مشارکت در انتخابات، پاسداشت حقوق شهروندی است

مشارکت مردم در تعيين سرنوشت سياسي خودشان مهم‌ترين نماد مردم سالاري شمرده مي‌شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، انتخابات و مشارکت مردم در تعيين سرنوشت سياسي خودشان مهم‌ترين نماد مردم سالاري شمرده مي‌شود.

پديده مهم انتخابات در کشورهاي مختلف و در قالب‌هاي گوناگون و با اهداف متعددي برگزار مي‌شود، انتخابات به عنوان يک راهکار دموکراتيک در سطوح مختلف قابل بهره‌گيري است، به عنوان مثال علاوه بر انتخابات‌هاي معمولي که در سطح ملي برگزار مي‌شود، اصناف، گروه‌ها، تشکل‌ها، انجمن‌ها، احزاب و ... براي پيشبرد برنامه‌هاي خود از اين راهکار استفاده مي‌کنند.

مشارکت در انتخابات و تعيين سرنوشت در هر نظامي علاوه بر جنبه‌هاي شرعي که دارد، به عنوان يک حق نيز قلمداد مي‌شود، حقي که در همه جوامع و مکاتب بشري به عنوان فضيلت و ارزش شناخته مي‌شود و با عناويني همچون «حق انتخابگري»، «حق مشارکت در تعيين سرنوشت» و ... شناخته مي‌شود.

از طرفي ويژگي هر حقي اين است که صاحب حق بايد از آن دفاع کرده و در پي احقاق و عملي ساختن و يا به اصطلاحي علمي‌تر «استيفا» آن باشد يعني بايد تمام حق خود را مطالبه کند، چرا که هر گونه بي‌اعتنايي نسبت به آن اقدامي نارواست که به از بين رفتن حق، منجر خواهد شد.
بر اين اساس مشارکت در انتخابات علاوه بر جنبه‌هاي شرعي گامي در راستاي مطالبه و دفاع از حق مسلمي است که هر ايراني دارد و به همين دليل براي مشارکت در انتخابات ضرورتي فراتر از تکليف شرعي وجود دارد که باعث مي‌شود تا ضرورت داشته باشد.

این روزها در پی تحریم های ظالمانه، بی برنامه گی برخی مسئولان در راستای رفع مشکلات مردم و وعده های عمل نشده برخی دیگر، بسیاری از مردم جامعه  فشارهای اقتصادی کمر شکن را تحمل می کنند.

اما با به صدا درآمدن ناقوس انتخابات در کشور ایران اسلامی، صدای فریاد  دشمنان انقلاب و ملت ایران در آنسوی مرز ها  بلند شده است، این افراد این روزها ماسک های  دروغین بر چهره زده و تلاش می کنند خود را دلسوز مردم نشان دهند.

چهره های پشت ماسک پنهان شده دشمنان ملت ایران را به مشکلات اقتصادی توجه داده و تلاش می کند از آب گل آلود این عرصه برای رسیدن به نقشه های شوم خود بهره گیرد.

اما مردمی که خود به میدان آمدند و انقلاب اسلامی را رقم زدند، چهل سال بصیرت و دشمن شناسی خود را ثابت کرده اند و همواره با بصیرت در راستای حفظ کیان انقلاب اسلامی و نظام مقدس اسلامی تلاش می کنند.

 

مشارکت اجتماعی در انتخابات بستر تقویت قدرت نرم جمهوری اسلامی است

مسئول سازمان بسیج اساتید استان لرستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، اظهار داشت:  انتخاب عطیه و موهبتی الهی است که خداوند متعال به انسان داده است و قانون اساسی ما هم به پیروی از آموزه های دینی  براساس شرع مقدس اسلام این حق انتخاب را  به رسمیت شناخته است.

 

مسئول سازمان بسیج استاتید استان لرستان افزود: بهره مندی از این حق نه صرفا یک حق شخصی بلکه آثار اجتماعی و سیاسی در یک مملکت دارد.

 

وی ادامه داد: این حقی که قانون برای انسان ها به رسمیت شناخته است به دنباله آن مسولیتی نیزوجود دارد، مسئولیتی که انسان ها نسبت به هم نوعان خود، همشهریان  هموطنان  حتی محیط زیست خود دارند.

 

نظری خاطرنشان کرد: استفاده از این حق در حقیقت به عنوان مشارکتی است برای پیشبرد اهداف یک نظام که در اینجا نظام مقدس اسلامی است  و توان مجریان کشور را بالا می برد.

 

وی خاطرنشان کرد: افزایش مشارکت  استفاده بیشتر، درست و هوشمندانه  از این حق قدرت نرم کشور اسلامی را در برابر چشمان نامحرم دشمنان قسم خورده این سرزمین بیشتر می کند.

 

قدرت مشارکت مردم می تواند قدرت های سخت را خنثی می کند

 

نظری ادامه داد: مشارکت های اجتماعی و حضورهای گسترده مردم بهترین قدرت هایی نرمی هستند که می توانند قدرت های سخت و حتی جنگ سرزمینی را خنثی کنند.

 

وی ابراز کرد: اگر بخواهیم امنیتی همه جانبه  چه امنیت های معنوی وروانی، چه امنیت های مادی و سرزمینی و چه امنیت های اقتصادی  بهداشتی داشته باشیم راهی جز مسئولیت مندی و دغدغه مندی نیست.

 

نظری خاطرنشان کرد: اگر هرشخص از این حق استفاده کند نه تنها برای خود بلکه برای هر فرد دیگر در جامعه هم کاری سودمند انجام داده است، پس ما حق نداریم از این قدرت خود صرف نظر کنیم.

 

وی ادامه داد: حکم عقل و حکمت است که از حق انتخاب استفاده کنیم، هم برای کمک کردن به خود و تحقق اهداف شخصی و هم برای تحقق اهداف عمومی، این مساله حتما مورد نظر هر ایرانی با هر گرایش  هر ایده ای قرار دارد.

 

نظری ابراز کرد: حکم خرد این است که هر نوع مشارکت بویژه مشارکت در انتخابات پیش رو در شرایط حساس کنونی حتما قدرت نرم ایران اسلامی را افزایش می دهد  و در آینده کمک حال مجریان خواهد بود.

 

وی با اشاره به فرصت ها و چالش های امروز جامعه، بیان کرد: انقلاب شکوهمند اسلامی ایران برای ایران اسلامی فرصتی بزرگ است  فرصت های متعددی را ایجاد کرده است.

 

نظری خاطرنشان کرد: به برکت انقلاب اسلامی هر فرد ایرانی این احساس را یافته است که می تواند خودش مشکلات خودش را حل کند و این احساس را دارد که بایسته است که برخود ایرانی و کسی که در این سرزمین زندگی می کند تکیه کند.

 

وی اضافه کرد: امروز انقلاب اسلامی به هر ایرانی این احساس را داده است که ما مشکلاتمان را با تکیه بر توانایی هایمان باید حل کنیم.

 

نظری در ادامه خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی در کنار تمام خدماتی که ارائه کرده است، از آبادانی های مادی و سرزمینی تا روحیات معنوی و اخلاقی مردمان این سرزمین با چالش های هم روبرو است که بخشی از این چالش ها ناشی از دشمنی ها و کینه توزی های است که دشمنان قسم خورده ایران اسلامی داشته اند.

 

مسئول بسیج اساتید استان لرستان با بیان انیکه دشمنان همواره برای ایران به عنوان مدافع مظلومان جهان دردسرها و موانعی ایجاد کرده اند، افزود: البته به فضل خداوند متعال تاکنون تیرشان به خطا رفته است، گرچه دردسرهای برای مردم ایجاد شده است از جنگ تحمیلی تا تحریم های ظالمانه.

 

وی ادامه داد: برخی از مشکلات امروز جامعه هم ناشی از بی تدبیری هایی است که ما در مدیریت هایمان در همه قوا داشته ایم.

 

نظری افزد: مشکلاتی که پیش روی مردم است بویژه در بعد اقتصادی همه اش ناشی از کارشکنی های دشمنان نیست بلکه بخش عمده از آن ناشی ازبی سلیقگی ها، بی تدبیری ها ویا سوء نیت های است که بعضا وجود داشته است.

 

شناسایی توانمند های گام نخست در رفع مشکلات است

 

وی خاطرنشان کرد: اگر بخواهیم این مشکلات برداشته شود اول باید فرصت ها، توانمندی های مادی و معنویمان را به رسمیت بشناسیم و بدانیم که مشکلاتمان را خود ما می توانیم حل کنیم.

 

نظری ادامه داد:  در گام نخست باید ظرفیت ها را بویژه در بعد نیروی انسانی خردمندو اهل فضیلت را بشناسیم.

 

وی با اشاره به اینکه امروزه هر کوی و برزنی از ایران اسلامی دانشگاه و مراکز علمی دارد  و در دورترین نقاط کشور مراکز علمی هستند، خاطرنشان کرد: با وجود این مراکز شایسته نیست مشکلات  در این کشور اسلامی وجود داشته باشند.

 

نظری با بیان اینکه حلقه مفقوده مشکلات امروز را باید پیدا کنیم، افزود: رابطه میان این همه مراکز علمی ودانش افزایی و حل مشکلاتمان را باید پیدا کنیم.

 

وی تصریح کرد: شناسایی توانمندی ها که همان ظرفیت های مادی و معنوی هستند بویژه منابع انسانی از مهم ترین کارهایی است که یک مدیر و مجموعه ای از مدیران وهمه مردمانی که در این سرزمین  زیست می کنند باید داشته باشند.

 

راه حل رفع مشکلات اقتصادی تکیه بر توان داخلی است

 

نظری ادامه داد: نکته بعدی این است که مباحث حل مسائل اقتصادی، همانگونه که رهبر فرزانه انقلاب بارها و بارها تاکید فرموده اند مبتنی بر توان داخلی و بویژه در تولید است.

 

وی با بیان اینکه برخی مشکلات زیبنده کشور ما نیست،  تصریح کرد: اگر به دنبال حل واقعی مشکلات اقتصادی کشور باشیم باید به تولید و توانمندی های داخلی تکیه شود.

 

گره های تولید باید با تکیه بر توان داخلی باز شود

 

مسئول سازمان بسیج استاتید استان لرستان افزود: گره های تولید باید با تکیه بر توان داخلی به معنای واقعی باز شود، افزود: اگر رویکرد ما نسبت به گره گشایی از تولید واقعی باشد باید از تولید در کشور در همه عرصه ها استقبال شود.

 

وی ادامه داد: به عنوان مثال اگر در منطقه ای بخواهیم کشاورزی و دامپروی رونق واقعی داشته باشد، باید مسئولان به میان کشاورزان بروند و بر سر مزارع حضور داشته باشند.

 

نظری اذعان داشت: وقتی به مشکلات کشاورزان رسیدگی نمی شود مثلا محصولات آنان تضمینی خرید نمی شد و.. موجب دلسردی آنان فراهم می شود و این ضعفی در بعد تولید و تقویت تولید است.

 

وی  خاطرنشان کرد: برنامه ریزی های اقتصادی ما به گونه ای باشد که حاشیه های شهر از همان امکاناتی برخوردار باشند که مرکز است.

 

مسئول سازمان بسیج اساتید استان لرستان بیان کرد: در صورتی که امکانات را به دوردست ها هم بفرستیم آنگاه هم مردم دور دست وهم مردم مرکز نشین در آسایش زندگی خواهند کرد و طعم شیرین زندگی و عدالت در جامعه چشیده می شد.

 

وی  خاطرنشان کرد: برای رفع این چالش ها به نظر می رسد که باید به افرادی رای بدهیم که زاویه دید آنان این باشد که طعم واقعی عدالت را به مردم بچشاند.

 

نظری در ادامه با اشاره به مسائل اداری و کاغذ بازی های اداری، گفت: یکی از مهم ترین مشکلات سازمانی کشور مسائل اداری است که اگر سازمان ها و ادارات را چابک نکنیم  قوانین زائد را که رهبر فرزانه انقلاب  هم اشاره فرمودند وقوانین دست و پا گیر را حذف نکنیم مسلما این روند نا برابری، تبعیض و فساد آمیز ادامه خواهد داشت.

 

وی با اشاره به اینکه فساد در جامعه ما وجود دارد، افزود: فساد در بدنه سازمان های ما سیستمی نیست، بلکه فساد در جایی است که شفافیت نباشد.

 

نظری ادامه داد: قوانین دست وپا گیر که مانع پیشرفت، برخلاف عدالت و خدمت به مردم هستند باید براساس نظریه ها کارشناسی بر طرف شد.

 

وی خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی های خود راه را بر همگان نشان داده اند، افزود: رهبر معظم انقلاب خطاب به داوطلبان فرمودند که کسانی به میدان بیایند که مسائل کشور را می دانند.

نظری با بیان اینکه مسائل کشور شامل مجموعه ای توانایی ها و امکانات و موانع و مشکلات کشور است، خاطرنشان کرد: اولین شرط ورود داوطلبان به عرصه انتخابات این است که فرد آگاهی کامل نسبت  به مجموعه مسائل کشور داشته باشد.

وی افزود: مگر می شود کسی خود را نامزد ریاست جمهوری کند، اما شناختی از وظایف و اختیاراتش نداشته باشد و یا در انتخابات شورای شهر شرکت کند اما مسائل و مشکلات شهر را نشناسد و بگوید می روم و یاد می گیرم.

نظری ابراز کرد: منتخب مردم در هر انتخابات، مسئولیت بزرگی را به عهده می گیرد و عرصه خدمت به مردم، عرصه یادگیری نیست، بلکه آنجا عرصه حل مسائل و تقویت خدمت رسانی است.

مسئول سازمان بسیج اساتید استان لرستان ادامه داد: وقتی به قانون اساسی نگاه شود، اختیارات قوه مجریه کافی است و این که بعدا بهانه ای باشد برای برخی مسائل و شخصی عنوان کند که اختیاراتم کم است، پذیرفتی نیست.

 

 

کد خبر 1061248

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha