سیره حضرت زهرا (س) مکتب تکامل تعالی و چشمه سار والای کرامت انسانی است

حجت الاسلام حمید بامری گفت: دخت گرامی پیامبر (ص) و انسیه حورا حضرت زهرا (س) با اخلاق، رفتار و کارنامه عملی و فکری خویش و در واقع با سیره خود، مکتبی را برای زنان پایه گذاری کرد که زمزم تکامل، تعالی و چشمه سار والای کرامت انسانی است.

حجت الاسلام «حمید بامری» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، ضمن تسلیت ایام فاطمیه، گفت: دخت گرامی پیامبر (ص) و انسیه حورا حضرت زهرا (س) با اخلاق، رفتار و کارنامه عملی و فکری خویش و در واقع با سیره خود، مکتبی را برای زنان پایه گذاری کرد که زمزم تکامل، تعالی و چشمه سار والای کرامت انسانی است.




امام جمعه زهکلوت بیان کرد: گرایش به الگو و پیروی از مُد نیاز بشری است که در راستای کمال گرایی و تکامل طلبی به طور فطری در درون انسان ها قرار داده شده است و علم امروز آن را همانندسازی می نامد از این رو، مشاهده می‌کنیم که نیاز به الگو و الگودهی به نسل ها، در آموزه های دینی به طور آشکار مورد توجه قرار گرفته است.




وی افزود: قرآن کریم به صراحت، به معرفی الگوها و اسوه های مثبت و منفی می پردازد و اسوه های مثبت ثابتی را مطرح می‌کند که در کلیه عصرها و برای کل نسل ها قابل اتکا و پیروی در عمل هستند.



حجت الاسلام بامری ابراز کرد: در معرفی الگو، آن نوع رفتارهای اجتماعی به‌ عنوان مدل یا راهنمای عملی مد نظر قرار می گیرند که از دیدگاه اسلام، در قرآن و روایات، آموزه های دینی پیامبر اکرم (ص) و اهل بیت (ع ) به ‌عنوان نمونه و الگوی عملی معرفی شده اند.




امام جمعه زهکلوت تاکید کرد: رمز ماندگاری الگوها، زنده بودن تفکر و اندیشه الگوهای مطرح شده، همسویی سیره و سخن آنها با فطرت انسان ها، یکسان بینی، جهان بینی، آرمان ها و شناخت پیروان آنها قابل توجه و حایز اهمیت است.



وی ادامه داد: هر قدر این شناخت وسیع تر و عمیق تر باشد بهتر می توان محتوای پیام، گفتار و رفتار آنها را به دست آورد و از آن ها در راستای رسیدن به سعادت، تکامل و تحقق ارزش های فطری و الهی بهره برد.



حجت الاسلام بامری اظهار کرد: شناخت و معرفت نسبت به الگوهای شایسته، مانع از هدر رفتن سرمایه عمر می‌شود بنابراین رسالت و تکلیف شناخت معصومین (ع) بر عهده ما بوده زیرا حضرت زهرا (س) الگوی عملی و عینی برای زنان مسلمان است که می تواند در کلیه زمینه ها سرمشق نسل امروز و فردا قرار گیرد.



امام جمعه زهکلوت اضافه کرد: مبارزه ای که ریحانه نبی (س) در حساس ترین دوران آغاز کرد، از زمان آغازین انحراف جامعه پس از رحلت نبی اکرم (ص)، به ‌عنوان مهم ترین و محوری ترین حرکت سیاسی جامعه محسوب می شود، هنگامی که ایشان تعدی غاصبان خلافت را به حریم ولایت و امامت دید، با تمام قوا و با روش های خود، برای دفاع از این حریم وارد عرصه فعالیت های سیاسی شده و در طول 75 روز و به نقلی 95 روز همچون پروانه وجود خویش را برای تثبیت امامت، فدای ولایت کرد.



وی بیان کرد: تولد فاطمه زهرا (س) در دوران جاهلیت و شیوه رفتار پیامبر (ص) با این انسان الهی از ابتدا یک امر سیاسی و تکلیف الهی بود، ایشان در کانون سیاست و بحران های جامعه رشد پیدا کرده و تربیت می یافت و همراه با تحولات و بحران ها، درس آموخته و شیوه های حضور در صحنه را عملا فرا می گرفت.



حجت الاسلام بامری عنوان کرد: رسالت پیامبر (ص) زدودن خرافات جاهلیت و معرفی جایگاه شامخ زن در آفرینش بود و رسول اکرم (ص) در رفتار خود با فاطمه زهرا (س)، سعی کرد تا نگرش جامعه را به سوی زن از ابعاد شهوانی لهو و لعب، به ابعاد ملکوتی، ظرافت های روحی، نقش تربیتی و مدیریتی زن تغییر دهد.



امام جمعه زهکلوت افزود: مقام و موقعیت ممتاز حضرت فاطمه (س) و تثبیت جایگاه محکم ایشان در انجام رسالت الهی به گونه ای بود که پیامبر (ص) در موقعیت های گوناگون، همواره بر دستان فاطمه زهرا (س) بوسه می زدند.

کد خبر 1014549

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha