کانون سالار شهیدان کاشان مهد پرورش هنرمندان

کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان روستای ازوار از توابع شهرستان کاشان علاوه بر نقش آفرینی در حوزه فرهنگ ایرانی و اسلامی، ممهد پررورش هنرمندان این دیار شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان روستای ازوار  از شهرستان کاشان از جمله کانون های مساجد برتر «طرح ملی ایران قوی» است که در رواق ترنج موفق به کسب عنوان برتر شده است.

 

روستای ازوار یکی از روستاهای فرهنگی و مذهبی دهستان گلاب در بخش برزک از توابع شهرستان کاشان است که در 45 کیلومتری کاشان قرار گرفته و هنرمندان زیاد و جوانان و نوجوانان مستعدی در حوزه های مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی دارد.

 

کانون فرهنگی و هنری مسجد این روستا یکی از نهادهای فرهنگی فعال برای پاسخ به نیازهای این حوزه است که در کنار  بارگاه امامزادگان علی بن عبدالله بن جعفر طیار و شاهزاده محمد اسماعیل و محمد صانع از نوادگان امام حسن مجتبی (علیه السلام) بر معنویت و ارتقای آموزه های دینی نقش آفرینی می کند.

سابقه فعالیت های فرهنگی در این بخش به بیش از 40 سال گذشته می رسد که در زمان تشکیل انقلاب اسلامی دو مرکز فرهنگی  با محوریت مسجد و کتابخانه در امر تقویت باورهای دینی و ایجاد مشارکت برای پیروزی انقلاب و نبرد هشت سال دفاع مقدس فعالیت داشته اند.

 

اعزام به جبهه های جنگ در نبرد حق علیه باطل نقش آفرینی کرده اند که شهید «رمضانعلی سودایی» به عنوان اولین شهید منطقه، مسئول کتابخانه مسجد بوده و شهید طلبه «عرب سعیدی» و چندین شهید دیگر از جوانان فعال مراکز روستا ازوار بوده اند.

 

*اقدامات کانون فرهنگی هنری در مسیر جوانان دیروز

 

کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان علیه السلام در سال 1388 در روستا تاسیس شد که مسیر فعالیت آن در امتداد اقدامات و نگاه جوانان دیروز است.

 

این مرکز فرهنگی و هنری 151 عضو ثبت شده در زمینه های فرهنگی، قرآنی و اجتماعی است که در دو واحد خواهران و برادران فعالیت دارد و در رشد و شناسایی استعدادها نقش آفرینی می کند که موفقیت هایی را نیز بدست آورده است.

 

کسب رتبه در  مسابقات قرآنی در سطح بخش برزک و شهرستان کاشان از جمله افتخارات این مرکز به شمار می رود و و در 2 سال اخیر با توجه به بیماری کرونا برنامه های خود را در 2 محور مجازی و حقیقی با رعایت پروتکل ها به انجام رسانیده است.

*افتخارآفرینی کانون روستا در بین کانون های مساجد کشور

 

این مرکز فرهنگی و هنری در رویداد فهما سه شبستان هنر، فرهنگ و نو آوری با استفاده از ظرفیت های بومی روستا از نوجوانان تا بزرگسالان بیشترین مشارکت و همکاری را داشته  که در مسابقه کشوری تفسیر جز هفت با حضور 2 هزار 348 نفرشرکت کننده بعنوان کانون اول استان و کشور معرفی شد.

 

زهرا میرعلی، زینب سعیدی و مریم خبیری از روستای ازوار جز نفرات برتر ازمون نهایی مسابقات مجازی ترجمه و تفسیر کوتاه جزهفتم قران کریم بودند و کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان (علیه السلام) به عنوان کانون برتر این دوره مسابقات مورد تجلیل قرار گرفت.

 

این کانون در «طرح ایران قوی» بر اساس امتیاز  رتبه سوم در بین کانون های شهرستان و رتبه هشتم را در بین کانون های فرهنگی و هنری استان اصفهان را کسب کرده است.

 

کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان (علیه السلام) در طرح ملی ایران قوی در سه رواق همدلی،فن آوری و ترنج به مرحله نهایی راه یافت و پس از بررسی های داوری در رواق ترنج(هنرهای تجسمی) جز برگزیدگان کشوری «طرح ایران قوی» شد.

*کانون بستر رشد استعدادهای هنری

 

بابک سیفی پور قوام هنرمند  نقاشي سياه قلم، مرضیه غنمی هنرمند رشته تابلو فرش و گلدوزي، فاطمه غنمی هنرمند در رشته گل کريستال، محمود تمتاجی هنرمند در رشته زري بافي و علي اصغر نصير زاده در زمینه شعر صاحب افتخار و توانمندی خاصی هستند.

 

*توسعه فعالیت ها به مساعدت مسئولان نیاز دارد

 

مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان روستای ازوار برگزاری دوره های آموزشی، اجرای جشن های ملی و مذهبی، برگزاری محافل قرآنی، دکلمه خوانی، آیین های دعا خوانی، تشکیل گروه سرود و نمایش و مدیحه سرایی را از جمله فعالیت های مهم این مرکز بیان کرد.

 

«محمد خبیری» افزود: تقدیر از خانواده شهدا و تکریم فعالان فرهنگی و اجتماعی روستا توسط کانون انجام می شود که خود زمینه ساز ترغیب بیشتر برای فعالیت و مشارکت است.

وی ادامه داد: در سال گذشته اقدامات فرهنگی روستا باعث شده که از 55 روستای راه یافته به جشنواره روستا و عشایر جز 26 روستا به عنوان برگزیده و شایسته تقدیر در حوزه کتاب باشد.

مدیر مسئول کانون فرهنگی هنری سالار شهیدان(ع) کاشان با بیان اینکه استعدادهای زیادی در روستاها وجود دارد، اظهارداشت: فعالیت های فرهنگی در روستاها با توجه به استعدادهای موجود و بالقوه و پتانسیل های مناطق روستایی کم برخوردار نیازمند سرمایه گذاری و توجه بیشتر و مساعدت های مادی و معنوی مسئولین است.

 

وی اضافه کرد:  توسعه فعالیت ها به مساعدت مسئولان نیاز دارد تا منجر به شکوفایی و پیشرفت بیشتر افراد بشود.

خبیری به تعامل بین همه اقشار مردم و مسئولین در روستا اشاره کرد و گفت: مردم همواره از فعالیت های کانون حمیات کردند و  امام جماعت و هیات امنا مسجد، هیات فرهنگی و مذهبی حضرت ابوالفضل (علیه السلام) و متولیان آستان مقدس امازادگان روستا  و اعضای پایگاه امام حسین (علیه السلام) و پایگاه خواهران راضیه به پیشرفت و کسب موفقیت کمک کرده است.

وی همکاری دیگر نهادها مثل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و دهیاری و شورای اسلامی نیز در این مسیر کارآمد بیان کرد.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 1041981

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha