اجرای الگوی پیشرفت و آبادانی جامع در شهرستان تفتان

تفاهم نامه مشترک بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و استانداری سیستان وبلوچستان در اجرای طرح جامع توسعه شهرستان بعنوان منطقه پایلوت به امضا رسید.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زاهدان، تفاهم نامه طرح ملی آبادانی و پیشرفت جامع شهرستان تفتان با حضور رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی،استاندار سیستان و بلوچستان؛ فرماندار تفتان ؛ مدیرکل طرح های آبادانی و پیشرفت بنیاد مسکن انقلاب اسلامی  و جمعی از مسولان کشوری و استانی به امضا رسید.

در راستای منویات و رهنمود‌های مقام معظم رهبری، طرح ملی آبادانی و پیشرفت جامع شهرستان تفتان با مشارکت بنیاد مسکن( حساب ۱۰۰ امام) و استانداری سیستان و بلوچستان با پشتوانه پژوهش‌های میدانی دانشگاهی و استفاده از مدیران جوان و انقلابی اجرا می شود.

طرح ملی آبادانی و پیشرفت جامع شهرستان تفتان بر اساس رهنمود‌های مقام معظم رهبری اجرا می‌شود این طرح با اهدافی، چون رفع محرومیت و توانمندسازی اقتصادی و فرهنگی، توانمندسازی اجتماعی مردم و تکیه بر قابلیت‌ها و توانمندی‌های بومی و طبیعی منطقه بر اساس پژوهش‌های میدانی و الگوی انجام شده در قلعه گنج اجرا خواهد شد.

این طرح با استفاده از مشاوره اساتیدِ دانشگاهی و مدیران جوان و انقلابی به دنبال ایجاد مدلی برای افزایش درآمد جامعه روستایی، حمایت از کارآفرینان جهت توسعه اقتصاد محلی و کاهش فشار بر منابع طبیعی و الگو سازی برای پیشرفت همه جانبه و آبادانی با تکیه بر مردم طراحی و اجرا می‌شود.

توانمندسازی جوامع محلی از طریق ایجاد بستری مناسب برای مشارکت جمعی در قالب گروه‌های اعتبار و پس‌انداز، افزایش دسترسی روستاییان کم‌درآمد به تسهیلات اعتباری، ارتقاء مهارت‌های فردی و اجتماعی روستاییان از طریق هدایت پس‌انداز‌های غیرمولد خانوار‌های روستایی به سرمایه‌های مولد کارآمد، افزایش درآمد خانوار‌های کم‌درآمد از طریق پرداخت وام‌های کوچک برای فعالیت‌های درآمدزا، برنامه‌ریزی جهت اجرای پروژه‌هایی که مبتنی بر ظرفیت، امکانات و شرایط منطقه باشد و همچنین توسعه اشتغال و تثبیت مشاغل دارای بحران مالی انجام می‌شود.
 
اولین بار این طرح در قلعه گنج انجام شد و شامل بخش هایی، چون حمایت از تولید مردم محور، ارتقا حوزه سلامت روستایی، ارتقا سطح آموزش و زیرساخت‌های آموزشی، طرح‌های اشتغال زایی و توانمند سازی، طرح‌های زیرساختی و آبادانی و بهبود خدمات و برنامه‌های فرهنگی بود. سپس این مدل با در نظر گرفتن ویژگی‌های بومی و اقلیمی مناطق مختلف در برخی دیگر از مناطق کم برخوردار کشور از جمله شهرستانهای زهک و قصرقند در استان سیستان و بلوچستان اجرا شده است.

کد خبر 1035618

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha