ثبات قدم در دفاع از ولایت مهمترین درس زندگی حضرت زهرا(س) برای مسئولان امروز

حجت الاسلام روشن دل گفت: دفاع از ولایت در زندگی حضرت زهرا (س) به عنوان حقانیت ولایت است و این بزرگترین درس برای مسئولان است که در راه دفاع از ولایت همواره ثبات قدم داشته باشند و در مقابل دشمنان تا سر حد شهادت ایستادگی کنند.

خبرگزاری شبستان _گروه سیاسی _ فرزانه تهجا: اولین شهیده راه ولایت حضرت فاطمه زهرا(س) است که مشی سیاسی این بانوی بزرگوار اسلام همواره مشیی آگاهانه، توأم با بینش و بصیرت، حساب شده و مبتنی برایمان و عقیده است این مشی سیاسی همواره می تواند پس از گذشت سالها از زندگی پر برکت تنها دخت گرامی اسلام الگوی مناسب مردان و زنان در حوزه های مختلف سیاسی و اجتماعی باشد در همین رابطه گفتگویی با حجت الاسلام  «محمدباقر  روشن دل»  رئیس عقیدتی سیاسی پدافند هوایی کشور به شرح زیر است.

 

ارزیابی خود را از زنده نگه داشتن ایام سوگواری حضرت زهرا(س) بفرمایید؟

 زنده نگه داشتن ایام سوگواری بی بی دو عالم در حقیقت زنده نگاه داشتن اسلام است به این معنا که حضرت زهرا (س) در این ایام در راه دفاع از ولایت و حریم ولایت جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند، امامت و ولایتی که خداوند به پیامبرش در قرآن فرمود" يَا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ وَاللَّهُ يَعْصِمُكَ مِنَ النَّاسِ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الْكَافِرِينَ﴾ ای پیامبر، آنچه را از جانب پروردگارت به تو نازل شده، ابلاغ کن؛ و اگر نکنی رسالتش را به انجام نرسانده‌ای؛ و خدا تو را از [گزند] مردم نگاه می‌دارد. بی گمان، خدا گروه کافران را هدایت نمی‌کند" .

 

حضرت زهرا(س) در دفاع از ولایت چگونه گام برداشتند؟

 حضرت زهرا(س)  نیز در این مسیر (دفاع از ولایت) جان خود را فدا کردند. وقتی به در خانه حضرت علی آمدند تا حضرت را به مسجد برای بیعت کردن ببرند در اینجا دختر رسول خدا (ص) پشت در خانه بود و از این حریم دفاع کرد و فرمودند بگذارید حضرت علی (ع) به سفارش پدرم که جمع آوری قرآن است، عمل کنند و او را رها کنید که پاسخ آمد نه. این روایات در سندهای معتبر عنوان شده است.

 

آیا حضرت زهرا(س) فقط الگوی زنان مسلمان است؟

 حضرت زهرا (س) فقط الگو برای بانوان نیست بلکه این بانوی بزرگ اسلام الگوی زنان و مردان عالم است که هم در شیوه زندگی و تحمل سختی ها و عرصه های اجتماعی و فرهنگی در دفاع از ولایت علی (ع) پیشتاز بودند زیرا موضوع ولایت امری شخصی نبود.

 

تا چه اندازه در الگوسازی از زندگی ائمه معصومین(ع) به خصوص حضرت زهرا(س) موفق بودیم؟

همچنان ما با الگوسازی زندگی ائمه معصومین (ع) در جامعه فاصله داریم و نیازمند بازنگری در تبیین و الگوسازی از زندگی بزرگان دین هستیم . باید تلاش کنیم تا بتوانیم به گونه ای زندگی کنیم که رضایت خدا و اهل بیت(ع) در آن باشد. امیدواریم روز به روز شیوه زندگی ما شیوه زندگی علوی – فاطمی باشد.

 

زنان و مردان در عرصه های مختلف مدیریتی در جامعه چه درسی را می توانند از زندگی حضرت زهرا (س) بگیرند؟

بهترین الگو برای مردان و زنان ما در عرصه مدیریتی در حوزه های گوناگون از زندگی اهل بیت (ع) مخصوصا حضرت زهرا (س) این است که در تحمل سختی ها آستانه صبر و استقامت خود را بالا ببرند و بدانند که همواره در زندگی و اجتماع مسایل و مشکلاتی وجود دارد که در زمان حیات ائمه معصومین (ع) نیز وجود داشته است اما این بزرگواران تمام این سختی ها را تحمل می کنند.

 

جایگاه دفاع از ولایت در زندگی حضرت زهرا(س) را چگونه تبیین می کنید؟

فشاری که بر خاندان اهل بیت عصمت و طهارت (ع) وارد شده است، فشار کم یا پیش پا افتاده نبوده است و حوادث و وقایع زیادی بر این خاندان رخ داده است. در تاریخ زمان زیادی از عید غدیر و جانشینی حضرت علی (ع) از جانب خدا تا رحلت پیامبر نمی گذرد اما در این زمان کوتاه مصائب زیادی بر خاندان اهل بیت (ع) می گذرد. مهمترین درسی که می توان از زندگی حضرت زهرا (س) برای مدیران زن و مرد در جامعه امروز عنوان کرد، دفاع از ولایتی بوده است که حضرت زهرا (س) از جایگاه امامت و ولایت داشته اند که همین دفاع موجب بقای اسلام شده است و اگر این دفاع صورت نمی گرفت، تمام امور بنا به آنچه که آنها می خواستند اجرا می شد.

 

بزرگترین درس زندگی حضرت زهرا(س) برای مسئولان امروز چیست؟

دفاع از ولایت در زندگی حضرت زهرا (س) به عنوان حقانیت ولایت است و این بزرگترین درس برای مسئولان است که در راه دفاع از ولایت همواره ثبات قدم داشته باشند و در مقابل دشمنان تا سر حد شهادت ایستادگی کنند.

کد خبر 1015283

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha