به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، به نقل از روابط عمومی دانشگاه فنی و حرفه ای یزد، « جواد شاکر اردکانی » از فارغالتحصیلی ۱۸ هزار و ۵۰۰ دانشجوی این دانشگاه طی دوران هفت سال گذشته دولت خبر داد و گفت: خوشبختانه با توجه به تدوین رشتههای آموزشی دانشگاه براساس سند آمایش استان، عمده فارغالتحصیلان این دانشگاه مهارتمحور، جذب بازار کار میشوند.
شاکر اردکانی در رابطه با دستاوردهای پژوهشی دانشگاه طی این مدت هم عنوان کرد: به دنبال بازنگری در دروس، تامین زیرساختهای مهارتاموزی نیز حائز اهمیت بود که در همین راستا طی هفت سال گذشته بالغ بر ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبارات برای تامین زیرساختهای دانشگاه اعم از کارگاه و آزمایشگاه در این رابطه هزینه شد و در فاز نخست امسال نیز سه میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان جذب شده است.
وی با بیان این که دانشگاه فنی و حرفه ای استان هماکنون ۱۷۴ کارگاه و آزمایشگاه در موضوعات مختلف دارد، افزود: ایجاد کانونهای کاریابی در مراکز دانشگاه و همچنین ایجاد مرکز علم و کار برای دورههای کارورزی دانشجویی با همکاری خانه صنعت و معدن، ایجاد مرکز نوآوری در دانشگاه برای حمایت از ایدههای دانشجویی و ایجاد کانون خلاقیت و شکوفایی در اکثر مراکز دانشگاه لبه عنوان زیرمجموعه مراکز رشد، از دیگر دستاوردهای دانشگاه طی هفت سال اخیر بوده است.
این مسئول از جذب ۱۳ میلیارد و ۴۵۰ میلیون تومان اعتبار در بخش عمرانی و ساخت بالغ بر ۲۶ هزار مترمربع فضای جدید در دانشگاه طی هفت سال اخیر خبر داد و از مهمترین فضاهای ایجاد شده را ایجاد خوابگاهها، سالنهای ورزشی و آمفیتئاتر و مجموعههای فرهنگی و آموزشی ذکر کرد و گفت: امسال نیز یک میلیارد و ۶۵۰ میلیون تومان تاکنون به دانشگاه اختصاص داده شده که امیدواریم تا پایان سال این اعتبار به پنج میلیارد و ۵۳۰ میلیون ریال افزایش یابد.
وی از تشکیل بنیاد خیرین دانشگاه نیز خبر داد و گفت: بسیاری از فضاهای دانشگاه با کمک خیرین نیکاندیش ایجاد و فراهم شده است.
شاکر اردکانی در مورد فعالیتهای دانشجویی و فرهنگی دانشگاه در دولت تدبیر و امید به افزایش دو برابر ظرفیتهای خوابگاهی اشاره و تصریح کرد: ظرفیت خوابگاهی دانشگاه از ۵۶۰ نفر در سال ۹۲، هم اکنون به ۱۰۷۶ نفر رسیده است، همچنین با کسب مجوز و راهاندازی مرکز پخت صنعتی دانشگاه از سال ۹۸ تاکنون که با قریب دو میلیارد تومان اعتبار انجام شد، هماکنون غذای دانشجویی چهار مرکز از طریق این آشپزخانه تامین میشود.
وی با اشاره به ارائه تسهیلات دانشجویی، از افزایش پنج برابری اردوهای زیارتی و راهیان نور دانشگاه از سال ۹۲ تا پارسال خبر داد و یاداور شد: البته امسال به دلیل شیوع کرونا، برگزاری اردوها متوقف شده است.
وی به افزایش ۱۰۰ درصدی انجمنهای علمی دانشگاه در این هفت سال نیز اشاره کرد و گفت: در همین مدت تطبیق وضعیت ۱۰۰ نفر از اعضای هیات علمی انجام و ۲۰ عضو هیات علمی جدید جذب شد. همچنین طی سالهای ۹۷ و ۹۸ تعداد ۱۱۰ نفر نیروی انسانی در بخش اداری مراکز مختلف دانشگاه بکار گرفته شد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان یزد به اقدامات مدیریت بهینه مصرف در دانشگاه نیز اشاره و تصریح کرد: با راهاندازی نیروگاه خورشیدی ۲۰ کیلوواتی دانشگاه در هفته دولت، بخشی از نیروی برق دانشگاه از این طریق تامین میشود و علاوه بر این ایجاد تصفیهخانه فاضلاب خوابگاه دانشجویی شهید صدوقی، دوجداره سازی تمام پنجرههای مراکز و نصب شیرهای الکترونیکی در تمام مراکز برای صرفهجویی در مصرف آب، از اقدامات انجام شده یا در دست اقدام است.
وی گفت: دانشگاه فنی و حرفهای استان هماکنون با ۹ هزار دانشجوی فعال در ۱۰ مرکز آموزشی، در چهار حوزه آموزشی، پژوهشی، عمرانی و دانشجوییفرهنگی فعالیت می کند.
وی در ادامه دستاوردهای این دانشگاه در دولت تدبیر و امید طی هفت سال گذشته را تشریح و در مورد فعالیتهای بخش آموزش دانشگاه اظهار کرد: در مجموع طی این مدت ۸۰ کد رشته در مقطع کاردانی و ۵۰ کد رشته در مقطع کارشناسی در دانشگاه فنی و حرفهای استان ایجاد و برای امسال نیز مجوز پذیرش دانشجو در ۲۰ کد رشته جدید دیگر اخذ شده است.
وی از بازنگری در سرفصل های ۴۲ عنوان درسی در این دانشگاه با توجه به ضرورت مهارتمحوری و تطابق اموزشها با تکنولوژی روز خبر داد و گفت: دانشگاه فنی و حرفهای استان طی سالهای ۹۲ تا ۹۸ مجموعاً ۲۰ هزار دانشجو پذیرش کرده که از این تعداد ۱۸ هزار و ۵۰۰ دانشجو فارغالتحصیل و عمدتاً نیز جذب بازار کار شدهاند.
شاکر اردکانی یکی دیگر از رویکردهای این دانشگاه در دولت تدبیر و امید را تدوین رشتههای آموزشی براساس سند آمایش استان خواند و گفت: این اقدام در راستای نتیجهبخش بودن آموزشهای دانشگاه برای تامین نیازهای شغلی استان در حوزههای مختلف بوده است.
وی با اشاره به تدوین دستورالعمل جذب اساتید در دانشگاه فنی و حرفهای استان، عنوان کرد: در همین راستا نیز ۱۵۰۰ استاد مدعو دانشگاه طی سه سال مجدداً مورد مصاحبه و پذیرش براساس این دستورالعمل قرار گرفتند.
رئیس دانشگاه فنی و حرفهای استان از مهیا شدن بستر الکترونیکی برای ارائه مجازی آموزشها در این دانشگاه به دنبال شیوع کرونا خبر داد و گفت: دانشگاه فنی و حرفهای یزد یکی از چهار دانشگاه فنی و حرفهای در کشور است که در این رابطه از سامانهی مستقل بهره میگیرد.
وی از کسب مجوز جذب دانشجوی بینالمللی توسط این دانشگاه نیز خبر داد و گفت: متاسفانه با وجود اختصاص سهمیه پذیرش ۲۰ دانشجوی خارجی در سال اول، به دلیل شیوع کرونا این موضوع در حال حاضر متوقف شده است.
نظر شما