اقدام اوقاف شفت در گرفتن سند مالکیت برای موقوفات

رحیمی گفت: با رایزنی با اداره ثبت اسناد و بنیاد مسکن مقدمات گرفتن سند مالکیت برای چندین موقوفه این شهرستان را برنامه‌ریزی کرده‌ایم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شفت، خیرین و واقفین خیراندیش با عمل خود روح تعاون، همکاری و نوعدوستی را در جامعه ترویج دادند، قرآن می‌فرماید ای کسانی‌که ایمان آورده‌اید از آنچه به شما روزی کردیم انفاق کنید پیش از آنکه بیاید روزی که نه کسی برای گشایش خود چیزی تواند خرید و نه دوستی و شفاعتی به کار آید.

 

روش وقف کردن اهل بیت(ع) هم برای ما درس است، رسول اکرم(ص) از اولین واقفین در اسلام بود و اهل بیت اول مشکل را پیدا می‌کردند و سپس برای رفع آن وقفی انجام می‌دادند که تا ابد برای حل آن خرج شود.

 

وقف به دین و آیین و مذهب خاصی ربط نداشته و در کلیه ادیان مشهود است، پیش از اسلام هم در ایران وقف بوده است اما بعد از ورود اسلام به دلیل ساختار، احکام ویژه‌ای برای آن ذکر شد و بیشترین توسعه وقف مربوط به دوران صفویه است.

 

پس از پیروزی انقلاب اسلامی فتوای تاریخی امام که فرمودند موقوفات باید به حال وقفیت باقی و عمل به وقف شود. در سال 63 تصویب قانونی ماندگار در وقف منجر شد که کلیه موقوفاتی که بدون مجوز شرعی به فروش رسیده یا به صورتی به مالکیت درآمده است به وقفیت خود بر می‌گردد و اسناد صادره باطل و از درجه اعتبار ساقط می‌شود.

 

«حمید رحیمی» رییس اوقاف و امور خیریه شفت به مناسبت گرامیداشت هفته وقف در نشست با اصحاب رسانه که در امامزاده پیرحسن شفت برگزار شد اظهار کرد: به طور کلی انسان به دنبال جاودان ماندن است و دوست دارد همیشه باشد و هرگز نمیرد. اسلام برای آن راهکار دارد و آن هم صدقه جاری، فرزند صالح و علمی که برای مردم ماندگار باشد، است.

 

رییس اوقاف و امور خیریه شفت افزود: اداره اوقاف و امور خیریه شفت با توجه به وظیفه ذاتی و ابلاغی سازمان اوقاف و امور خیریه کشور در بحث احیا و حفظ موقوفات و رقبات و مدیریت بقاع متبرکه و امامزادگان برنامه ریزی دارد و خدمت رسانی به عامه مردم مهمترین رویکرد این اداره است.

 

وی گفت: به طور کلی دو نوع وقف عامه و وقف خاص داریم که در این مورد واقف، جامعه و یا هدف خاصی را مد نظر داشته و فقط مطلق به آن گروه مثلا وقف برای ازدواج، سادات، فقرای این محل مورد نظر، ولی وقف عام خودش به دو نوع تقسیم می‌شود یکی انتفاعی و دیگری منفعتی، در وقف انتفاعی یعنی اگر واقف نظرش از وقفی که کرده تحصیل و به دست آوردن درآمد نباشد و استفاده از آن عامه باشد وقف انتفاعی گویند مثل وقف بر مسجد ساختن، پل مدرسه و غیره اما در وقف منفعتی یعنی منظور واقف از وقف مال یا اموال تحصیل یا به دست آوردن درآمد باشد و عناوین عامه دارد مثل وقف بر تعزیه داری امام حسین(ع)، اطعام، تهیه دارو به مستمندان که امین یا متولی وظیفه دارند برابر نیاز واقع منافع و درآمد حاصل از موقوفه را به مصرف برساند.

 

وی با اشاره به اینکه دهه وقف از 24 مهر آغاز شده و تا سوم آبان ماه ادامه دارد تصریح کرد: دهه وقف فرصت مغتنمی برای شناساندن و احیای موقوفات و تشکیل انجمن های یاوران وقف و معرفی یاورانی از ادارات شهرستان است.

 

رحیمی خاطرنشان کرد: در رایزنی با اداره ثبت اسناد و بنیاد مسکن مقدمات گرفتن سند مالکیت از موقوفه مرحوم حاکم نصیر رشتی در روستای مرخال و باز هم موقوفه دیگر به مساحت 28 هکتار که در حال گرفتن سند آن هستیم و موقوفات دیگر مربوط محمد شفتی که 38 پلاک ثبتی بوده که در دست اقدام و تعرفه توسط افراد صاحب فن در این راستا است که تا پایان سال عملیات نقشه‌برداری و تثبیت کامل پلاک‌های مرقوم انجام می‌گیرد که با گرفتن سند مالکیت مستاجرین فراخوان و نیات واقفین برای مستاجرین روشن تا جامعه عمل بپوشانیم.

 

رییس اوقاف و امور خیریه شفت همچنین از باز پس‌گیری موقوفه دیگر که در مسیر راه و جاده است خبر داد و اظهار کرد: برای این موقوفه در حال رایزنی با اداره راه شهرستان هستیم و نیاز است تا به نیات واقف عمل شود.

 

وی با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری بر اجرای کار فرهنگی در بقاع متبرکه تاکید دارند افزود: در طول سال بالغ بر 20 فعالیت فرهنگی در سطح بقاع متبرکه و امامزادگان شهرستان اعم از طرح آرامش بهاری، ضیافت افطاری، نشاط معنوی و .. برگزار می‌شود.

 

رحیمی گفت: امسال به خاطر ویروس منحوس کرونا بیشتر برنامه‌های ما در فضای مجازی توسط مبلغین برگزار شد که با تشکیل کانال در واتساپ مطالب مورد نظر توسط مبلغان بارگذاری و در بحث شبهات دینی و اعتقادی کارهای شایانی انجام گرفت.

 

رییس اوقاف و امور خیریه شفت تصریح کرد: با مشارکت امام جمعه، رییس تبلیغات و نماینده ولی فقیه در سپاه شهرستان در شش ماه نخست امسال 170 نفر در 25 مسجد و بقاع متبرکه و امامزدگان به عنوان هیئت امنا انتخاب و برایشان حم صادر شد.

 

وی با اشاره به اینکه شهرستان شفت از پتانسیل بالایی در زمینه قرآنی برخوردارست خاطرنشان کرد: در رایزنی با اداره آموزش و پرورش تلاش داریم این برنامه را دنبال کرده و کلاس حفظ و روخوانی را در این شهرستان با نیات واقفین و برداشت مبالغ از درآمد فرهنگی بقاع برگزار کرده و به این کار فرهنگی رونق بیشتری داده تا کودکان و نوجوانان شهر با تربیت قرآنی از آثار ان بهره‌مند شوند.

 

رحیمی اظهار کرد: برپایی کلاس‌های سبک زندگی اسلامی، تشکیل مراکز افق در سطح بقاع متبرکه و امامزادگان، اعزام خادمین بقاع متبرکه برای شرکت در دوره آموزشی، کمک نقدی به سیل زدگان سیسیتان و بلوچستان و کمک نقدی توسط خیر شهرستانی به مبلغ 130 میلیون تومان برای تعمیر و بازسازی مساجد سطح شهرستان از دیگر برنامه‌های اوقاف شهرستان بوده است.

 

رییس اوقاف و امور خیریه شفت افزود: از روزهای اولیه شیوع ویروس منحوس کرونا 830 لیتر مواد ضدعفونی، یک هزار و 900 عدد ماسک، یک هزار عدد دستکش و یک هزار و 800 عدد ژل ضدعفونی بین بقاع متبرکه توزیع شد.

 

وی گفت: در طرح مواسات هم مبلغ 12 میلیون تومان با کمک خیرین بقاع متبرکه به افرادی که در ایام کرونا با مشکل تهیه وسایل زندگی روبرو شده بودند اهدا شد.

 

رحیمی خاطرنشان ساخت: در طرح مهر تحصیلی اداره شهرستان بسته‌های آموزش به تعداد 25 عدد و قیمت هر بسته 400 هزار تومان به دانش‌آموزان که از طرف اداره آموزش و پرورش معرفی شده بودند اهدا کرد.

 

 

کد خبر 983215

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha