به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، حجت الاسلام والمسلمین «سیدمحمدعلی آل هاشم» امروز در جمع سوگواران رضوی و نبوی به تشریح ابعاد شخصیتی رحمت للعالمین حضرت محمد(ص) پرداخت و اظهار داشت: پیامبر اسلام با هجرت به مدینه، نظامی نمونه را به وجود آورد و آن را به همه بشریت و تاریخ ارائه کرد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با بیان اینکه نظام نبوی شاخص های گوناگونی دارد که در بین آنها هفت شاخص از همه مهمتر و برجسته تر است، خاطرنشان کرد: ایمان و معنویت یکی از شاخص های حکومت نبوی است؛ انگیزه و موتور پیش برنده حقیقی در نظام نبوی، ایمانی بوده که از سرچشمه دل و فکر مردم می جوشد.
وی افزود: دمیدن و تقویت روح ایمان و معنویت و دادن اعتقاد و اندیشه درست به افراد است که پیغمبر این را از مکه شروع کرد و در مدینه پرچمش را با قدرت بالا برد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی شاخص دوم را قسط و عدل عنوان کرد و ادامه داد: اساس کار بر عدالت و قسط و رساندن حق به حقدار است. صفا و اخوت نیز شاخص چهارم حکومت نبوی است.
وی گفت: در نظام نبوی، درگیری های برخاسته از انگیزه های خرافی، شخصی، سودطلبی و منفعت طلبی جایگاهی ندارد و با آن مبارزه می شود؛ فضا، فضای صمیمیت، اخوت و برادری و همدلی است.
امام جمعه تبریز با بیان اینکه صلاح اخلاقی و رفتاری شاخص پنجم حکومت نبوی است، تصریح کرد: این شاخص انسان ها را تزکیه و از مفاسد و رذائل اخلاقی، پیراسته و پاک می کند؛ تزکیه، یکی از آن پایه های اصلی است؛ یعنی پیغمبر روی یکایک افراد، کار تربیتی و انسان سازی می کرد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی، اقتدار و عزت را شاخص ششم حکومت نبوی عنوان کرد و ادامه داد: در جامعه و نظام نبوی، وابسته بودن و دست حاجت به سوی دیگران دراز کرد جایی ندارد؛ در این نظام، انسان، عزیز، مقتدر و تصمیم گیر است؛ صلاح خود را که می شناسد، برای تأمین آن تلاش می کند و کار خود را پیش می برد.
امام جمعه تبریز، کار و حرکت و پیشرفت دائمی را شاخص هفتم حکومت نبوی برشمرد و گفت: توقف در نظام نبوی وجود ندارد؛ به طور مرتب، حرکت، کار و پیشرفت است؛ البته این کار، کار لذت آور و شادی بخش است.
نظر شما