نقش شتابدهنده ها و استارت آپ ها در کارآمدی و هوشمندسازی دستگاه قضا

آریا ارجمند با اشاره به هدف قوه قضاییه در هوشمندسازی و کارآمدی دستگاه قضا، نقش شتابدهنده ها و استارت آپ ها در رسیدن به این هدف را تبیین کرد.

» : خبرگزاری شبستان _گروه سیاسی _فرزانه تهجاپردیس نوآوری‌های حقوقی و قضایی»، 2 مهرماه  با حضور حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهور و جمعی از مسئولان قضایی مورد بهره برداری قرار گرفت. این پردیس که در فضایی بالغ بر ۳۶۰۰ متر مربع و با استقرار ۴۰ تیم استارتاپ آغاز به کار کرده، قرار است موتور محرکی برای شرکت های دانش بنیان و خلاق باشد که می توانند ضمن رفع نیازهای قوه قضاییه، به هوشمندسازی و چابک سازی و کارآمدی هر چه بیشتر نظام قضایی کشورمان کمک کنند.

این پردیس که با هدف ایجاد زمینه برای ارائه خدمات متقابل شرکت های دانش بنیان و دستگاه قضا تشکیل شده، ماموریت حمایت از استارت آپ ها فعال در حوزه حقوقی و قضائی را بر عهده دارد. همچنین این پردیس زمینه ساز شکل گیری «شبکه نوآوری حقوقی - قضائی» است که بر اساس آن خدمات مورد نیاز دستگاه قضائی شناسایی و در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار می گیرد تا شرکت هایی که توانایی تامین این نیازها را دارند مورد حمایت قرار گیرند. بر اساس گزارش معاونت راهبردی قوه قضائیه تا کنون ۴۰۰ مورد از خدمات مورد نیاز قوه قضائیه شناسایی و به این شبکه اعلام شده است. در همین رابطه گفتگویی با «امیر آریا ارجمند » مدیرعامل شتاب دهنده حامی به شرح زیر ارایه می شود.

 

هدف از راه اندازی پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی قوه قضاییه بفرمایید؟

پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی با حضور رییس قوه قضاییه افتتاح شد. این مراسم با حضور معاون علمی ریاست جمهوری و معاونان دستگاه قضا برگزار شد. هدف از راه اندازی این پردیس استفاده از ظرفیت های استارت آپ ها و شرکت های دانش بنیان در رفع نیازهای دستگاه قضا و حرکت به سوی دستگاه قضای هوشمند است. در پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی، با قرار گرفتن فعالان و صاحب نظران حوزه قضایی و نوآوری کشور در زیر یک سقف، امکان تعامل و همکاری فی ما بین تسهیل و تسریع می‌شود. انتظار می‌رود این تعاملات و همکاری‌ها نتایج موثری در تحول خدمات حقوقی و دستگاه قضا در پی داشته باشد.

 

نقش شتاب دهنده حامی در این پردیس توضیح دهید؟

شتاب دهنده حامی این افتخار را دارد که به عنوان یکی از ارکان پردیس نوآوری مورد توجه دستگاه قضا قرار گرفته و فعالیت های ما مورد تایید ریاست دستگاه قضا قرار دارد. شتاب دهنده حامی یک شتاب دهنده تخصصی است که تمرکز آن بر روی حوزه های حقوقی و قضایی است.

 

شتابدهنده ها چه نیازی را از صاحبان ایده و کسب و کار تامین می کنند؟

شتاب دهنده ها برای خلاقیت، کارآفرینی و نوآوری نیاز است، کارآفرینان و صاحبان ایده برای راه اندازی کسب و کار خود نیازهای مختلف و متنوعی را دارند که از جمله آنها می توان به حمایت مالی، مشاوره و آموزش های مرتبط اشاره کرد. کارآفرینان نیازمند آن هستند که از کسانی که تجربه موفقیت یا شکست دارند، این تجربیات را کسب کنند.

فلسفه وجودی شتاب دهنده حامی نیز همین موارد است تا بتوانند از کسب و کارهای نوپا حمایت کرده و افراد خلاق و صاحب ایده بتوانند ایده تجاری خود را که بسیار مهم است، تحقق بخشیده و شتاب دهنده در این مسیر نیازهای آنها را تامین و راه آنها را در ابتدای کسب و کار هموار می کند.

 

 تفاوت شتاب دهنده حامی با سایر شتابدهنده ها چیست؟

تفاوت آن با سایر شتاب دهنده ها این است که تمرکز خود را بر روی حوزه فناوری حقوقی معطوف کرده است. شعار ما در شتاب دهنده حامی «توسعه فناوری حقوقی و نوآوری قضایی» است.

شتاب دهنده حامی  همسویی با منویات دستگاه قضا و حرکت در این مسیر را برنامه و رسالت خود می داند و در حد بضاعت می خواهد هدف قوه قضاییه که رسیدن به قوه قضاییه چابک و هوشمند است را کمک کند و شروع فعالیت خود را با همکاری و حمایت و تفاهم نامه بخش های مختلف قضایی آغاز کرده است.

 

چه بخشهایی از دستگاه قضا از شتابدهنده حامی پشتیبانی می کنند؟

 از جمله این حمایت ها پشتیبانی مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه برای شروع و تاسیس این فعالیت و همچنین حمایت معاونت پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه از این شتابدهنده است. بر همین اساس با پژوهشگاه قوه قضاییه نیز تفاهم نامه همکاری مشترک منعقد شد.

معاونت علمی و فناوری رییس جمهور نیز آمادگی خود را برای حمایت از ما در این مسیر اعلام کرده است تا بتوانیم تیم های استارت آپی بیشتری را حمایت کنیم و حمایت های موثرتر و کارآمدتر برای شرکت های دانش بنیان حقوقی و قضایی فراهم کنیم.

 

شتابدهنده حامی چه خدماتی را به استارت آپ ها ارایه می دهد؟

 هدف در شتاب دهنده حامی این است که کسب و کارهای نوپای حوزه تخصصی قضایی را حمایت کرده و کمک کنیم تا این مسیر برای آنها هموار شود؛ به همین منظور پنج خدمت برای آنها در نظر گرفته شده است.

ما در اختیار تیم های استارت آپی حوزه قضایی فضای کار مجهز قرار می دهیم تا بتوانند کسب و کار خود را در این محل راه اندازی کنند و از افراد خبره برای مشاوره و منتوزینگ تیم های استارت آپی کمک می گیریم.

تیم سازی از دغدغه های مهم شرکت های دانش بنیان و تیم های استارت آپ است که در شتاب دهنده حامی برنامه هایی برای تیم سازی آنها ارایه می دهیم.

تامین خدمات پایه با همکاری شرکت های بزرگ و پایه نیز برای پشتیبانی از شرکت های نوپا مد نظر قرار گرفته است. برای فراهم کردن سرمایه ابتدایی که به اصطلاح به آن سرمایه بذری گفته می شود، شتابدهنده حامی مبلغی را در اختیار استارتاپ های حقوقی و قضایی قرار می دهد. کسب و کارهای نوپای استارت آپی برای رشد و توسعه بیشتر نیازمند سرمایه هستند و برای فراهم کردن این سرمایه، سعی می کنیم زنجیره ای از سرمایه گذارهای بزرگ تر را به آنها متصل کنیم تا در آینده بتوانند برای جذب سرمایه از این راه تامین مالی کنند.

 

در مورد فعالیت های اصلی این شتاب دهنده  توضیح دهید؟

 ما تلاش کردیم در این شتاب دهنده سه گروه کلیدی را با هدف هم افزایی، تشریک مساعی و کمک و حمایت از استارت آپ های قضایی کنار یکدیگر گرد آوریم.

برای این منظور شرکت های تجاری برای تامین خدمات مورد نیاز استارت آپ ها باید مورد توجه قرار گیرد که معمولا شرکت های کلیدی در قالب مسئولیت های اجتماعی با حداقل هزینه یا به شکل رایگان خدمات خود را به تیم های استارت آپی ارایه می دهند زیرا بنیه مالی یک شرکت نوپا به اندازه ای نیست که بتواند از پس هزینه های بالای خدمات حرفه ای برآید؛ به همین منظور شتاب دهنده برنامه ای را مد نظر دارد تا هزینه را به حداقل و یا صفر برساند.

 

آیا از نخبگان، اساتید ، صاحبان تجربه و سرمایه گذاران در استارت آپ ها استفاده  می کنید؟

ما در نظر داریم شبکه ای از این افراد را تشکیل دهیم که این افراد شامل فعالان زیست بوم استارتاپی و همچنین افراد برجسته زیست بوم قضایی هستند.

در شتاب دهنده حامی با توجه به تمرکزی که در حوزه حقوق و قضا در نظر گرفته شده است، انتظار داریم در کنار هم قراردادن فعالان زیست بوم فناوری و نوآوری و فعالان زیست بوم حقوقی و قضایی، فعالیت های جذاب و جالبی را رقم زند.

در نهایت شبکه ای از سرمایه گذاران خطرپذیر، صندوق های سرمایه گذاری و سرمایه گذاران نیک اندیش که به توسعه کسب و کارهای نوپا کمک می کنند و تمایل به همکاری یا شراکت با استارت آپ ها دارند، گردهم می آیند تا بتوانند از کسب و کارهای نوپا و استارت آپی حمایت کنند.

 

چند تفاهم نامه همکاری با استارت آپ های مورد حمایت حامی در موضوع قضایی منعقد شده است؟

در مراسم افتتاحیه پردیس نوآوری های حقوقی و قضایی در حاشیه این مراسم سه تفاهم نامه با سه شرکت معتبر در حوزه اطلاعات و فناوری ارتباطات منعقد شد که در این رابطه با شرکت مبین وان کیش که یکی از بزرگترین فعالان حوزه تلکام و فناوری اطلاعات در کشور است، کمک گرفتیم و تفاهم نامه ای منعقد کردیم تا اتصال شرکت های حقوقی و قضایی به اپراتورهای بزرگ همراه و ثابت کشور تسهیل شود و پلتفرم های خدمات موبایلی را در اختیار استارت آپ های حقوقی و قضایی مورد پذیرش شرکت توسعه خدمات شتابدهی حامی را تامین کنند و زیرساخت های رایگان ارتباطی و دیتاسنتر برای آنها فراهم شود.

تفاهم نامه دیگری با شرکت آسیاتک به عنوان یکی از بزرگترین اپراتورهای ارایه دهنده خدمات اینترنتی بود که مقرر شد در قالب مسئولیت اجتماعی خود خدمات حوزه دیتاسنتر و میزبانی وب به صورت رایگان به استارت آپ های حقوقی و قضایی در استارت آپ های مورد پذیرش شده در شتاب دهنده حامی را انجام دهند.

همچنین تفاهم نامه‌ای با شرکت ارمغان راه طلایی منعقد شد. این شرکت در حوزه اطلاع رسانی و بازاریابی پیامکی و تلویزیون اینترنتی فعالیت می کند. این شرکت نیز حامی استارت آپ های شتاب دهنده حامی شد تا بازاریابی پیامکی و خدمات تلویزیون اینترنتی را به شکل رایگان انجام دهد.

پایان پیام/

کد خبر 980798

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha