سالم ترین، بی ضررترین و مطمئن ترین واکسن بومی  در اختیار ایران است

وزیر بهداشت گفت: از اولین روزهایی که شنیدیم بر روی واکسن در دنیا کار می شود، پیگیری کردیم و بیش از سه هزار صفحه مکاتبه با کشورهای جهان از جمله چین، روسیه و کشورهای اروپایی داریم.


به گزارش خبرگزاری شبستان: دکتر سعید نمکی در بیست و هشتمین آیین پویش ره سلامت که با افتتاح 32 پروژه حوزه سلامت به ارزش 489 میلیارد تومان همراه بود، اظهار داشت: خیلی از کشورهای خارجی می خواستند فاز مطالعاتی واکسن های خود را به دنیا بیاورند و تست کنند که اجازه ندادیم و گفتیم مردم ایران اگر فقیر هم باشند، حقیر نیستند. این ملت سرافرازتر از آن است که به خاطر اینکه پول واکسن ندهد، تست آزمایشگاهی واکسن دیگران بر روی آنها انجام شود. 
 
وی افزود: ملت ایران در دوران 8 سال دفاع مقدس که همه دنیا پشت همدیگر بودند، یک میلی متر از خاک خود را به دشمنان نداد. در دنیا جنگ 8 ساله ای نداریم که یک میلی متر از سرزمینش را پشت میز مذاکره پس نگرفته باشد. ما ملت امام حسینیم و ملت حقارت، ضعف و کم بنیه ای نیستیم. به کشورها گفتیم اگر تولید مشترک می کنید، ما هستیم اما اگر قرار است در ایران تست کنید و در اسناد خود ذکر کنید که مردم ایران هم در فاز مطالعاتی ما حضور داشتند، مخالفیم. 
 
وزیر بهداشت تاکید کرد: یکسال پیش غیر از اینکه داشتیم با کشورهای خارجی برای واردات واکسن کرونا مذاکره می کردیم، همکاران ایرانی را هم صدا کردیم و گفتیم که این کشور، بزرگ است و دانشمندان ما هر کجای دنیا می روند، افتخار می آفرینند. از سال 1299 انستیتو پاستور و 1303 موسسه رازی را داشته ایم چرا نباید واکسن کووید19 بسازیم؟ آنتی بادی واکسن های پاستور و رازی در بدن همه ایرانی ها حتی ایرانیان مقیم خارج از کشور، وجود دارد. 
 
دکتر نمکی خاطرنشان کرد: شهید فخری زاده و مجموعه سپند و مجموعه های پاستور، رازی و برکت را دور هم جمع کردیم. دیشب تا ساعات ابتدایی صبح مطالعاتی در مورد آخرین گزارشات واکسن داشتیم و خوشبختانه مطالعات فاز دو واکسن پاستور به عنوان اولین و برکت به عنوان دومین واکسن، کاملا تایید شد و فاز سه آنها به خوبی پیش می رود. 
 
وی تاکید کرد: قرار ما این بود که اگر واکسن های ایرانی، فاز دو را به خوبی بگذرانند و فاز سه را شروع کنند و تا مقداری پیش برویم، کاری که چینی ها، روس ها، آمریکایی ها، انگلیسی ها و هندی ها کردند و فاز سه را برای مطالعات بالینی در حد انبوه در کشورهایی مانند امارات و ترکیه انجام دادند، چرا در کشور خودمان با واکسن ملی این کار را انجام ندهیم؟
 
وزیر بهداشت یادآور شد: همانگونه که به مردم شریف ایران قول داده بودم که در خردادماه و پایان بهار، واکسن ایرانی روی میز و برای تزریق آماده است، این کار را تا هفته آینده آغاز خواهیم کرد. به دلیل اینکه برخی پروتکل ها را رعایت کنیم، این بحث را داوطلبانه خواهیم داشت و اول بنده و همکارانم داوطلب چنین مجموعه ای هستیم. 
 
دکتر نمکی گفت: ما امروز سالم ترین، بی ضررترین و مطمئن ترین واکسن بومی را در اختیار داریم چه واکسن پاستور که با انتقال دانش فنی است که البته باید راستی آزمایی شود و اگر هم به قابلیت های این واکسن اضافه شود می توانم بگویم که یکی از ممتازترین واکسن های دنیا، این واکسن خواهد بود.
 
وی خاطرنشان کرد: لطف خدا و برکت خون شهدا به ما کمک کرد که در کمتر از یکسال، به مجموعه های با عظمت واکسن ساز دنیا بپیوندیم و راهی که باید 20 سال می رفتیم را یک ساله طی کردیم. رمدسیویر و فاویپراویر را با التماس از خارج تهیه می کردیم اما در عرض 60 روز در ایران تولید شد و قیمت آن قابل مقایسه با نمونه وارداتی نبود. 
 
وزیر بهداشت اظهار داشت: واکسیناسیون در کشور به خوبی پیش می رود. تا پایان خردادماه و حداکثر تا اوایل تیرماه، گروه های هدف یعنی جمعیت بالای 60 سال، بیماران صعب العلاج، خاص و سرطانی را واکسینه خواهیم کرد. برآورد کرده ایم که 85 درصد از مرگ و میر بیماران کووید19 مربوط به افراد بالای 60 سال و بیماران زمینه ای بوده است و اگر بتوانیم این جمعیت را واکسینه کنیم، از بیش از 80 درصد مرگ و میرها جلوگیری خواهیم کرد. گرچه ممکن است ابتلا به ویروس داشته باشیم اما بستری سخت و مرگ و میر را نخواهیم داشت. پس از اتمام واکسیناسیون در فاز دوم، وارد فاز بعدی با ترکیبی از واکسن های خارجی و بومی می شویم.
 
دکتر نمکی خاطرنشان کرد: در اوج تنگدستی و مدیریت سخت کرونا در کشور شاهد توسعه زیرساخت های حوزه سلامت بودیم که ناشی از مرحمت الهی بود. طرحی را اینگونه طراحی کردیم که 1400 پروژه و 14 هزار تخت بیمارستانی در طول 14 ماه به نیت 14 معصوم را تا مردادماه 1400 یعنی پایان دولت در کشور افتتاح کنیم. 
وی ادامه داد: در استان گیلان در سال گذشته و امسال توانستیم 9 دستگاه سی تی اسکن نصب کنیم که در تاریخ کشور، بی سابقه بوده است. با لطف خدا تعداد تخت های آی سی یو در طول یکسال، حدود دو برابر شد. 5 هزار و 200 دستگاه ونتیلاتور در کشور توزیع کردیم که 220 دستگاه آن به گیلان اختصاص یافته است. 
 
وزیر بهداشت گفت: در طول یکسال، 138 دستگاه سی تی اسکن در کشور نصب کردیم که در تاریخ کشور، بی نظیر است. در استان گیلان 600 تخت عادی و 80 تخت آی سی یو در مدتی کوتاه، راه اندازی شده است. بخش های بیمارستانی و دستگاه ها و تجهیزات پزشکی که در این مدت به استان گیلان ارسال شده نیز از ویژگی هایی بود که با مدیریت بیماری کرونا همراه شد. 
 
دکتر نمکی تاکید کرد: در طول یکسال، 53 هزار نیرو به مجموعه وزارت بهداشت اضافه می کنیم که وضعیت شرکتی ها را هم با مکانیزمی حل می کنیم که تفاوت شرکتی ها و نیروهای قراردادی و رسمی را به حداقل ممکن برسانیم. آزمایشگاه های تشخیصی کشور در طول یکسال از 2 آزمایشگاه پاستور و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران به حدود 360 آزمایشگاه افزایش یافته است. اینها کارهایی نیست که راحت بتوان حتی در کشورهایی که پول و امکانات زیادی دارند، انجام داد چون در توسعه علاوه بر منابع مالی، به نیروی انسانی متخصص و کارآمد نیز نیاز داریم. 
 
وی یادآور شد: حماسه ای که نیروهای بهداشتی و درمانی در مقابله با کرونا خلق کردند را با هیچ دوربینی نمی شود به تصویر کشید، با هیچ زبانی نمی شود بیان کرد و با هیچ قلمی نمی شود نگاشت. مقام معظم رهبری فرمودند که ای کاش یک سید مرتضی آوینی دیگر بیاید و این حماسه ها را به تصویر بکشد. بنده گرچه معتقدم لازم است اما باز هم فکر می کنم این همه ایثار، گذشت، جوانمردی و پایمردی را حتی اگر شهید آوینی هم بود، به تصویر کشیدنش برای او کار سختی بود. 
 
وزیر بهداشت گفت: تنهایی، گرفتاری، مشکلات، بی پولی، بی ارزی در سخت ترین سال اقتصادی دولت، تحریم های به شدت هوشمندانه و ظالمانه و وجود فردی ظالم و عاری از حداقل انصاف، معرفت و انسانیت در آمریکا شرایطی بود که با ویروس کرونا برای ما همزمان شد اما در میان همه این سختی ها و گرفتاری ها به خدا توکل کردیم. در کمتر از 60 روز، وارد کننده ملتمس ونتیلاتور، تجهیزات، کیت، ماسک و گان به همت فرزندان رشید و ارزشمند این سرزمین به یک تولید کننده تبدیل شد.
 
دکتر نمکی با اشاره به مدیریت موج های بیماری در کشور، خاطرنشان کرد: در روزهای اول بیماری کرونا نه ما بلکه دنیا هیچ چیزی در مورد آن نمی دانست و امروز هم خیلی از ابعاد این ویروس نهفته است و اگر کسی بگوید آینده این ویروس را پیش بینی کردم، بدانید که از نادانی او است نه از دانایی.
 
وی ادامه داد: در پیک چهارم شاهد ابتلا با ویروس جهش یافته انگلیسی در کشور بودیم که قدرت سرایت، بیماری زایی و کشندگی بیشتری داشت. در انگلیس که یکی از قوی ترین زیرساخت ها را دارد یا در فرانسه، آمریکا، به مشکل خوردند و به زانو در آمدند و مرگ و میرهای بالای دو هزار و 4 و 5 هزار نفر در آمریکا، نشانه ای از قدرت ویروس انگلیسی بود اما در کشور به لطف خدا برنامه ریزی شد که علیرغم اینکه روزانه 250 هزار تا 300 هزار بیمار در بخش سرپایی مراجعه می کردند، توانستیم از بستری 150 هزار بیماری که باید روی تخت بیمارستانی بستری می شدند، جلوگیری کنیم.
 
وزیر بهداشت افزود: 140 هزار تخت بیمارستانی در کشور وجود دارد و اگر قرار بود 150 هزار بیمار جدید را در پیک چهارم بستری کنیم و 47 هزار بیمار نیز بستری بودند به مشکل می خوردیم و نباید فراموش کنیم که ما باید بیماران، مصدومان و مجروحان حوادث مختلف را نیز پذیرش می کردیم اما با لطف خدا، در پیک چهارم بیماری، همیشه تخت خالی بیمارستانی داشتیم در حالیکه در اروپا، بیماران در زمین های چمن و شرایط دشواری آواره شدند اما چنین صحنه ای در ایران دیده نشد. 
 
دکتر نمکی در پایان گفت: گرچه یک مرگ هم برای ما زیاد است اما در پیک چهارم بیماری، میزان مرگ و میر بیماران که باید حداقل 3 تا 4 برابر پیک سوم بود، به نسبت جمعیت مبتلا و افراد مثبت به نصف کاهش یافت که دستاورد بسیار بزرگی است و همکاران ما این کارها را به عنوان روش جمهوری اسلامی ایران به سازمان جهانی بهداشت گزارش می کنند که چه شد ایران که همه منتظر بودند دچار مشکل شود اما با سرافرازی این راه را طی کرد./

کد خبر 1062150

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha