نتایج کنگره علوم انسانی درباره وضعیت علمی کشور را پیگیری می کنیم

آیت اللهی در نشست خبری کنگره ملی علوم انسانی، با اشاره به حضور نمایندگان همه تفکرات علمی در کنگره ملی علوم انسانی، گفت: تلاش داریم تا نتایج این کنگره را درباره وضعیت علوم انسانی کشور تا حصول نتیجه پیگیری کنیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری دومین کنگره ملی علوم انسانی صبح دوشنبه 12 دی ماه با حضور دکتر حمیدرضا آیت اللهی رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی و رئیس این کنگره، دکتر غلامعلی افروز دبیر علمی دومین کنگره ملی علوم انسانی و دکتر سیدمحمدرضا امیری تهرانی رئیس کمیته اجرایی و دبیر اجرایی دومین کنگره ملی علوم انسانی در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار شد.

 

آیت اللهی با اشاره تشکیل شورای بررسی متون درسی در پژوهشگاه مطالعات فرهنگی در پانزده سال پیش با نظر مقام معظم رهبری، اظهار داشت: این شورا قرار شد تا متون درسی آموزش عالی را مورد نقد و بررسی قرار داده و بازبینی نماید که این امر مورد استقبال نویسندگان کتب و ناشران نیز قرار گرفت.

 

وی در همین باره افزود: در این راستا دوازده گروه تشکیل شد که در هر گروه حدود ده الی دوازده نفر از اساتید خبره مربوط به همان حوزه از سراسر کشور مشغول به فعالیت شدند و در این تشکل ها تلاش شد تا از تمام سلایق علمی استفاده شود.

 

رییس پژوهشگاه مطالعات فرهنگی و علوم انسانی از نشریه ای به نام «پژوهشنامه انتقادی متون علوم اسلامی» نام برد که نتیجه این نقد و بررسی ها در آن منتشر شده است و ادامه داد: برخی از این نقد و بررسی ها هم در نشریه ای به نام «نقدنامه» منتشر شده و یا بر روی سایت پژوهشگاه قرار می گیرد.

 

وی در ادامه مدعی شد: تا کنون حدود 1200 کتاب مورد نقد و بررسی قرار گرفت و امسال هم تلاش داریم تا این امر توسعه یافته و بر اساس برنامه ریزی های انجام شده قرار بر آن است که حدود 500 کتاب داخلی و 100 نظریه جهانی را در سال پیش رو مورد بررسی قرار دهیم.

 

رییس دومین کنگره ملی علوم انسانی، در بخش دیگری از سخنانش به برگزاری کنگره ملی علوم انسانی اشاره کرد و گفت: اولین کنگره در این حوزه در سال 85 برگزار شد که خوشبختانه مورد استقبال اهل فن نیز قرار گرفت و مقالات و نتایج علمی آن نیز در مجموعه هایی منتشر شد.

 

وی با بیان اینکه در مدت زمان مقرر شده برای ارسال چکیده مقالات، حدود 400 چکیده مقاله به دبیرخانه کنگره رسیده و در نهایت 292 چکیده مورد تایید قرار گرفته، ادامه داد: در نهایت ارزیابی داوران 118 مقاله مورد تایید نهایی قرار گرفت که در ایام برگزاری همایش ارائه خواهد شد.

 

آیت اللهی با تاکید بر وجهه علمی بودن همایش، گفت: اغلب کنگره ها وقتی تمام می شوند ، جنبه ها و نتایج آن گویی به فراموشی سپرده می شود، در حالی که ما در این همایش تلاش داریم تا نتایج اخذ شده در آن را به طور جد درباره وضعیت علمی و فرهنگی کشور اجرا نماییم.

 

وی به بیانیه پایانی این همایش اشاره کرد و گفت: در پایان این نشست ها، بیانیه ای را با رویکرد توصیف وضع فعلی وضعیت علوم انسانی کشور، آسیب شناسی وضع موجود و در نتیجه راهکارهای ارائه شده منتشر خواهیم کرد و گروهی نیز مشخص می شوند تا این نتایج را بعد از کنگره پیگیری کنند.

 

در ادامه این نشست، دکتر غلامعلی افروز، دبیر علمی کنگره به ایراد سخن پرداخت و گفت: هیئت های داوری کنگره، مقالات را به صورت بدون نام، مورد بررسی قرار داده که در نهایت 118 مقاله مورد تایید نهایی واقع شده اند.

 

وی با ابراز امیدواری از اینکه در این کنگره رویکردها و نگرش های نوینی مطرح شود، ادامه داد: در این همایش تلاش داریم تا معنای دقیق و مفهوم تحول در علوم انسانی را تبیین کرده، و معیارها را در این حوزه مشخص نماییم.

 

افروز ادامه داد: ما در این کنگره دو روزه تلاش داریم تا نظریه های جهان شمول در حوزه علوم انسانی را با مبانی علمی و عقلانی مورد نقد و ارزیابی قرار دهیم.

 

در ادامه این نشست، دکتر امیری تهرانی، دبیر اجرایی این کنگره، پنل های تخصصی این همایش را اینگونه معرفی کرد: علوم انسانی و میرات تمدن اسلامی، نقش علوم انسانی در تدوین الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت، علوم انسانی و نظام آموزش و پژوهش در ایران، نظام برنامه ریزی آموزش در ایران، درباره علوم انسانی و کارکردها و دستاوردهای آن و چالش ها و چشم انداز های علوم انسانی.

 

وی ضمن اعلام آغاز این کنگره ملی در روز چهارشنبه، 14 دی ماه، از ساعت هشت و 30 دقیقه، گفت: از تمامی علاقمندان به حضور در این همایش دعوت می شود که از طریق سایت پژوهشگاه ثبت نام کنند تا در روز برگزاری از هدایایی که برای ثبت نام کنندگان در نظر گرفته شده است، بهرمند گردند.

 

پایان پیام /
 

کد خبر 96286

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha