به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سوسن کشاورز، عضو هیأت علمی و استاد دانشگاه تربیت معلم با بررسی مبانی انسان شناختی علوم انسانی بومی گفت: توسعه پایدار، بدون محوریت علم و دانایی ممکن نیست و در این مقام، علوم انسانی و اجتماعی جایگاه ویژه ای دارند.
وی یادآور شد: از آنجا که موضوع علوم انسانی، انسان است و هر مکتب و جهانبینی نگرشی خاص نسبت به انسان دارد.
عضو هیأت علمی و استاد دانشگاه تربیت معلم در این باره توضیح داد: هر مکتب بنا بر نگرش خاص خود نسبت به انسان، طرحی ویژه از علوم انسانی ترسیم می کند و بنابراین در نظام جمهوری اسلامی ایران نیز ایجاد هر گونه تحول در عرصه علوم انسانی میباید بر ارزشهای دینی و بومی حاکم بر کشور استوار باشد.
وی از مباحث گسترده انسان شناسانه در معارف اصیل اسلامی یاد کرد و اذعان داشت: فلسفه اسلامی و به ویژه علم النفس فلسفه اسلامی، سرشار از اندیشه های ناب اسلامی نسبت به انسان است.
کشاورز افزود: با توجه به این که مبانی فرهنگی کشور ما بر محور دین اسلام و مذهب تشیع است، در علوم انسانی بومی برای توسعه پایدار باید این موضوع مورد توجه باشد.
وی تصریح کرد: علوم انسانی مجموعه معارفی هستند که موضوع کار آن ها، فعالیت های مختلف بشر است؛ یعنی فعالیت هایی که متضمن روابط افراد بشر با یکدیگر و روابط این افراد با اشیا و نیز آثار و نهادها و مناسبات ناشی از این هاست.
این استاد دانشگاه در بخشی از سخنان خود با یادآوری تغییرات انجام شده در حوزه علوم انسانی، گفت: به نظر میآید تحولات انجام گرفته در حوزه علوم انسانی تاکنون، کاملاً مبتنی بر نظام فکری و ارزشی اسلام و هماهنگ و سازگار با خصوصیات فرهنگی، اجتماعی و بومی کشور نبوده است.
شایان ذکر است، نشست "چالش ها و چشم انداز های علوم انسانی" از سلسله نشست های تخصصی دومین کنگره ملی علوم انسانی، با حضور جمعی از اندیشمندان و پژوهشگران این عرصه در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما