هنرمندان با مستندنگاری و مستندسازی به ماندگاری رخدادهای دفاع مقدس کمک کنند

پرحلم با تاکید بر اینکه جنگ تنها میدان نبرد نیست و باید به پشت جبهه و نقش‌آفرینان غیر مستقیم این واقعه نیز پرداخته شود، گفت: این هنرمندان هستند که با مستندنگاری و مستندسازی به ماندگاری رخدادها در اذهان جامعه کمک می‌کنند.

«محمد پرحلم» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه جنگ تنها میدان نبرد نیست و باید به پشت جبهه و نقش‌آفرینان غیر مستقیم این واقعه نیز پرداخته شود، اظهار کرد: حوزه هنری گیلان به مناسبت چله انقلاب و گرامیداشت هفته دفاع مقدس برنامه های متنوع فرهنگی را برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و نشان دادن دستاوردهای فرهنگی به اجرا گذاشته است.

 

معاون فرهنگی هنری حوزه هنری گیلان به برنامه «عصر خاطره» که با حضور علاقه‌مندان به تاریخ شفاهی و با خاطره‌گویی ۲ تن از پیشکسوتان عرصۀ دفاع مقدس عصر امروز(دوشنبه، ۷مهر) توسط واحد فرهنگ و مطالعات پایداری حوزه هنری گیلان برگزار شد اشاره کرد و افزود: در این برنامه که بخاطر رعایت پروتکل های بهداشتی و با ظرفیت محدود برگزار شد «بهروز حق‌جو» از پیشکسوتان عرصۀ دفاع مقدس و از غیور مردان ارتشی و «علی پرشکوهی» از مبارزان دوران دفاع مقدس و مدافع حرم و راوی کتاب «رد پای مه» که به تازگی توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است خاطره‌گویی کردند.

 

وی همچنین از نقد و بررسی کتاب خاطرات شفاهی «حسن سلطانی» از تکاوران ارتش جمهوری اسلامی همزمان با هفته دفاع مقدس خبر داد و بیان کرد: کتاب «حسن ژیپاد» خاطرات حسن سلطانی از تکاوران نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی است که از سوی واحد فرهنگ و مطالعات پایداری و انتشارات سوره مهر منتشر شده است.

 

معاون فرهنگی هنری حوزه هنری گیلان گفت: این کتاب نوشته «میرعمادالدین فیاضی» از نویسندگان پرکار استان گیلان است که تاکنون انتشار بیش از ۱٠ عنوان کتاب را در کارنامۀ خود دارد.

 

پرحلم ادامه داد: تکاوران دریایی در مقاومت ۳۴ روزه خرمشهر نقش بی‌بدیلی داشتند و برخی از آن‌ها تا آخرین قطرۀ خون جنگیدند و هرگز عقب ننشستند، تا به شهادت رسیدند.

 

وی گفت: کتاب حسن ژیپاد توسط دکتر «محمود رنجبر» عضو هیئت علمی دانشگاه گیلان و از نویسندگان و پژوهندگان دفاع مقدس با حضور برخی از اعضای کارگاه تاریخ شفاهی روز چهارشنبه (۹ مهر) ساعت ۱۶ در سالن اجتماعات حوزه هنری گیلان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی برگزار می‌شود.

 

پرحلم گفت: با توجه به شرایط خاص شیوع بیماری کرونا این حوزه تلاش می‌کند نسبت به تولید محتوا برای ایام دفاع مقدس و به اشتراک گذاشتن آن در شبکه‌های اجتماعی و... اقدام کند.

 

وی در ادامه بیان کرد: همزمان با هفته دفاع مقدس و به منظور گرامی‌داشت این هفته فیلم مستند «فرمانده صادق» به کارگردانی «سهیلا پورمحمدی» از تولیدات حوزه هنری گیلان از سوی صدا و سیمای مرکز گیلان(شبکه باران) پخش شد.

 

پرحلم با اشاره به اینکه مستند «فرمانده صادق» به گوشه‌هایی از زندگی شهید سید صادق شفیعی می‌پردازد، تصریح کرد: شهید «سیدصادق شفیعی»، از رزمندگان جنگ تحمیلی بود که با توجه به سوابق خدمتی و تخصصی، مسئولیت های مهمی را در زمان جنگ عهده‌دار شد که از آن جمله می‌توان به فرماندهی تیپ الحدید لشکر 25 کربلا اشاره کرد.

 

وی اضافه کرد: «سهیلا پورمحمدی» کارگردان این مستند به عنوان یک فیلمساز جوان پیش از این ساخت فیلم‌های پرندۀ افلاک، درنا و چند فیلم دیگر را در کارنامه خود دارد.

 

پرحلم همچنین از راهیابی مستند «زندگی در آن سوی مه» به شانزدهمین جشنواره ملی فیلم مقاومت خبر داد و گفت: این مستند از تولیدات واحد هنرهای تصویری حوزه هنری گیلان است به عنوان مستند برگزیده دفاع مقدس به موضوع مادران شهید اهل سنت منطقه تالش پرداخته است.

 

وی اضافه کرد: این فیلم ساخته «بهزاد رسول‌زاده» از کارگردانان گیلانی است که تاکنون آثار او در جشنواره‌های مختلف حائز مقام شده است.

 

پرحلم خاطر نشان کرد: انگیزه ساخت این‌دست فیلم‌ها توسط حوزه هنری آنهم در آستانه چهلمین سالگرد آغاز جنگ تحمیلی ایران و عراق بخاطر اهمیت آن از نظرگاه فرهنگ و هنر است.

 

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه هر روز در حال از دست دادن بخشی از گوهرهای گرانبهای جنگ تحمیلی هستیم که رزمندگان و کنشگران این واقعه هستند باید توجه داشته باشیم که گذشت زمان خواه و ناخواه واقعیات را به سمت فراموشی و گاه تحریف می‌برد و این هنرمندان هستند که با مستندنگاری و مستندسازی به ماندگاری رخدادها در اذهان جامعه کمک می‌کنند.

کد خبر 977238

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha