همیشه به فکر ایتام بود/ از طرح مسائل مستحدثه استقبال می‌کرد

آیت‌الله علم الهدی به اذعان شاگردانش باوجود غنای علمی بسیاری که داشت همیشه و حتی در ۹۰ سالگی نیز با روی باز، پذیرای طرح مسائل مستحدثه در جلسات درس خارج فقه و اصول خود بود.

خبرگزاری شبستان، گروه قرآن و معارف: آیت الله سید عبدالجواد علم الهدی خراسانی از شاگردان آیت الله العظمی سید حسین بروجردی و امام خمینی (ره)، 30 مردادماه در تهران درگذشت. وی از جمله کسانی بود که در دوره طاغوت همراه آیت الله احمد جنتی، رئیس شورای نگهبان و مرحوم آیت الله ابوالقاسم خزعلی، نامه مهم رهبر کبیر انقلاب خطاب به علمای شهرهای مختلف کشور مبنی بر همراهی با انقلاب ملت ایران را به دست این علما رساند.

 

یادآور می شود، آیت الله سید عبدالجواد علم الهدی که سابقه امامت جماعت چند مسجد در تهران را داشت، موسس و متولی حوزه علمیه امام القائم (عج) (واقع در تهران، بلوار قیام، خیابان مشهدی رحیم) بود و صبح روزهای شنبه تا چهارشنبه در بیت خود در خیابان زیبای شمالی، درس خارج فقه و بعدازظهرها در همین مکان، خارج اصول می گفت. بیت وی تنها خانه عالمی بود که همه روزه حتی جمعه و ایام تعطیل از 9 صبح تا یک ساعت پس از اذان ظهر و همچنین از ساعت 16 تا یک ساعت پس از اذان مغرب، به روی مردم باز بود و طلاب، بیت وی را پناهگاه خود می دانستند.

 

خبرنگار شبستان در گفت و گو با تنی چند از شاگردان آیت الله علم الهدی، شیوه علمی و سبک زندگی این روحانی انقلابی را مورد بررسی قرار داده است که در ادامه می آید:

 

احترام ویژه‌ به آیت‌الله العظمی بروجردی

 

حجت الاسلام والمسلمین «سید حبیب الله حسینی میانجی» که همزمان با تحصیل در درس خارج فقه و اصول آیت الله علم الهدی، در بیت آن مرحوم، خارج فقه نیز تدریس می کرد با بیان اینکه آیت الله علم الهدی جزو آخرین بازمانده های مکتب رفیع علمی مرحوم آیت الله العظمی سید حسین بروجردی -زعیم جهان تشیع در دهه های 20 تا 40 هجری شمسی- بودند، اظهار کرد: ایشان مرتب در کلاس درس شان به سخنان این استادشان اشاره و همیشه با عظمت از آقای بروجردی یاد می کرد.

 

این استاد درس خارج فقه حوزه علمیه تهران افزود: آیت الله علم الهدی همچنین علاقه عجیبی به حضرت امام خمینی (ره) داشت و بارها و بارها در جلسات درس شان علاوه بر آقای بروجردی از ایشان نیز یاد می کرد و مدام خطاب به شاگردان می گفت، کاری که امام خمینی (ره) در سرنگونی رژیم پهلوی و استقرار نظام اسلامی انجام دادند در تاریخ تشیع بسیار کم نظیر بود.

 

در سن ۹۰ سالگی نیز صبورانه پاسخگوی سوالات شاگردان بود

 

 

 

 

حجت الاسلام والمسلمین «حسین خطاط» نیز با بیان اینکه آیت الله علم الهدی پس از مقام معظم رهبری، صاحب قدیمی ترین کرسی تدریس خارج فقه و اصول در تهران بود، گفت: تسلط ایشان در مباحث فقهی و اصولی در مقایسه با سایر استادان حوزه علمیه تهران، کم نظیر بود باوجود این با سعه صدر و صبری مثال زدنی، به سوالات شاگردان شان پاسخ می گفتند.

 

این شاگرد آیت الله علم الهدی افزود: طرح مسائل مستحدثه و پاسخ به روز به آنها یکی دیگر از ویژگی های آیت الله علم الهدی بود و این موضوع با توجه به سن بسیار ایشان، برای ما همیشه تعجب برانگیز بود. در واقع ایشان، آنقدر تواضع داشت که هیچ گاه هراسی از طرح مسائل روز و ایچاد بحث در کلاس درس شان نداشتند.

 

راه‌اندازی مجموعه‌ای برای خدمت ماندگار به ایتام

 

حجت الاسلام والمسلمین «حسن آل ابراهیم» که حدود ۱۰ سال مسئول دفتر آیت الله علم الهدی نیز بود با بیان اینکه آن مرحوم چند دهه پیش به منظور دستگیری از ایتام، مجموعه خیریه حضرت زهرا (س) را در محله قیام تهران تاسیس کرد، اظهار کرد: روزی با به یاد نمی آورم که ایشان از بنده و سایر کارگزاران دفتر جویای فعالیت های این مجموعه نباشد.

 

مسئول دفتر آیت الله علم الهدی اضافه کرد: در دفتر ایشان به روی همه باز بود و هر فردی در هر مقام، سمت، جایگاه و طبقه اقتصادی می توانست به راحتی خدمت ایشان برسد و سوالات و درخواست های خود را مطرح کند. اگر زمانی فردی به منظور رعایت حال جسمی آیت الله علم الهدی در ورود فردی به دفترشان ممانعتی ایجاد می کرد، آیت الله علم الهدی با شدت با این موضوع مخالفت می کرد.

 

مدام تذ کر می‌داد غفلت از تقویت انقلاب، ما را مدیون امام و شهدا می‌کند

 

 

 

 

حجت الاسلام والمسلمین «اصغر احمدی فاضل» نیز با بیان اینکه آیت الله علم الهدی زندگی خود را وقف خدمت به اسلام، انقلاب اسلامی و مردم به ویژه ایتام و طلاب کرد، گفت: ایشان در مناسبت های مختلف به شاگردان شان یادآوری می کردند که حتی یک لحظه نباید از کار برای تقویت بنیان نظام جمهوری اسلامی غفلت کنید که در غیر این صورت، مدیون امام خمینی (ره)، شهدا و خانواده های ایثاگران خواهیم بود.

 

این شاگرد آیت الله علم الهدی ادامه داد: آن مرحوم همیشه خود را جزو ارادتمندان و دعاگویان مقام معظم رهبری معرفی می کرد و اطلاع دقیقی داریم که مقام معظم رهبری نیز خیلی به ایشان علاقمند بود. آیت الله علم الهدی همواره می گفت رهبر معظم انقلاب اسلامی، با حکمت و تدبیری عالی، کشور و نظام را در برابر تهدیدات و توطئه های تمام نشدنی نظام سلطه حفاظت کردند.

 

یادآور می شود، آیت الله علم الهدی از تابستان سال 98 به دلیل شدت یافتن عارضه قلبی توانایی تدریس را از دست داد و از آن زمان تاکنون، حجت الاسلام سید رضا علم الهدی خراسانی، فرزند ارشدش و استاد حوزه علمیه، مدیریت کارهای علمی و فعالیت ها و خدمات اجتماعی وی را بر عهده گرفته است.

کد خبر 963184

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha