به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «هادی غلامی» امروز(۳ آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری رادیو زیارت به تشریح اقدامات حمایتی این مدیریت طی ماههای گذشته و در بازه همهگیری کرونا پرداخت و متذکر شد: آنچه انجام پذیرفته به استناد وظیفه ذاتی و معنوی آستان قدس رضوی و در عمل به تاکیدات رهبر معظم انقلاب و دستور تولیت آستان قدس برای رسیدگی به امور محرومان بوده است، تحقق این اقدامات نیز در چهارچوب همگرایی خیران، خدام و نهادهای متولی آستان قدس رضوی میسر شد.
مدیر امور مجاورین آستان قدس رضوی ادامه داد: در حال حاضر نیز به صورت روزانه برنامه توزیع غذای گرم در میان خانوادههای محروم و به ویژه افراد بی سرپناه را پیگیری می کنیم، شناسایی این افراد نیز از طریق کانون های خادمیاری به عنوان بازوان اجرایی ما انجام می پذیرد، نمایندگان ما در این کانونها در واقع معتمدان محلات و فعالان فرهنگی مساجد و مراکز مذهبی منطقه هستند.
غلامی به چالشهای اقتصادی ناشی از همهگیری برای اقشار کمدرآمد جامعه اشاره و بیان کرد: از آغاز موج این بیماری، با مشارکت کانون های خادمیاری، اقدام به شناسایی خانواده های محترم و آبرومندی نمودیم که به واسطه از دست رفتن اشتغال سرپرست خود یا بروز دیگر مشکلات، در تنگنای معیشتی قرار گرفته اند، خدمات حمایتی ما برای این خانواده ها با تاکید بر حفظ کرامت ایشان انجام می گیرد، این رویکرد بسیار مورد تاکید تولیت آستان قدس رضوی و سیستم اجرایی این مجموعه است.
وی بخش دیگری از حمایت ها را در حوزه توزیع اقلام بهداشتی اعلام کرد و یادآور شد: چالشهای معیشتی گاه باعث می شود تا خرید و استفاده از اقلام بهداشتی نظیر ماسک و مواد ضدعفونی برای خانواده های کم برخوردار و نیازمند، دشوار باشد، در بسته های معیشتی که آستان قدس رضوی برای این جامعه هدف تدارک دیده، ۱۴قلم کالا گنجانده شده که بخشی از آن شامل همین محصولات بهداشتی است.
مدیر امور مجاورین آستان قدس رضوی خاطر نشان کرد: همچنین خادمیاران این آستان با ایجاد کارگاههایی، به امر تولید ماسک و توزیع آن در مناطق حاشیهای و مراکز عامالمنفعه نظیر مساجد و... اقدام کرده اند. از سوی هلدینگ دارویی آستان قدس نیز محلول ضدعفونی برای توزیع در این مناطق تهیه و تامین شد.
غلامی عنوان کرد: سرشاخه های ما در کانون های خادمیاری، بانک اطلاعاتی از خانوارهای تحت پوشش و مراکزی که در آنها بستههای مذکور توزیع می شود، تهیه کرده و این ظرفیت اطلاعاتی با دیگر نهادهای حمایتی نیز به اشتراک گذاشته می شود تا مدیریت منسجمتری در این حوزه رقم بخورد و توامان گستره بیشتری تحت پوشش این اقدامات خیر، قرار بگیرند.
وی از اجرای طرح پرداخت حساب دفتری نیازمندان با عنوان «آقا حساب کردند» با مشارکت خادمان مضجع شریف امام هشتم(ع)، جمعی از خیران و مردم نوعدوست نیز سخن گفت و توضیح داد: در طرح مذکور، بخشی از بدهیهای ناشی از اجاره بها، قبوض خدماتی و مخارج درمانی اقشار کم بضاعت حاشیه شهر مشهد، مناطق محروم استان و کشورمان تامین و تسویه شده است.
مدیر امور مجاورین آستان قدس رضوی خاطر نشان کرد: شناسایی بدهکاران نیازمند در پرداخت حساب های دفتری سوپرمارکتهای محلی، تامین قبوض خدمات در محلات کمبرخوردار و حاشیه شهر، تعامل با سازمان های خدماترسان همچون شرکت آب، برق، گاز و صحت سنجی مطالبات، شناسایی موجرانی که قادر به پرداخت اجاره بهای منزل خود در محلات کم برخوردار نبودند و همچنین تامین هزینه های درمانی بیماران بی بضاعت بستری شده در بیمارستانهای شهر از طریق واحد مددکاری بیمارستانهای دولتی بخشی از اقدامات ما در چهارچوب اجرای این طرح بود.
غلامی تاکید کرد: خوشبختانه بازتاب خوب این برنامه باعث مشارکت مردم و همراهی صاحبخانهها و خیران شد. مدیر امور مجاورین آستان قدس رضوی در بخش دیگری از اظهارات خود، سایر اقدامات این مجموعه را در حمایت از محرومان برشمرد و توضیح داد: تامین جهیزیه نوعروسان با مشارکت خیران بخش دیگری از اقدامات ما را شامل می شود، از ابتدای امسال تاکنون ۳۹۵ سری جهیزیه شامل ۱۰قلم کالای ایرانی را به زوج های جوان کم بضاعت اهدا کرده ایم، برای خانواده هایی که نیازمند دریافت کمک هزینه خرید جهیزیه بودند نیز ۳۷۰مورد تسهیلات تامین شد.
وی تشریح کرد: بخشی از اردوهای جهادی ما در حوزه سلامت و درمان متمرکز بوده و با همراهی خادمان سلامت اجرا می شود. از ابتدای امسال تا اول آذرماه، ۱۵ اردوی جهادی در شهرستان مشهد برگزار شد و این روند تا پایان سال نیز تدوام خواهد یافت.
مدیر امور مجاورین آستان قدس رضوی ادامه داد: بخشی از این طرح به غربالگری و شناسایی موارد احتمالی ابتلا به کرونا در مناطق حاشیه ای اختصاص دارد و در گام بعد نیز در صورت مشاهده موارد مثبت، تیم تخصصی به جهت مراقبت و درمان به منطقه اعزام می گردد، این اقدام با هدف مهار موج همه گیری کرونا و ارائه خدمات سلامت و درمان در مناطق محروم انجام می پذیرد.
غلامی یادآور شد: دیگر اردوهای جهادی ما در حوزه عمرانی تعریف شده است و در آن، بازسازی و استحکام بخشی منازل و محل اسکان خانواده های نیازمند و بهسازی و تجهیز مراکز عام المنفعه نظیر مساجد، مراکز آموزشی و... را دنبال می کنیم، در همین راستا تاکنون ۳۶پروژه عمرانی کلید خورده و در دست پیگیری هستند.
وی گفت: در طرح دیگری نیز به نام حضرت رضا(ع) تا پایان سال بازسازی منازل ۸۰خانواده محروم را به انجام می رسانیم. تامین وسایل گرمایشی این منازل نیز با همکاری خادمان و خیران در حال انجام است، امیدواریم بتوانیم در سایه کرامت و رافت حضرت رضا(ع)، خدمات شایسته ای را به مجاوران محترم و اقشار محروم جامعه، ارائه نماییم.
نظر شما