امامت امام جواد در سن کودکی نکته مهمی در مسئله ولایت ائمه است

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان گفت: ولایت و امامت امام جواد علیه السلام در سن کودکی نکته مهمی در مسئله ولایت ائمه است و دفع شبهه می کند.

آیت الله احمد شیخ بهایی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان به مناسبت آغاز ولایت امام جواد پس از شهادت امام رضا علیه السلام؛ این مسئله را از چند زاویه مورد بررسی قرار داد و گفت: ولایت و امامت امام جواد علیه السلام در سن کودکی نکته مهمی در مسئله ولایت ائمه است و دفع شبهه می کند.

 

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان با اشاره به اینکه بعضی از مدعیان علم دین و کسانی که مدتی هم با انقلاب و اسلام همراه بودند اما امروز شبهه افکنی می کنند؛ افزود: این افراد می گویند امامان، علمای ابراری بودند مانند بقیه دانشمندان و مقام آگاهی ائمه از علم غیب را روحانیون برای فریب مردم درست کردند.

 

 

وی با رد این شبهه اظهار کرد: این افراد برای امام جوادعلیه السلام که در کودکی به امامت رسیدند و مدت همراهی ایشان با پدر کوتاه و از طرفی هم چند سال از ایشان دور بودند، چه می توانند بگویند؟! علمای شیعه در حج آن سال از اطراف و اکناف به مدینه آمده و گرد وجود امامی نشستند که تازه از کودکی به نوجوانی رسیده بود.

 

 

استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه کرمان ادامه داد: در آن مناظره یحیی بن اکثم که قاضی القضات بود سوالی پرسید که حضرت بیش از هزار فرع درباره آن سئوال مطرح کردند و این نشاندهنده علم لدنی و الهی ائمه است که به طریق عادی حاصل نشده در حالیکه نابغه ترین افراد نیازمند تعلیم هستند. 

 

 

وی تصریح کرد: امام جوادعلیه السلام بنیان گذار مناظره آزاد بودند و شیعیان را برای این امر تربیت کردند تا نظریه پرداز باشند و علمای ما با دقت و همه ریزی کاری ها در مسائل علمی ورود کنند زیرا همه سئوالات و شبهات با منابع اصیل جواب دارد.

 

 

آیت الله شیخ بهایی با بیان اینکه امامت امام جواد در کودکی چیز عجیبی نبود زیرا این اعجاز در نبوت حضرت عیسی و حضرت یحیی هم سابقه داشته که در کودکی به پیامبری برگزیده شدند؛ افزود: امام جواد علیه السلام شیوه کار با روایات و اینکه چگونه در یک مسئله فقهی همه ابواب مربوط به آن باید دیده شود را یاد دادند و شما می بینید کلینی در کافی، شیخ طوسی در تهذیب و استبصار و صدوق در من لا یحضره الفقیه این شیوه را پیروی کردند و اکنون این 4 منبع، منابع اصلی فقهی{ و روایی} شیعه است.

 

 

وی گفت: ترویج فقه اسلامی و فروعات مختلف در زمان امام جواد آغاز شد  و این یعنی ارتباط با خدا و اینکه کسی که بخواهد رابط بین خدا و بنده باشد باید معصوم و تحت عنایت ویژه خداوند و عالم به غیب باشد.

 

 

استاد حوزه علمیه کرمان تصریح کرد: مسئله دیگر در امامت امام جواد علیه السلام این است که آن حضرت از فرصت سه ساله ای که پدر در طوس بودند استفاده کرده و مبارزه با طاغوت زمان را به صورت مؤثر پیش بردند زیرا با آمدن امام رضا به طوس، شیعیان در اقصی نقاط از جمله بخارا و سمرقند و جاهای دیگر پراکنده بودند که امام جواد، آنان را شبکه بندی کردند و با یک شبکه قوی به هدایت ایشان تشیع به سرعت گسترش یافت به گونه ای که طی 50 و چند سال تا غیبت امام عصر شبکه عظیمی از وکالت شکل گرفت که شیعیان در همه مناطق حضور داشتند و رابطه ایشان با ائمه سری و مخفیانه بود.

 

 

وی خاطرنشان کرد: از زمان امام رضا به بعد عدم دسترسی به معصوم مبتلابه بود و رابطه از طریق وکلا صورت گرفت لذا شالوده ولایت فقیه در همان ریخته شد و چیز دیدی نیست و ائمه خواستند به این مسئله توجه بدهند.

 

 

آیت الله شیخ بهایی گفت: نکته سوم در امامت آن حضرت اینکه خداوند، پس از یک مدتی امام جواد را به امام رضا عطا کرد و برای همین معاندین می گفتند امام هشتم فرزندی ندارد و امامت بعد از او منقطع می شود؛ حتی وقتی امام جواد به دنیا آمد در وجود ایشان تشکیک کردند و قیافه شناس آوردند{ تا انتساب ایشان به امام رضا را تأیید کند} و این از مظلومیت های ائمه است لذا نسل امام جواد به نوعی کوثر دوم شد زیرا همانگونه که به پیامبر می گفتند ابتر اما نسل ایشان از حضرت زهرا سلام الله علیها منتشر شد درباره امام رضا و تداوم نسل ایشان از امام جواد هم همین است.

 

 

 

کد خبر 984291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha