوفاتی نداریم تا جایی که مساجد ما امروز برای پول آب و برق خود دچار مشکل هستند.

 

وی عنوان کرد: باید بتوانیم خوب مدیریت کنیم چون الان هنر تعریفش مثل تعریف سابق نیست که محدود باشد بلکه امروز رشته های متعددی فقط در ارتباط با کودکان وجود دارد به همین جهت باید نیروهای لازم را در حوزه برای عرصه های مختلف تربیت کنیم در غیر این صورت گلایه کردن صرف، فایده ای ندارد.

کد خبر 948222

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha