به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر غلامرضا شمس مورکانی، استاد دانشگاه شهید بهشتی و عضو هیأت علمی این دانشگاه در نشست "چالش ها و چشم اندازهای علوم انسانی"، با اشاره به این که علوم انسانی به حفظ فرهنگ کمک می کنند، گفت: علوم انسانی به رشد جامعه کمک می کند و برای عقب نماندن از دنیا در کنار سایر علوم باید توجه ویژه به علوم انسانی داشت.
وی با بررسی ضرورت ها و راهبرد های تحول در علوم انسانی، توضیح داد: حدود دو میلیون نفر دانشجو و هزاران استاد علوم انسانی و صدها دانشکده در این حوزه داریم، اما سوال این است که برای این میزان، چه مقدار کتاب بومی داریم؟
این پژوهشگر حوزه علوم انسانی با یادآوری توصیه های امام خمینی(ره) و سخنان مقام معظم رهبری درباره تحول در علوم انسانی، اظهار داشت: غنی سازی علوم انسانی را باید مورد توجه جئی قرار داد.
شمس با طرح این پرسش که دانشکده های علوم انسانی به چه میزان با هم مرتبط هستند، تصریح کرد: ما فاصله ای بین وضع موجود و وضع مطلوب در حوزه علوم انسانی داریم.
وی اضافه کرد: باید توجه داشت که تحول در علوم انسانی به یک شکل نیست و رشته های مختلف علوم انسانی، شاخص های خاص خود را دارند.
این استاد دانشگاه یادآور شد: علوم انسانی به مثابه مجموعه قواعد تنظیم حیات انسان در بخش نرم افزاری فرهنگ و تمدن بشری، علوم و معارفی است که به صورت روشمندانه از رفتارهای، باورها، افکار و هیجانات و همه پدیده های انسانی معنادار بحث می کند.
وی تأکید کرد: علوم انسانی به حفظ فرهنگ کمک می کند؛ به رشد کمک می کند و برای عقب نماندن از دنیا در علوم دیگر، باید به علوم انسانی توجه ویژه داشت.
شمس تأکید کرد: پیشرفت همه علوم، نتیجه پیشرفت علوم انسانی است.
وی در ادامه به آسیب های علوم انسانی در کشور پرداخت و گفت: هدفمند نبودن دانشجویان در انتخاب رشته های علوم انسانی، توسعه بی رویه رشته ها و گرایش های مرتبط با علوم انسانی، به روز نبودن محتوای دروس علوم انسانی، فقدان اعضای هیئت علمی متخصص و خبره و عدم بازنگری برنامه های آموزش رشته های مختلف علوم انسانی از جمله آسیب های علوم انسانی در کشور هستند.
شایان ذکر است، نشست "چالش ها و چشم انداز های علوم انسانی" از سلسله نشست های تخصصی دومین کنگره ملی علوم انسانی، در تالار ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.
نظر شما