به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر افروز، چهره ماندگار روانشناسی ایران، استاد ممتاز دانشگاه تهران، رییس جامعه استادان نمونه ایران و رییس کمیته علمی دومین کنگره ملی علوم انسانی با اشاره به وجود برخی نگاههای کلیشهای و نگرشهای شخصی در تحول علوم انسانی گفت: فطرت، عقلانیت و معنویت پایههای علوم انسانی هستند و برای تحول در علوم انسانی باید عقلانیت را به عنوان مهمترین سرمایه تحولات علوم انسانی قلمداد کرد.
وی گفت: با نگاه به آموزههای الهی و سیر تحول اندیشه بشری میتوان دریافت که همه بایدها و نبایدهای علوم انسانی در سه محور فطرت، عقلانیت و معنویت خلاصه میشوند و اساسا رسالت انبیا برای حرکت انسان از مبدأ نفس به منتهای کمال، از وضع موجود به وضع مطلوب و هدایت به صلاح و رستگاری بوده است که آمیختهای از سه رکن گفته شده میباشد.
رییس کمیته علمی دومین کنگره علوم انسانی با اشاره به ارسال حدود 400 مقاله به دبیرخانه این همایش گفت: پس از مطالعه و داوری مستقل این مقالات حدود 120 مقاله مورد تأیید داوران قرار گرفتهاند که همگی آنها در شش کمیسیون مستقل این همایش مورد بازخوانی و قضاوت قرار میگیرند.
وی مسایل سیاسی، اقتصادی و روانی را از عوامل تأثیرگذار در تحول علوم انسانی برشمرد و اظهار داشت: با مطالعه دقیق ویژگیهای جامعه ایرانی و اسلامی نیازمند ایجاد تغییر در علوم انسانی برای پاسخگویی به مسایل جامعه ایرانی و اسلامی باید بود.
این چهره ماندگار کشور تأکید کرد: یقینا اهداف علوم انسانی همسو با اهداف انبیا و معلمان بشریت است و سخن از تحول در علوم انسانی، سخن از ارتقای اندیشه، باور، نگرش و در نهایت تعالی شخصیت انسان است.
وی افزود: اگر علوم انسانی اهداف خویش را با اهداف الهی همسو کنند باید فطرت، عقلانیت و معنویت را بنای کار خویش قرار دهند و این سه را پایههای ساماندهی خویش قرار دهند.
رییس کمیته علمی دومین کنگره ملی علوم انسانی در بخشی از سخنان خود نگاه علمی و منطقی را از لازمههای تحول در علوم انسانی معرفی کرد و ادامه داد: علوم انسانی باید به صورت جهانشمول بازبینی شوند و مهمترین مؤلفه برای حفظ جهانشمولی این علوم تکیه بر عقلانیت و دوری از سلیقهها و شخصیمحوریها است.
افروز در پایان سخنان خود تأکید کرد: انتظار من از مسئولان فرهنگی، اندیشمندان علوم انسان، اعضای شورای انقلاب فرهنگی و ستاد تحول در علوم انسانی این است که عقلانیت را به عنوان مهمترین سرمایه خویش بشناسند.
شایان ذکر است، دومین کنگره ملی علوم انسانی با حضور اندیشمندان و استادان حوزههای مختلف علوم انسانی در شش نشست تخصصی طی روزهای چهاردهم و پانزدهم دی در مرکز همایشهای بینالمللی دانشگاه شهید بهشتی برگزار میشود.
پایان پیام/
نظر شما