۱۱ تعاونی دانش بنیان در استان آذربایجان‌شرقی فعالیت دارد

فتحی از فعالیت ۱۱ تعاونی دانش بنیان در استان خبر داد و گفت: به دنبال راه اندازی کارخانه نوآوری هستیم تا با حمایت های ویژه به تجاری سازی محصولات دانش بنیان منجر شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «حسین فتحی» در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته تعاون ترتیب یافت، اظهار داشت: ۱۱ تعاونی دانش بنیان در استان فعال است که هدفگذاری ما افزایش قابل توجه تعداد این شرکت هاست.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با بیان این‌که به دنبال راه اندازی کارخانه نوآوری هم هستیم تا با حمایت های ویژه به تجاری سازی محصولات دانش بنیان منجر شود، خاطرنشان کرد: بر اساس هدفگذاری قانون اساسی، باید 25 درصد سهم اقتصاد از تعاون و مردمی کردن اقتصاد تامین شود.

وی با اشاره به این‌که در آذربایجان شرقی سهم تعاون در حد ۹ درصد است که سهم ما بسیار بالاتر از میانگین کشوری است، گفت: اعتقاد دارم تحقق اقتصاد مقاومتی از مسیر اقتصاد تعاونی ممکن است، چراکه سرمایه‌های خرد مردم به سرمایه کلان تبدیل شده و به رشد درون زای اقتصاد کمک کرده و اشتغال را توسعه می‌دهد.

فتحی با بیان اینکه ۸۵ درصد حمل و نقل کشور توسط تعاونی‌ها اداره می‌شود، افزود: مرزنشینان ما در جبهه اول مبارزه با تروریسم هستند و به عنوان پدافند غیرعامل عمل می کنند، از این رو تعاونی مرزنشینان را راه اندازی کردیم که اکنون 13 تعاونی مرز نشینان داریم و ۴ هزار خانواده تحت پوشش این تعاونی ها هستند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی با تاکید بر اینکه اگر به تعاونی ها اهمیت داده نشود، چرخه اقتصاد لنگ خواهد بود چراکه تعاونی ها شتاب دهنده اقتصاد و تسهیل گر است، ابراز داشت: آذربایجان شرقی ۴۲۱۲ تعاونی در ۱۳ شاخه دارد که 4.5 درصد سهم کشور متعلق به استان آذربایجان شرقی است. این تعاونی ها 78 هزار شغل ایجاد کرده و ۳ میلیون و ۲۲۳ عضو دارند که این یعنی ۷۵ درصد جمعیت استان عضو تعاون هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود نقش تعاون در توسعه اقتصادی را یادآور شد و افزود: ایران به سمت اقتصاد نوآور و دانش بنیان می رود، لذا با مدیریت اثربخش در تعاون، توسعه اقتصادی شتاب می گیرد و نقش جدی در جهش تولید ایفا می کند.

فتحی از فعالیت ۹۲۳ تعاونی صنعتی با عضویت ۱۰ هزار نفر در استان خبر داد و گفت: تعاون در بخش روستایی و عشایر هم نقش موثری در تولید و اشتغال پایدار دارد که مانع مهاجرت شده و باعث ایجاد رونق اقتصادی می شود، بنابراین روستاییان با ۶ درصد تسهیلات ایجاد تعاونی دریافت می کنند.

وی با بیان اینکه آذربایجان شرقی ششمین استان از نظر جمعیت در کشور است، اظهار داشت: آمار بیکاری در استان ما کمتر از میانگین کشوری است، که بخشی از آن می تواند به دلیل مهاجرت از روستاها و شهرهای استان باشد و تلاش می کنیم با ایجاد زنجیره ارزش افزوده، فعالیت های اقتصادی را در استان رونق بخشیم.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان شرقی، در ادامه، بر تغییر رویکرد از تعاونی های سنتی و شکست خورده به سمت تعاونی های دانش بنیان و نوآور تاکید کرد و افزود: ماه قبل تفاهم نامه ای امضا شد تا مرکز تعاونی شرکت های دانش بنیان راه اندازی شود که به زودی تجهیز و راه اندازی می شود.

وی با اشاره به پویش ملی شفافیت در مجموعه های وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی، ابراز داشت: وزارت کار  می کند تا با شفافیت خدمات به مردم ارائه شود و گزارش کار ها ارائه شود تا با نظارت مردمی از وقوع مشکلات بعدی جلوگیری کنیم.

کد خبر 968714

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha