خبرگزاری شبستان- مازندران؛ بعد از ظهور اسلام مساجد به عنوان عبادتگاه و محفلی برای فعالیتهای فرهنگی، اجتماعی و پژوهشی توانسته توجه مسلمانان را به خود جلب کند و همچنان به عنوان مهمترین فضا برای تبلیغات فرهنگی و دینی در دل و جان مخاطبان خود ریشه دوانده است.
از آنجاییکه مسجد به عنوان عبادتگاه مخاطبان خود را از همه اقشار پوشش میدهد به لحاظ تنوع فعالیتهای فرهنگی همچنان مورد توجه کودکان و نوجوانان نیز قرار گرفته است.
از هجدهم اسفند ماه سال 1371 شمسی کانون فرهنگی و هنری مساجد کشور تاسیس شد و تاکنون کارکردهای این مرکز دینی برای تبیین و ترویج بیشازپیش اهداف دین مبین اسلام و آموزههای ناب قرآنی موثر بوده است.
با توجه به اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد بودیم در هشت سال دفاع مقدس اعزام رزمندگان به جبهههای حق علیه باطل از مساجد انجام میشد و همین فعالیتهای خود جوش سبب شد تا نسل سوم و چهارم انقلاب با تشکیل کانونهای فرهنگی هنری مساجد به صورت منسجم و منظم فعالیتهای فرهنگی را ادامه دهند.
مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری امام زمان(عج) یکی از جوانان نسل سومی انقلاب اسلامی است که با ایدههای نوین در زمینه نرم افزاری و سخت افزاری اقدام به فعالیتهای دینی، فرهنگی، اقتصادی، علمی و پژوهشی کرده است و در عرصههای مختلف به عنوان کانون فرهنگی هنری مساجد پیشرو گام موثری در جهت اعتلای فرهنگ دینی برداشته است.
به همین منظور«محمدرضا شکری اطربی» مدیر مسئول کانون فرهنگی و هنری امام زمان(عج) مسجد جامع شهرستان نکا که در نخستین طرح ملی «ایران قوی» ویژه مساجد کشور گامهای موثری در جهت ترویج دین، عترت و نماز برداشته است در گفتوگویی به سوالات خبرنگار شبستان در ساری پاسخ داده است که با هم میخوانیم:
*بفرمایید برای اجرای طرح ملی ایران قوی چه اقداماتی انجام دادید؟
برای اجرای طرح ملی «ایران قوی» با تشکیل کارگروههای تخصصی بر اساس شبستانهای موجود در طرح ملی ایران قوی اعضای کانون را فعال و درگیر اجرای کار جدی نمودیم و هر ماه کارگروه گزارش عملکرد را به ارکان کانون ارایه میدادند.بر این مبنا هر دوماه ارزیابی از کارگروهها انجام و نقاط ضعف و قوت بررسی میشد.
*فعالیتهای کانون فرهنگی هنری امام زمان(عج) در چه بخشهایی بوده است؟
فعالیتهای این کانون در قالب طرح ایران قوی و مطابق شبستان در بخشهای هنری، فرهنگی و نوآوری بوده که توانسته گامهای موثری بردارد.
*از موفقیتتان در طرح ملی ایران قوی بفرمایید؟
با تشکیل کارگروه تخصصی و همت جوانان نخبه، مومن و انقلاب توانستیم در شبستان نوآوری و رواق فناوری با تولید انیمیشن رتبه برتر را کسب نماییم.
اعضای کانون کارگروهی هشت نفره در قالب یک تیم را تشکیل داده و انیمیشنی با موضوع تلفیقی از دفاع مقدس و صحنه عاشورا را تولید کردند؛ در این انیمیشن، صحنه حمله به ایران توسط رژیم بعث عراق و واقعه کربلا و تنهایی حضرت سیدالشهدا(ع) تطبیق داده شده و به تصویر کشیده شد.
*این طرح چه مزایایی برای کانون های فرهنگی و هنری مساجد داشته است؟
کانون امام زمان (عج) در سال گذشته بیش از13هزار و 700 امتیاز کسب کرد و برهمین اساس تقریبا سرانه خوبی هم دریافت شد. البته قابل توجه نبوده ولی نسبت به سنوات گذشته بهتر بوده است.
درحال حاضر با تغییر رویه فعلی مبنی بر امتیازی شدن کانونها و ضرورت فعالیت در سامانه بچههای مسجد شاهد وضعیت مطلوبتری هستیم.
*در اجرای این طرح چه نهادهایی کمک حال شما بودند؟
در اجرای طرح مل یایران قوی کانون باهمت اعضای خود توانسته امتیاز خوبی کسب نماید و نهادی کمک حال ما نبوده جز حمایتهای ستاد هماهنگی کانون های فرهنگی هنری مساجد استان مازندران؛ بیشتتر فعالیتهای مردمی است.
*تاثیر امام جماعت مسجد در اجرای فعالیتهای فرهنگی کانون مساجد را بفرمایید؟
امام جماعت مسجد پشتوانه عظیم مادی و معنوی و قوت قلب بچه های مساجد است وجود ایشان باعث میشود در روند کار با توجه به کاستیهای موجود انگیزه خوبی برای ادامه فعالیتهای خود داشته باشیم. جاذبه امام جماعت مسجد موجب می شود آن مسجد پایگاهی برای مردم شود.
* برای ادامه کار کانون فرهنگی امام زمان(عج) چه برنامههایی در دست اجرا دارید؟
در نظر داریم در سال 1400 کاری از جنس انیمیشن ارزشمند در خور شخصیت سردار خوبیها سیدالشهدای مقاومت سردار «قاسم سلیمانی» انجام دهیم. همچنین با حضور موفق در جشنواره روستاهای دوستدار کتاب و در شبستان نوآوری برای اعضای کانون و اهالی روستا کارآفرینی ایجاد کنیم.
*مهمترین راهکار پیشنهادی برای تقویت رویداد ملی ایران قوی از نظر کار و تجربه خودتان بفرمایید.
در سال 1398 من به عنوان رابط معرفی و پیگیر امورات بودم و سال 1399 نیز به عنوان رابط شهرستان مشغول به فعالیت شدم و از نظر رابطین رتبه ۲۱ کشوری و اول استان را کسب نمودم در طول مدت که مسئولیت رابط را عهده دار هستم بیشتر آسیبهای موجود در کانونها را احصا کردم هرچند در این مجال کم نمیشود آنها را به طور اجمالی مطرح کرد. ولی در یک جمله میتوان گفت که اکثر مدیران کانونها انگیزه کافی برای کار ندارند یا در سن بالا هستند و یا پایین بودن سرانه کانونها باعث شده نتوانند بهره وری مطلوبی داشته باشند که این موارد باید مورد توجه قرار گیرد.
*از فعالیت های این کانون در حوزه کودکان و نونهالان نیز بفرمایید.
کتابخانه کانون فرهنگی هنری امام زمان(عج) مسجد جامع روستای اطرب از استقبال اهالی روستا به ویژه کودکان و نوجوانان برخوردار است و در مناسبت های مختلف با برگزاری مسابقات کتابخوانی و نقاشی این حضور در کتابخانه مسجد پررنگ تر نیز می شود.
*در کنار فعالیت های فرهنگی و آموزشی و دینی چه فعالیت های دیگری برای جذب مخاطب به مسجد انجام می دهید؟
برگزاری اردوهای فرهنگی ورزشی و حضور در طبیعت که بهترین درس را خدا با خلق این موهب الهی به بندگانش داده نیز در دستور کار قرار دارد. همچنین مسابقات ورزشی نیز با حضور جوانان برگزار می شود.
*یک سال است کشور درگیر بحران کرونا است برای مقابله با این ویروس چه اقداماتی داشتید؟
از زمان شیوع ویروس منحوس کرونا اعضای این کانون با همت و تلاش مضاعف خود نسبت به ضد عفونی مسجد، معابر، توزیع محلول، ماسک، تهیه و توزیع غذای گرم و گوشت، سبد معیشتی کمکهای مومنانه و وجه نقد بین نیازمندان در دستور کار کانون قرار گرفت و این اقدام نیز تا ریشه کنی این بیماری ناشناخته استمرار دارد.
دراین مدت با همت خیرین، هیات مذهبی حضرت ابوالفضل (ع)، پایگاه مقاومت و صندوق خیرین الزهرا (س) حدود ۱۰ هزار سبد کالا با عنوان کمک مومنانه، ۵ هزار غذای گرم، پوشاک و مواد غذایی در اول سال گذشته به سیل زدگان توزیع شد.
*حرف آخر...
همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند:«من سفارش میکنم که کانونهای فرهنگی هنری مساجد را فراموش نکنید، البته با همکاری بسیج... این کانونهای فرهنگی هنری مساجد را مؤثر کنید، برایش کار کنید، بنشینید فکر کنید، مطالعه کنید و سخنی که متناسب با نیاز آن جوانی است که آنجا حضور پیدا میکند فراهم کنید...» باید به فکر توسعه کمی و کیفی این کانون های فرهنگی هنری مساجد باشیم چراکه این کانون های می توانند بهترین پاتوق فرهنگی نوجوانان و جوانان محلات در شهرها و روستاهای سراسر کشور باشند تا از آسیب های اجتماعی درامان بمانند.
نظر شما