صادرات برق به عراق بدون خدشه و وقفه‌ انجام می‌شود

شریعتی گفت: با کمک نیروگاه فجر پتروشیمی و پالایشگاه آبادان مازاد تولید داشتیم و همین امر باعث شد صادرات به عراق بدون خدشه و وقفه‌ای انجام شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اهواز، «غلامرضا شریعتی» ظهر امروز (شنبه ۲۵ مرداد) در نشست ویدیو کنفرانس با وزیر نیرو، با بیان اینکه امسال را مانند ۲ سال گذشته پیک مصوف برق را با وجود دمای بیش از ۵۳ درجه گذراندیم اظهار کرد: ما امسال شرایطی را تجربه کردیم که ۱۴ شهر خوزستان در ۲ روز دمای بالای ۵۰ درجه را داشتند و در بعضی روزها همه شهرستان‌های ما دمای بالای ۴۹ درجه بودند.

 

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه بیش از ۷۰ درصد از شهرهای خوزستان در طول ۲ ماه گذشته دمای بالای ۴۷ درجه را داشتند افزود :خوزستان با توجه به داشتن صنایع بزرگ و مصارف خانگی شرایط ویژه‌ای را دارد که در طول این چند سال توانستیم با سیاست‌های وزارت نیرو آن را مدیریت و کنترل کنیم.

 

وی اضافه کرد: با برگزاری جلسات مکرر در روزهای تعطیل، غیرتعطیل و شبانه، نقطه به نقطه مسائل را بررسی کردیم و مدیریت و تصمیم‌گیری درستی را انجام دادیم تا بر خوزستان شرایطی حاکم نشود که باعث بلاک اوت شدن برق کل کشور شود.

 

شریعتی با بیان اینکه در تابستان شرایط سختی را پیش رو داشتیم و وزیر نیرو نیز چندین بار تذکر دادند که هر ۱۵ سال یکبار کشورها با مساله بی‌برقی مواجه می‌شوند تصریح کرد: برق ایران تاکنون ۱۷ سال است با این مساله مواجه نشده که این موضوع حساسیت و اهمیت کار را بیش از پیش نمایان و انجام احتیاط های لازم در خوزستان را بر ما واجب می‌کرد تا سیستم برق کشور دچار مشکل نشود از این رو تمام تلاش ما براین بود که این موضوع رعایت و شرایط را مدیریت کنیم.

 

وی عنوان کرد: انتظار ما بر این بود که امسال ۹ هزار و ۱۰۰ مگاوات مصرف برق در خوزستان باشد اما سقف هشت هزار و ۵۱۸ مگاوات در پیک مصرف داشتیم پس به نوعی شرایط را مدیریت و پیک را به شب جابه‌جا کردیم.

 

استاندار خوزستان با اشاره به اینکه سعی شد متناسب با شرایط کشور و سیاست‌های دولت و وزارت نیرو گام‌هایی را برداریم تا مشکلات مختلف را به کشور تحمیل نکنیم اذعان داشت: با وجود اینکه خودمان هم با سختی‌های زیادی مواجه بودیم از جمله دیسپاچینگ‌های برق منطقه‌ای و توزیع برق استان و اهواز همه امور را رصد و آنلاین مدیریت می‌کردند.

 

شریعتی تاکید کرد: دیسپاچینگ‌ها کار بسیار ارزنده‌ای را در این سه سال انجام دادند به طوری که در سال ۱۳۹۵ میانگین قطعی برق خوزستان سه‌هزار و ۳۰۰ دقیقه بود که از این میزان یک‌هزار و ۵۳۰ دقیقه متوسط آن و قطعی ناشی از گرد و خاک هم تقریبا یک‌هزار و ۸۰۰ دقیقه بود.

 

وی با بیان  اینکه با یک کار برنامه‌ریزی شده در حوزه برق منطقه‌ای، فوق توزیع و توزیع‌های استان و اهواز، توانستیم قطعی‌ها را مدیریت و کاهش دهیم ابراز کرد: سال گذشته این میزان را به ۷۰۰ دقیقه رساندیم و با برنامه‌ریزی‌های انجام شده بنا است امسال را به ۶۰۰ دقیقه با وجود افزایش باری که سیستم با آن مواجه است، برسانیم.

 

استاندار خوزستان ادامه داد: امیدواریم با حمایت‌های همیشگی وزارت نیرو، بتوانیم تعداد ترانس فورماتورهای فوق توزیع بالای ۴۰ سال عمر را کاهش دهیم و پست‌های برق را نوسازی و پست‌های برق جدید را وارد و بار را به خصوص در شمال خوزستان به نوعی توزیع کنیم تا با نگرانی‌های امسال، مواجه نباشیم.

 

وی ضمن قدردانی از همکاری‌های وزیر نیرو خاطر نشان کرد: از وزیر نیرو می‌خواهم تا دستوری مبنی بر تسریع روند راه‌اندازی نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی دو کوهه صادر کند؛ به صورت رسمی به ما اعلام شده که تا سال آینده این نیروگاه به مدار می‌آید اما در خفا به ما گفتند سال آینده هم به مدار نمی‌آید و شما منتظر نباشید که این موضوع کار را برای ما سخت‌تر خواهد کرد.

 

شریعتی به ارسال نیروگاه‌های ۲۵ مگاواتی برای شمال خوزستان اشاره کرد و اظهار داشت: این نیروگاه‌ها در آستانه راه‌اندازی هستند و مشکل خاصی نیست؛ امسال توانستیم یکی از واحدهای نیروگاه غرب کارون را با دستور رئیس‌جمهور به مدار بیاوریم و به ما کمک کرد تا وزارت نفت را برای در اختیار قرار دادن نیروگاه‌ها قانع کنیم.

 

وی اضافه کرد: ۲ نیروگاه فجر پتروشیمی و پالایشگاه آبادان به ما کمک می‌کردند به همین دلیل مازاد تولید داشتیم و باعث شد تا صادرات به عراق بدون خدشه و وقفه‌ای انجام شود پس توانستیم همه این شرایط را مدیریت کنیم.

 

استاندار خوزستان ابراز امیدواری کرد: همچنان در جهت مدیریت کار در حوزه انتقال، توزیع و تولید بتوانیم شرایط را بهبود بخشیم و با استفاده از فاینانس روسیه بتوانیم نیروگاه رامین را نوسازی کامل و دومین نیروگاه سد گتوند را احداث کنیم؛ همچنین فار هفت و هشت نیروگاه رامین که سیکل ترکیبی آن آغاز شده را با سرعت پیش ببریم تا آنچه بر تعهد خودمان است، انجام شود و بتوانیم شرایط را بهبود بخشیم.

 

وی تصریح کرد: نباید مدیریت مصرف و مدیریت شبکه در وقت پیک را نباید از یاد ببریم چرا که به نحوی بیشترین منافع را برای سیستم و کشور در شرایط مالی کنونی فراهم خواهد کرد.

 

شریعتی مصرف خوزستان در چند ماهه تابستان با چندماهه بعد را فاصله معناداری دانست و یادآور شد: اگر سرمایه‌گذاری شود، منابع کشور بر روی زمین گذاشته می‌شود، تا‌ چندماه بیشتر مورد استفاده قرار گیرد و با سیاست هایی که وزارت نیرو اتخاذ کرده مدیریت مصرف این امور را به پیش ببریم، می‌توانیم این سرمایه‌گذاری‌ها را به سمت مواردی که منافع و خدمات‌دهی به مردم کشور و استان است سوق دهیم.

 

کد خبر 960702

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha