حجت الاسلام «سید مجتبی معنوی» در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در قم، با بیان این که امامت و مهدویت یک اندیشه راهبردی و کاربردی است، گفت: توجه به آن و شناخت ساختار حکومت آن حضرت به جهت حرکتی هماهنگ به سوی ظهور، می تواند الگوی سیاسی اجتماعی وفرهنگی وتربیتی قرار گیرد.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که امامت ومهدویت در امتداد رسالت انبیاء و وصایت اولیاء قرار دارد، گفت: به رغم ترقی ورشد بشریت در زمان انبیاء گذشته، هنگام ظهور امام دوازدهم علیه السلام اهداف خداوند متعال از نظام آفرینش به صورت کامل محقق خواهد شد.
وی با اشاره به آثار تکوینی و سیمای عمل کردی امام دوازدهم(عج) دردوران غیبت گفت: ایشان، ملجاء، پناه و حافظ نظام آفرینش هستند و در حقیقت عمل امام علیه السلام آثار و فواید و برکات زیادی دارد و آرامش و امنیت مجموعه هستی ازجمله آثار مترتب بر وجود حجت خداوند متعال است، همچنانکه در قرآن کریم به جهت اشاره به این مطلب آمده است: «و ما کان الله لیعذبهم و انت فیهم» یعنی خداوند مردم را تا زمانی که تو (پیامبر) در بین آنها هستی عقاب و عذاب نمی کند.
حجت الاسلام معنوی تصریح کرد: خداوند متعال به برکت حضور امام در جامعه، ایشان را در دنیا عذاب نمی کند چراکه امام علیه السلام نقش به سزایی در تأمین امنیت نظام آفرینش دارد و در زیارت حضرت مهدی(عج) به جهت اشاره به این مطلب آمده است «السلام علیک یا عین الحیاه» یعنی سلام بر تو ای منشأ حیات؛ پس گویا حضور امام در نظام آفرینش به قابلیت آن برای حیات می انجامد و خداوند متعال او را برای ایفای این نقش کلیدی و تحقق هدف نظام آفرینش آفریده است.
این پژوهشگر و مدرس مهدویت اضافه کرد: در فرازی دیگر آمده است: «و جعلته مفزعا لمظلوم عبادک»، بنابراین طبق مضامین وارده در آیات و روایات و ادعیه و زیارات، حفظ و نگهداری اهل زمین از فرو رفتن در کام آن، از جمله آثار و فواید تکوینی امام علیه السلام است.
وی به موضوع مسئولیت پذیری در اندیشه مهدویت با تمرکز به ادعیه و زیارات اشاره کرد و یادآور شد: مهدویت به عنوان اندیشه ای راه بردی وکار بردی، موجب پویایی انتظار وامید به آینده ای روشن خواهد شد وموجب مسؤلیت پذیری هر چه بیشتر در زمان غیبت می گردد؛ همچنانکه در ادعیه و زیارات آمده است: «و یکون یقیننا فی ذلک کیقیننا فی قیام رسولک صلی الله علیه و آله و سلم... و قو قلوبنا علی الایمان به حتی یسلک بنا علی یده منهاج الهدی...» یعنی خداوندا به منتظرین ظهور یقینی عنایت کن که همان گونه که در محضر رسول خدا صلی الله علیه و آله قیام نموده و با یقین به حقانیت آن بپا خاستند همانند آن به یاری امام عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف برخیزند. خدایا به جهت حرکت در سایه امام زمان وایمان راسخ به او قوت قلب عنایت کن، چرا که او طریق هدایت وحجت عظیم الشأن الهی و رهبری معتدل ومعتمد است. خدایا به منتظران ظهورش قوت در اطاعت وثبات قدم در همراهی ومتابعت عنایت فرما وما را از جمله مهدی باوران ومهدی یاوران قرارده، همان افرادی که رضایت امام خویش را می طلبند وهیچ گونه شک وتردیدی در حقانیت او ندارند وهرگز در یاری او تردید ودرنگ نمی کنند.
عضو انجمن علمی مهدویت حوزه علمیه قم با تأکید بر این که توجه به امام دوازدهم(عج) منتظران را از دام متمهدیان و مدعیان می رهاند، گفت: این مسأله با ارائه الگوی صحیح رفتاری، باعث نجات از جهل و گمراهی و فتنه و آشوب می شود و موجب درخشش مهدی یاوران در تجدید پیمان با امام خویش و وفای به آن در ایام غیبت خواهد شد.
وی عنوان کرد: توصیه و تأکید بر این دعا در عصر غیبت به جهت توجه دادن به آثار امام غایب است؛ چرا که اگر آثار امام به دوران ظهور اختصاص می یافت، تأکید بر این دعا معنی نداشت. از این رو سعادت در کشتی نجات مهدی آل محمد علیهم السلام است. در زیارت حضرت مهدی به جهت اشاره به این حقیقت آمده است: «السلام عیک یا سفینه النجاه».
حجت الاسلام معنوی یادآور شد: همان گونه که از ادعیه و زیارات استفاده می شود، سعادت دنیا و آخرت در توجه به امام عصر(عج) تأمین می گردد؛ در دعا وارد شده است: «و اجعلنی بهم فائزا عندک فی الدنیا و الآخره و من المقربین»؛ در حقیقت عنایت به مهدویت، انتظار را از یک خواسته، به جریان تبدیل می کند و حرکتی هماهنگ به جهت زمینه سازی ظهور را در پی خواهد داشت.
وی با اشاره به فراز «و اجعلنا فی حزبه القوامین بامره الصابرین معه الطابین رضاک بمناصحته حتی تحشرنا یوم القیامه فی انصاره و اعوانه و مقویه سلطانه» در یکی از ادعیه مهدوی خاطرنشان ساخت: همان گونه که در این دعا وارد شده است، شیفتگان عصر ظهور برای زمینه سازی ظهور، قابلیت خویش را افزایش داده، با صبر و استقامت، امام دوازدهم(عج) را یاری خواهند نمود و با رضایت به حکومت حضرتش مشروعیت آن را تقویت می نمایند؛ به گونه ای که دیگر تقیه صورت نمی گیرد.
استاد مرکز تخصصی مهدویت بیان داشت: طبق فراز دیگری از ادعیه و زیارات مهدوی، قابلیت و آمادگی عمومی برای استقبال از آموزه امامت و مهدویت لازم است و باور به امامت وظهور امام غایب، تنها آموزه ای است که به این حقیقت معنی می بخشد و بلوغی اجتماعی را به جهت استقبال از امامت ومهدویت شکل می دهد.
نظر شما