«نهج البلاغه» منشور انقلاب اسلامی ایران/چارچوب جمهوری اسلامی ترجمه مردم‌سالاری دینی است

حجت الاسلام محمدیان چارچوب جمهوری اسلامی را ترجمه مردم‌سالاری دینی دانست و گفت: آرمان های انقلاب معمولاً خروج از وادی ظلمت، طاغوت، شرک و ورود به وادی نور است.

خبرگزاری شبستان، گیلان_ نوشین کریمی،  حجت‌الاسلام «محمد محمدیان» در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان به مناسبت ایام الله دهه فجر، دهه فجر را جشن انقلاب دانست و اظهار کرد: چیستی و علت انقلاب‌ها نشانه بزرگی برای بازخوانی و به چالش کشیدن گفتمان انقلاب است.


امام جمعه سنگر با بیان اينکه آرمان های انقلاب معمولاً خروج از وادی ظلمت، طاغوت، شرک و ورود به وادی نور است افزود: اولین حوزه ماموریت مردان الهی در قرن معاصر این است که قوم خودشان را از وادی ظلمت رهایی دهند و بعد از آن، گسترش این نور در بین قوم و ملت های دیگر است.



وی با تاکید بر اینکه همه روزها روز خداست اما بعضی ایام روز تجلی قدرت خداوند متعال است و این را نباید فراموش کرد بلکه باید متذکر شد، به خاطره ای از آیت الله طالقانی اشاره کرد و گفت: «در روز ۲۲ بهمن‌ماه وقتی حضرت امام فرمودند به مردم بگویید وارد خیابان‌ها بشوند ما نگران بودیم چون حکومت‌نظامی اعلام شده بود و می‌ترسیدم کشتار عظیمی توسط رژیم شاه به وقوع بپیوندد اما هرچه به امام گفتیم تجدیدنظر کنند امام قبول نکردند و در نهایت فرمودند اگر ولی عصر(عج) خواسته باشند باز هم قبول نمی‌کنید! و من آنجا سکوت کردم و دیدیم که انقلاب ما به اراده و دستور خداوند متعال به پیروزی رسید».



* آثار و اهداف هر انقلابی در شعارهای آن متبلور است

حجت الاسلام محمدیان در ادامه درک آثار و اهداف هر انقلابی را متبلور از شعارهایی دانست که در آن انقلاب داده می شود و اضافه کرد: شعارهای انقلاب ما واضح و روشن است، شعار استقلال و آزادی و اینکه امت و قومی حق انتخاب، جمهوریت و اسلامیت بخواهند و خودشان برای آینده خودشان تصمیم بگیرند.



وی اظهار کرد: ما برای فهمیدن این شعارها و درک آثار آن نیاز به راه‌هایی داریم و شاید تنها راه درک این نعمت و نور مقایسه وضعیت قبل از انقلاب با بعد از انقلاب و دیدن ضعف‌های قبل و دستاوردهای کنونی با یکدیگر در همه ابعاد است.


حجت الاسلام محمدیان اذعان کرد: باید مقایسه منطقی و اصولی در بحث عدالت اجتماعی، استقلال، توان نظامی، فرهنگی و اجتماعی، آموزشی و... داشته باشیم زیرا در بحث دفاع کسانی هستند که شبهه پراکنی می کنند.


وی اظهار کرد: ما برای مقایسه اصولی و منطقی باید به نظرات دشمنان نظام و دشمنان استقلال و آزادی خود رجوع کنیم و ببینیم که آیا آنها به پیشرفت‌های ما در این چهل سال و اندی اعتراف می کنند یا خیر.



*نهج البلاغه، منشور انقلاب اسلامی ایران بود

حجت الاسلام محمدیان با تاکید بر اینکه نهج‌البلاغه  امیرالمؤمنین (علیه‌السلام) باید به حق منشور انقلاب باشد و خاطرنشان کرد: انقلابیونی که اکنون محاسن سفید کرده‌اند در مجالسی که قبل از انقلاب داشتند مشق نهج‌البلاغه می نوشتند، شعارهای نهج‌البلاغه را بازخوانی می‌کردند و آرمان‌های نهج‌البلاغه را مورد تحقیق قرار می دادند و خواستار آن آرمان‌ها بودند.



وی در ادامه با بیان اینکه حضرت امیرالمومنین(ع) در خطبه ۱۹۲ نهج‌البلاغه سه مرحله برای انقلاب‌ها نام برده اند، گفت: حضرت علی(ع) اولین مرحله را «جبران قبل از انقلاب» می دانند که دوران سختی‌ها، شکنجه‌ها و روزگار ظلم، سیاهی و تباهی است.


حجت الاسلام محمدیان با اشاره به اینکه ما نیز باید برای نسل جوان‌مان تبیین کنیم که قبل از انقلاب چه کسانی بر امورات مردم حاکم بودند، گفت: حضرت امیرالمومنین(ع) مرحله دوم را «دوران پیروزی انقلاب» دانستند که دوران اوج عزت و کرامت انقلاب است.



*دوران پسا انقلاب دوران خروج از کرامت و ذلت است

امام جمعه سنگر از دوران پیروزی انقلاب به عنوان دوران نعمت‌ها که روحیه زیبای انقلابی، قناعت، پای کار بودن در مردم بیشتر بود یاد کرد و ادامه داد: حضرت علی(ع) مرحله سوم انقلاب را «دوران پسا انقلاب» دانستند و می‌فرمایند در این دوران جمعی از انقلابی گری دست برمی‌دارند، این دوران دوران خروج از کرامت و دوران ذلت آفتی است که تمام انقلاب‌ها را در بر می‌گیرد.



حجت الاسلام محمدیان اظهار کرد: این هنر و معجزه مرد الهی امام خمینی(ره) بود که در رابطه با انقلاب ایران چارچوبی را برای برون رفت از آفات و تضمین رشد و اعتلای ایران ترسیم کرد.


 

*چارچوب جمهوری اسلامی ترجمه مردم‌سالاری دینی است

وی گفت: امام خمینی(ره) چارچوبی را که بعد از انقلاب بسیار بر روی آن تاکید داشتند چارچوب جمهوری اسلامی بود، جمهوری که ترجمه آن مردم‌سالاری دینی است.



حجت الاسلام محمدیان خاطرنشان کرد: در این چارچوب مردم تصمیم گیرنده امورات خود هستند و مسئولان نظام، رییس اجرایی کشور، نمایندگان مجلس که ریل گذار قانون هستند را خود انتخاب می کنند.


*انقلاب ما برای بیرون کردن اندیشه شاه از این کشور بود

وی با اشاره به اینکه پس از انقلاب بنا بر انتخاب های خودمان به بعضی از برکات و نعمت ها رسیدیم و در بعضی از انتخاب‌های خود که اشتباه بود متضرر شدیم، اظهار کرد: ما انقلاب نکردیم که شاه را بیرون کنیم بلکه انقلاب ما برای خارج کردن اندیشه شاه که همان تکبر، طاغوت، غرور، ظلم، رعیت دیدن مردم و... بود.



حجت الاسلام محمدیان بر ضرورت اشاعه برکات نظام در بین مردم تاکید کرد و خاطرنشان ساخت: مثلا اینکه رییس قوه قضاییه کشور مشکلات را از نزدیک ببیند، نماینده مجلس ملزم به پاسخ‌گویی مردم باشد و مسئولان نظام در انظار حضور داشته باشند یعنی تبلور نظام جمهوری اسلامی، و این کارها خود به القای امید در جامعه کمک می‌کند و آخرین تیر شیطان که ایجاد ناامیدی در بین مردم است را از بین می برد.

کد خبر 1025828

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha