به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، «سید سیف الدین موسوی نیارکی» عصر امروز(دوشنبه 6مرداد) در یکصد و پنجاه و یکمین جلسه رسمی علنی شورای اسلامی شهر قم که در سالن جلسات ساختمان شهید باکری قم برگزار شد، با بیان این که در شهر قم 24 آرامستان فعال وجود داشته است، گفت: از سال 84 تا 89 به مرور در 11 مورد ممنوعیت دفن اموات صادر و ابلاغ شده است.
مدیرعامل سازمان آرامستان های شهرداری قم افزود: در این 11 یا 12 مورد دیگر هیچ دفنی به صورت رسمی صورت نمی گیرد، البته گاها در برخی موارد یک سری دفن های بدون مجوز انجام شده و از برخی نیز جلوگیری شده است از جمله آرامستان ابوحسین که در مواردی پیگیری کردیم و اجازه دفن را صادر نکردیم.
وی افزود: در ارتباط با دفن اموات بعد از بهشت معصومه(س)، قبرستان بقیع رتبه دوم را دارد و در ادامه به ترتیب آرامستان های علی بن جعفر(ع)، امام زاده سید علی(ع)، شاه جمال(ع)، احمد بن قاسم(ع)، احمد(ع)، عبدالله(ع)، ابراهیم(ع) یک، چهل اختران، حرم مطهر و سید سربخش(ع) در رتبه های بعدی از نظر تعداد دفن هستند.
موسوی نیارکی در ادامه عنوان کرد: امام زاده سید سربخش در یک بافت مسکونی است که البته در آن خیلی دفن صورت نمی گیرد ولی به هرحال دفن هایی صورت می گیرد که پیشنهاد داشتیم ممنوعیت صادر شود و همچنین به دلیل این که دفن اموات در امام زاده شاه احمد قاسم در جوار بلوار پیامبر اعظم(ص) مشکلاتی را ایجاد کرده است تقاضای ممنوعیت دفن در این مکان را هم داشتیم.
وی بیان داشت: با توجه به مکاتبات محیط زیست و حتی فتاوای مراجع عظام هرسال می توانیم بخش هایی از این مراکز دفن را غیر فعال کنیم، همچنانکه بهشت معصومه و چند آرامستان دیگر جایگزین خوبی خواهند بود.
مدیرعامل سازمان آرامستان های شهرداری قم با بیان این که در آرامستان بیات هم به صورت محدود امواتی دفن میشود، گفت: این آرامستان هم در هسته مرکزی شهر بوده و تقریبا یک مکان محدود و کوچک است که با اخذ مبالغ زیادی اقدام به پذیرش اموات میکند که در این باره نیز می خواهیم ممنوعیت دفن اموات را بگیریم.
نظر شما