شورای شهر، شهرداری و مجلس اختلاف سلیقه‌ها را به سود شیراز کنار بگذارند

نشست مشترک اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار و نمایندگان شیراز در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

 

به گزارش خبرگزاری شبستان از شیراز، «سید عبدالرزاق موسوی» در ابتدای نشست مشترک اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار و نمایندگان شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: دو نهاد شورا و مجلس حوزه‌های مشترک مهمی دارند و موضوع مدیریت شهری که در قانون بر عهده شورا گذاشته شده، پیچیده و بسیار گسترده است و بخش قابل توجهی از فعالیت‌ها در گرو کمک و همکاری نمایندگان شهرستان در مجلس است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز افزود: شورا و مجلس در سطح ملی نیز زمینه‌های فعالیت مشترکی دارند و مجلس در همه حوزه‌ها نقش قانون‌گذار دارد و در این میان حوزه مدیریت شهری به ویژه در کلان‌شهری همچون شیراز از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

وی اضافه کرد: بحث لایحه درآمد‌های پایدار یکی از این موارد است که معتقدم سرنوشت تمام شهرداری‌ها به آن گره خورده است.

موسوی بیان کرد: موضوع لایحه مالیات بر ارزش افزوده نیز که اخیرا مطرح شده در وضعیت مالی شهرداری‌هایی که خود با مشکلات سختی دست و پنجه نرم می‌کنند، مبلغی در حدود ۱۷ هزار میلیارد تومان اثر منفی بر جای خواهد گذاشت.

وی در خصوص اصلاحیه قانون شورا‌ها نیز که با طرح دوفوریتی شورای عالی استان‌ها به مجلس رسیده است، خواستار جدیت و همکاری بیشتر شد و گفت: لایحه مهم مدیریت یکپارچه شهری که در شورای عالی تهیه و در مجلس دهم با اختلاف تنها ۶ رای مصوب نشده بود به مجلس فعلی ارسال شده که امیدواریم در این دوره به تصویب برسد.

این عضو شورای شهر شیراز تصریح کرد: شورا‌ها در بحث ساختاری نیز مشکلات جدی دارند و نگاه دولت این است که حوزه فعالیت خود را گسترش دهد و عملا بخش قابل توجهی از مسائل شورا‌ها در اختیار هیئت وزیران قرار می‌گیرد و در این زمینه دولت عملکرد خوبی نداشته و در نتیجه مسائل زیادی از شورا‌ها بلاتکلیف می‌ماند.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، محدودیت شورا‌ها در مدیریت نیرو‌های انسانی شهرداری‌ها را از جمله معضلات تمام کلان‌شهر‌ها عنوان کرد و گفت: به عنوان نمونه در شهرداری شیراز حدود سه هزار و ۶۰۰ پست سازمانی تعریف شده، هفت هزار نیرو برای این پست‌ها به کار گرفته شده اما در همین حال بیش از ۲ هزار پست سازمانی نیز بلاتصدی مانده زیرا به لحاظ قانونی امکان استفاده از نیرو‌های شرکتی در پست‌های سازمانی وجود ندارد.

وی تاکید کرد: سرنوشت شوراها، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها تا حد زیادی در مجلس و به صورت خاص کمیسیون شورا‌های مجلس رقم می‌خورد و خواستار همکاری جدی نمایندگان مجلس و شورا‌ها هستیم

مادامی که مجلس ورود نکند، مسیر واگذاری اختیارات به شورا‌ها مسدود خواهد ماند

«حیدر اسکندرپور» نیز در این دیدار با بیان اینکه مجلس می‌تواند با بازنگری اختیارات شورا‌ها نام نیکی از خود بر جای بگذارد، اظهار کرد: مادامی که دولت لایحه و آئین نامه آماده می‌کند و به امر و نهی در زمینه سیاست‌های خود بپردازد، مسیر واگذاری اختیارات به شورا‌ها حتی در حوزه مدیریت شهری، مسدود خواهد ماند مگر آنکه نهادی همچون مجلس محکم بایستد و این روند را اصلاح کند.

شهردار شیراز با اشاره به لایحه مدیریت یکپارچه شهری در مجلس، افزود: واقعیت این است که دولت مایل نیست اختیارات خود را به دیگری واگذار کند و این وظیفه مجلس است که ورود کند و موضوع را به سرانجام برساند.

 

وی با بیان اینکه تصویب لایحه جامع درآمد پایدار می‌تواند حدود نیمی از درآمد‌های شهرداری را در درون خود شهر‌ها تامین کند، تصریح کرد: نتیجه این مصوبه این خواهد بود که راه‌های ناپایدار و ناکارآمدی همچون تراکم‌فروشی و تغییر کاربری متوقف شود چرا که در این صورت دلیلی برای استفاده از این شیوه‌ها باقی نمی‌ماند.

شهردار شیراز ادامه داد: مدیریت فعلی شیراز به سمت روش‌های ناکارآمد کسب درآمد نرفته است و به عنوان نمونه در حوزه تغییر کاربری‌ها و صیانت از باغات در شیراز می‌توانید وضعیت فعلی را با سال ۹۰ مقایسه کنیم و اینکه در سال ۹۹ ما تنها یک کمیسیون تغییر کاربری برگزار کرده‌ایم حاکی از این است که ما به سمت درآمدزایی از طریق آسان، اما خسارت‌بار برای آینده این شهر، نرفته‌ایم.

وی خطاب به نمایندگان شیراز در مجلس گفت: اگر می‌خواهید اتفاق موثری در مدیریت شهری کلان‌شهری همچون شیراز بیفتد، باید لایحه جامع درآمد پایدار مورد حمایت قرار گیرد.

اولویت نمایندگان شیراز پیگیری پروژه‌های مولد ثروت و درآمد است

«ابراهیم عزیزی» نیز گفت: وظیفه مشترک تمام نمایندگان مردم فارس تغییر نگاه دولت و کشور به فارس و شیراز است و باید این نگاه را تغییر دهیم که شیراز و فارس فاقد مشکل است چرا که این نگاه در توزیع منابع اعتبارات و بودجه اثرگذار است.

رئیس مجمع نمایندگان فارس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت هدفمند کردن جلسات فوق، ادامه داد: فارس و شیراز به لحاظ زیرساخت نیازمند نگاه جدی‌تری است چرا که امروز کارکرد شیراز و فارس در جهت منطقه‌ای است و این موضوع مغفول مانده است، فارس و شیراز در عین داشتن ظرفیت خوب نیروی انسانی، اما دارای مشکلات بسیاری نیز هست.

وی اضافه کرد: زمانی بنا بود شیراز چهارراه ریلی جنوب کشور باشد و از محل همین نگاه راه آهن به تمام شهر‌های جنوبی برقرار شود اما چیزی که حاصل شد تنها یک خط ریلی بود.

عزیزی اولویت جدی مجمع نمایندگان به ویژه نمایندگان شیراز را پیگیری همین پروژه‌ها دانست تا این قبیل پروژه‌هایی که می‌تواند سبب تولید ثروت و درآمد شود بار دیگر فعال شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامی با اشاره به پروژه آزادراه «اصفهان-شیراز» گفت: قطعه هشت این پروژه مدت‌های طولانی است که معطل تنها یک نامه مانده است و برای اتمام این پروژه یک هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که با رایزنی نمایندگان استان در همین مدت زمان نزدیک به یک هزار میلیارد تومان آن را وزارت دفاع و راه و شهرسازی که شریک پروژه هستند تقبل کرده‌اند.

وی با اشاره به اینکه برای اتمام پروژه‌هایی از این دست همه باید مشارکت داشته باشند، بیان کرد: فرصت خوبی است که اعضای شورای شهر و شهرداری شیراز نیز موضوع پایانه مسافربری را تعیین تکلیف کنند، اینها مباحث مشترکی است که باید در مورد آنها رایزنی و صحبت شود.

عزیزی با اشاره به تعیین تکلیف خطوط انتقال آب به شیراز گفت: یکی شیراز در افق ۱۴۲۵ نیازمند ۲۵۰ میلیون متر مکعب آب در سال است که هم‌اکنون داشته ما ۱۱۰ میلیون متر مکعب است و این یعنی باید خط دوم انتقال آب شیراز هر چه زودتر محقق شود.

وی با تاکید بر تخصیص اعتبار برای تکمیل خط دوم انتقال آب به شیرازادامه داد: برای خط تنگ سرخ 2 هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است و همین را مجموعه شهرداری می‌تواند با همکاری مجلس تامین کند تا مشکل آب و فضای سبز شیراز حل شود.

عزیزی اضافه کرد: در این صورت است که درآمد پایداری برای شهرداری ایجاد خواهد شد چرا که اگر مشکل آب حل شود مشکلات درآمدی نیز مرتفع خواهد شد پس باید پروژه مشترکی تعریف شود تا سرمایه‌گذاری در حوزه آب شکل گیرد.

رسیدگی به وضعیت بهداشت و درمان و ایجاد ظرفیت بیمارستانی در شیراز موضوع دیگری بود که نماینده مردم شیراز در مجلس یازدهم به آن اشاره داشت و تصریح کرد: شیراز به لحاظ نیروی انسانی قطب پزشکی است اما به لحاظ زیرساخت پزشکی کمبودهای بسیار دارد، ما پزشکان ماهر و بی‌نظیری در شیراز داریم اما به لحاظ زیرساخت قطب نیستیم و این را سرانه به ما نشان می‌دهد.

عزیزی تاکید کرد: برای ساخت بیمارستان شماره 2 نمازی موافقت وزارت بهداشت و درمان و شورای اقتصاد را بدست آورده‌ایم تا بودجه این بیمارستان از محل بانک اسلامی تأمین شود، ساخت بیماستان دیگر تامین اجتماعی و میانرود نیز به همین ترتیب در حال پیگیری است.

او پیشنهاد کرد: اعضای نمایندگان مجلس شورای اسلامی و شورای شهر شیراز چهارچوبی مشخص برای اقدامات و تصمیمات و پیگیری‌های مشترک داشته و ۱۰ موضوع مهم و محوری را تعیین و ابعاد ملی و منطقه‌ای هر کدام از پروژه‌ها را برای پیگیری مشخص کنند.

عزیزی افزود: امروز این شهر هیچ راهی برای تامین منابع پایدار جذب سرمایه گذار ندارد اینکه تنها از سرمایه‌گذاری صحبت شود اتفاقی نمی‌افتد باید موانع ملی برطرف شده از آن سو نیز بستری در شهر برای سرمایه گذاری فراهم شود.

موضوع درآمد شهرداری‌ها در مجلس پیگیری می‌شود

«جعفر قادری» نیز با اشاره به مواردی که در بحث کاری مشترک مطرح شده گفت: در مجلس شورای اسلامی موضوع درآمد شهرداری‌ها به واسطه کمیسیون مشترکی که شکل گرفته و اعضای آن مشخص شده است در حال پیگیری است.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی به طرح موضوع مالیات و ارزش افزوده درآمدها در کمیسیون اقتصادی نیز اشاره کرد و افزود: طرح‌های مختلفی وجود دارد که هم شورای عالی استان‌ها و هم دولت و هم شهرداری می‌توانند در دستور کار قرار دهند، از گذشته نیز مواردی همچون انتقال پادگان‌ها، طرح نوسازی و بهسازی بافت فرسوده به همین ترتیب پیگیری و در نهایت منجر به قانون شده است.

وی ادامه داد: در همین مدت زمان کوتاه ۱۹ طرح را خودمان به مجلس ارائه کرده‌ائیم که در دستور کار مجلس است که به محض تکمیل امضاها بررسی می‌شود.

عضو مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان فارس با اشاره به موضوع دبیرخانه شورا تصریح کرد: اگر بخواهیم منتظر بمانیم دولت این کار را انجام دهد انگیزه چندانی وجود ندارد، اگر در اختیار شورای عالی استان‌ها قرار گیرد ممکن است زودتر به نتیجه برسد.

قادری به پیگیری پروژه «بین‌الحرمین» در قالب مناقصه در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: با همین چارچوب‌های فعلی امکان سرمایه‌گذاری در شهرداری‌ها را داریم و این یعنی منع قانونی نیست.

وی بودجه اعتبارات عمرانی فارس در تمام دوره‌ها را نسبت به سایر استان‌ها بیشتر دانست و تاکید کرد: اینکه سهم اشتغال و شکوفایی اقتصادی در سایر استان‌ها بیشتر از فارس است به معنای هماهنگی بیشتر دستگاه‌ها و کارهای کلان مشترک بیشتر در این استان‌ها است.

این عضو مجلس یازدهم شورای اسلامی با اشاره به موضوع کمربندی شمال شرق شیراز گفت: این یک پروژه ۳۰۰ میلیارد تومانی است که اگر بتوانیم سرمایه‌گذار جذب کنیم و شهرداری نیز در کنار پروژه قرار گیرد مشکل حل شده است.

وی سرمایه‌گذاری در چنین پروژه‌های را درآمدی دانست و یادآور شد: اگر شهرداری بتواند در پروژه‌ها مشارکت داشته باشد مشکلات حل می شود.

قادری تصریح کرد: در موضوع استخدامی اگر شهرداری در قالب آزمون استخدام داشته باشد تلاش ما نیز بر حل مشکل خواهد بود، فرصت خوبی که در برنامه و بودجه وجود دارد این است که از ظرفیت نمایندگان و شورای عالی استان‌ها می‌توان استفاده کرد تا کارها پیش رود.

باید برنامه مشترک میان شورا و مجلس تعریف شود

«روح‌الله نجابت» نیز با اشاره به اینکه باید برنامه مشترک میان شورا و مجلس تعریف شود، عنوان کرد: وقتی کارهای پراکنده و گسترده انجام می‌شود در عمل کاری از پیش نمی‌رود.

نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی آماده هستند در موارد بسیاری همچون موضوع استخدام نیروهای شهرداری، لایحه درآمدهای پایدار، مدیریت جامع شهری، موضوع توأمان نظارت بر مسائل مختلف شهری و طرح‌های دانش بنیان به صورت مشترک صرف نظر از نگاه سیاسی با شورای شهر شیراز مشارکت و همراهی داشته باشند.

وی تاکید کرد: به رغم تمام اختلاف‌ سلیقه و نظرها باید دست به دست هم دهیم تا پروژه‌هایی که پیش از این مطرح بوده برای شهر دنبال شود چرا که مبنای همه ما توسعه شیراز است.

نجابت اضافه کرد: در این صورت است که می توان با افتخار سر را بالا گرفت و اعلام کرد که مجلس و شورای شهر شیراز اقدامات خوبی انجام داده‌اند در حالی که اگر اقدامات به بیانات کلیدی و کلی‌گویی بگذرد به نتیجه نخواهد رسید.

وی با اشاره به اینکه اگر حوزه کار مشترک داریم باید برنامه مشترک تعریف کنیم و براساس آن پیش رویم، درخواست برگزاری جلسات به صورت ماهانه و دوره‌ای را مطرح کرد و افزود: باید از یکدیگر مطالبه داشته باشیم تا کارها را پیش بریم در غیر این صورت این جلسات تنها شکل دورهمی خواهد گرفت.

شورای پنجم و نمایندگان شیراز ماهانه جلسات مشترک برگزار می‌کنند

«سید عبدالرزاق موسوی» در پایان این نشست که با بیان دیدگاه‌های سایر اعضای شورا نیز همراه بود، ضمن ابراز خرسندی از موارد مطرح شده در این جلسه، گفت: نکات کلیدی و دغدغه‌های بسیار مهمی در این جلسه مطرح شد که نیازمند پیگیری و همراهی طرفین است.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز افزود: به این ترتیب بر اساس اولویت بین ۱۰ تا ۱۵ موضوع از نگاه شورا مشخص شده و نمایندگان نیز جمع‌بندی داشته باشند تا در جلسه بعد به اتفاق نظر رسیده و تقسیم کار صورت گیرد.

وی اضافه کرد: این جلسات هر سه هفته و یا هر ماه یک بار برگزار می‌شود تا به صورت مستمر پیشرفت کار پروژه‌های مختلف شهری و مسائل مشترک ارزیابی و کنترل شود تا در پایان دوره‌ ای سه ماهه و شش ماهه ببینیم به کجا رسیدیم و ماحصل یکسال فعالیت مشترک‌مان برای مردم شیراز چه بوده است.

کد خبر 968660

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha