ردپای خیرخواهی قماش فروشان از پایتخت تا نقطه صفر مرزی

حساب بانکی آن ها قلب های مهربان و دستان سخاوتمندشان است. از شرق تا غرب از شمال تا جنوب انسان های دردمند و آبرومندی هستند که دعای خیرشان پشت خانواده کبریتچی است، آن ها برای کمک کردن به مردم مرزی را نمی شناسند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، خانواده کبریت چی از صنف قماش فروشان هستند. آنچه آن ها را زبانزد مردم  کرده است، بازاری بودنشان نیست بلکه کارهای خیر وعام المنفعه آن ها است.

حساب بانکی آن ها قلب های مهربان و دستان سخاوتمندشان است. از شرق تا غرب از شمال تا جنوب انسان های دردمند و آبرومندی هستند که دعای خیرشان پشت خانواده کبریتچی است، آن ها برای کمک کردن به مردم مرزی را نمی شناسند.

مدیر عامل خیریه «عباس کبریت چی» است که 84 سال دارد و سال هاست در راه خیر قدم برداشته است. نشانه های پدر را می توان در فرزند نیز یافت،«علی کبریتچی» 44 سال دارد، قائم مقام خیریه «حضرت امیرالمومنین (ع)» است. پسر شاگرد مکتب احسان و نیکوکاری پدر است.

 

«عباس کبریت چی»

در همین باره «علی کبریت چی» به خبرنگار شبستان می گوید: پدرم از ایام قدیم در کار خیر هستند، ابتدا به صورت سنتی به مردم کمک می کردند تا اینکه  خیریه حضرت امیرالمومنین (ع) صنف قماش را در سال 1374 تاسیس کردند.

 

تاسیس خیریه هم حکایت جالبی دارد که پسر اینگونه روایت می کند: هنگامی که گروهی به پدرم که بزرگ صنف است، مراجعه کردند تا به دانش آموزان مدرسه ای در چهاراه مولویی کمک کند، پدرو هم صنف های او هنگامی به مدرسه سر زدند به عمق گرفتاری و فقر دانش آموزان پی بردند، به آن ها کمک کردند. پس از آن تصمیم گرفته شد خیریه ای تاسیس شود.

او ادامه می دهد: تاسیس خیریه در همین زمان های ماه رمضان و شب های قدر بود، بنابراین تصمیم گرفته شد تا نام آقا امیرالمومنین(ع)  زینت بخش خیریه شود.

 

زیر سایه حضرت امیرالمومنین (ع) 10 هزار پرونده مردم گرفتار و آبرومند در این خیریه بررسی می شود و تا با ارایه تسهیلات مرهمی در درد آن ها شوند. علی کبریت چی تیم تحقیقاتی در این خیریه تشکیل داده است که افراد نیازمند را شناسایی می کنند.

 

این خیّر جوان بیان می کند: خیریه در چهار بخش اشتغال زایی، تامین جهزیه، کمک هزینه مسکن و درمان فعالیت دارد. وام های بلاعوض و به صورت قرض الحسنه به مردم داده می شود. هر کسی را که به ما معرفی می کنند، در قالب تیم دو نفره به خانه آن ها می رویم و نیازها را می سنجیم به میزان نیاز آن ها وام اعطا یا جهیزیه تامین می شود. مشارکت های ما 50 درصدی است، 50 درصد را هم معرف پرداخت می کند. اگر واقعا فردی ناتوان از پرداخت اقساط باشد، بلاعوض برای آن تسهیلات داده می شود. برای جهیزیه تا  10 قلم می دهیم که به صورت اقساط بلند مدت و بدون هیچ سودی عروس خانم ها و آقا دامادها پرداخت می کنند.

 

«علی کبریت چی»

او تاکید دارد: عمده کار ما به صورت قرض الحسنه است، بدون هیچ کارمزدی وام اعطا می شود، هنگامی که وام قرض الحسنه اعطا می شود، آبرو و عزت نفس شخص مقابل هم حفظ می شود. او مجبور است کار کند تا اقساط را بپردازد و از اینکه جایی برای حل مشکلش قرض بدون بهره می دهد بسیار خوشحال می شوند.

آن ها بستری هم برای اشتغالزایی و کارآفرینی زنان بد سرپرست یا بی سرپرست فراهم کرده اند، از سیستان و بلوچستان تا تهران و مشهد و اصفهان و تبریز و دیگر شهرها، نقطه به نقطه کشور رد پایی از خیریه صنف قماش است. نماینده ای در سراسر کشور دارند که اگر نیازمندی معرفی شود، پس از تحقیق مشکل او را حل می کنند.

شیوع ویروس کرونا بر فعالیت آن ها اختلالی ایجاد نکرده است بلکه فعالیت های این خیریه به لطف حضرت امیرالمومنین (ع) بیشتر شده است و دل های زیادی را شاد کرده اند.

اشک شوق بر چهره کسانی نشانده اند که ماه ها به دلیل شرایطی که ویروس کرونا بر آن ها تحمیل کرده حسابشان خالی بوده است. در این باره نیز کبریتچی می گوید: حدود 150 نفر کارگر و باربر در صنف قماش هستند که نزدیک یک ماهه با این شرایط تعطیلی ها بیکار هستند و هیچ درآمدی ندارند.

به صورت بسته های معیشیتی و کارت های هدیه از آن ها حمایت کرده ایم. برای نمونه شماره حساب شخصی آبرودار را بدون اطلاع از او گرفته بودیم و می دانستیم که هیچ درآمدی در این ماه نداشته است 2 میلیون تومان واریز کرده بودیم، با پرس و جو متوجه شده بود از سوی خیریه واریز شده  اشک ریخته بود. انسان های با آبرودار زیادی است که این روزها نیاز به کمک دارند که با شناسایی آن ها این کمک ها صورت می گیرد.

 

خیریه حضرت امیرالمومنین (ع) برای روزهای تعطیلی که کسبه مجبورند فعالیت نداشته باشند و شاید برای خیلی از مردم و مسئولان آسیب های مالی و روانی که به افراد با این تعطیلات وارد می شود اهمیت نداشته باشد آن ها بودجه 200 میلیونی فوری پیش بینی کرده اند تا از مردم نیازمند آبرومند دستگیری کنند.

این خّیر تاکید بر ترویج و نهادینه شدن سنت قرض الحسنه دارد چون این سنت را حفظ عزت نفس و آبروی افراد می داند. او از بانک ها که کارمزد نیز می گیرند گلایه دارد و تاکید دارد باید وام ها به مردم نیازمند بدون سود و بهره ای باشد.

او تمام موفیقت های زندگی را از خدا و دعای خیر مردم می داند. سلامتی، فرزند صالح   و عاقبت بخیری نتیجه  دعاهای خیر مردم است که پشت سر خانواده کبریتچی همواره وجود دارد.

 

کد خبر 1051683

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha