خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا در شرایطی چهار روز دیگر برگزار می شود که همه کارشناسان و مسئولان، برگزاری انتخابات پرشور و حضور حداکثری را از ضرورت های تلاش برای به اهتزار درآمدن پرچم سه رنگ کشورمان در محافل منطقه ای و بین المللی می دانند.
بیشک حضور رأی اولیها در انتخابات میتواند در افزایش نشاط و شور فضای انتخابات مؤثر باشند، نوجوانانی که برای نخستین بار میخواهند شعور سیاسی خود را بسنجند. براساس قانون انتخابات تمامی افراد ۱۸ سال به بالا می توانند در انتخابات جمهوری اسلامی شرکت کنند. در استان خراسان جنوبی ۵۶۹ هزار و ۶۲۷ نفر واجد شرایط رای دادن هستند که از این تعداد ۱۶ هزار و ۳۴۸ نفر رای اولی اند.
رأی اولیهایی که برای نخستین بار در انتخابات ۲۸ خردادماه ۱۴۰۰ به سن قانونی برای رأی دادن میرسند در خلق حماسه سیاسی سهم چشمگیری دارند.
هر برگه رأی یک پیمان با انقلاب و شهدا
«ماریا مالکی» دانش آموز بیرجندی که به عنوان یک رای اولی در سرنوشت سیاسی کشور مشارکت خواهد کرد در گفتگو با خبرنگار شبستان می گوید: هر رأی ما ضمن ایجاد ناامیدی در دل دشمنان می تواند يک پيمان با انقلاب و پاسداشت خون شهدا بویژه سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی باشد که در راه احیا دین اسلام از جان خود گذشتند.
او معیار انتخاب کاندیدای اصلح را اخلاص، عدالت محوری، صداقت و عملکرد موفق مدیریتی می داند و می افزاید: رئیس جمهور آینده باید برای ایجاد اشتغال، حمایت از تولید و دستاوردهای ملی کشور و امیدآفرینی در جامعه برنامه عملیاتی داشته باشد.
مالکی بر استفاده رئیس جمهور آینده از ظرفیت نخبگان و متخصصان در حوزه های مختلف برای رفع مشکلات مردم و انتخاب وزیرانی لایق و متخصص تأکید دارد و در ادامه معتقد است کاندیداها شاید به همه قول و وعدههای انتخاباتی خود عمل نکنند اما می توانند با حداکثر تلاش خود در جهت تحقق آن درصد بالایی از امید را در دل مردم زنده کنند و قطعاً برنامه ریزی برای ثبات قیمت ها و کاهش تورم نیز بسیار برای ایجاد امید در جامعه موثر است.
از حس غرور تا اولین تجربه حضور
یکی دیگر از رأی اولی ها که قرار است امسال اولین مهر حضور بر شناسنامهاش بخورد، با شور و حالی میگوید: از اینکه امسال میتوانم برای اولین بار در آینده کشورم تاثیرگذار باشم بسیار خوشحالم و احساس غرور دارم. «زهرا مصطفایی» به عنوان کسی که در این کشور با امنیت زندگی و تحصیل می کند وظیفه خود می داند که با حضور در پای صندوق رأی در تقویت اقتدار نظام اسلامی و سرنوشت کشورش سهیم باشد و درفرصت باقی مانده تلاش می کنم تا دیگران را نیز به شرکت در انتخابات دعوت کنم.
وی با تأکید بر اینکه توجه به شعار کاندیداها به تنهایی کافی نیست، می افزاید: با دید باز سیاسی و اجتماعی، مشورت با دیگران و رصد تبلیغات و مناظره های انتخاباتی نامزدها سعی میکنم بهترین گزینه و فردی متعهد و مسئولیتپذیر و مدیریت اجرایی قوی برای نشستن به کرسی ریاستجمهوری را انتخاب کنم.
«ابوالفضل بازاری» هم که این دوره مفتخر است نقشی در آینده جامعهاش داشته باشد، می گوید: امام خمینی (ره) فرمودند این جوانان هستند که باید از کشور حمایت کرده و رای دهند و دفاع کنند.
شرکت در انتخابات مشت محکمی بر دهان دشمنان است
این دانش آموز بیرجندی با بیان اینکه دشمنان با تزریق ناامیدی و با راه اندازی هشتک هایی در شبکه های اجتماعی مانند «رأی بی رأی» و « نه به جمهوری اسلامی» در حال تبلیغ هستند تا مردم از حضور در پای صندوقهای رأی منصرف شوند، ادامه می دهد: ما ملت غیور ایران نمیگذاریم دشمن دل شاد شود ۲۸ خرداد با حضور گسترده و آگاهانه پای صندوقهای رای باری دیگر مشت محکمی بر دهان دشمنان نظام اسلامی میکوبیم.
پیام این جوان از دیار کویرنشینان به رئیس جمهور آینده کشور این است که نگذارند مردم در مشکلاتشان تنها بمانند و آنها را نه تنها از نظر اقتصادی بلکه از همه نظر حمایت کنند همانطور که در کتاب تاریخ ایران موجود است هر زمانی که مردم و بزرگان دولت با همدیگر متحد شدند این کشور به پیروزی رسید و دشمنان ناکام ماندند.
او که با مشورت خانواده و بررسی شعارها و برنامه های کاندیداها تصمیم قطعی خود را گرفته است، می گوید: شعار دادن به تنهایی باعث ایجاد اعتماد در مردم نخواهد شد بلکه رئیس جمهور آینده باید بتواند کشور را در زمینه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی، بین المللی و ... مدیریت و هدایت کند. بازاری امیدوار است با مشارکت مردم در این دوره از انتخابات کسی به عنوان رئیس جمهور کشور انتخاب شود که به حرف مردم گوش دهد و بیشترین میزان بازدهی را داشته باشد.
اینها گوشه ای از درخواست های جوانانی است که لذت رای دادن را اولین بار است که در زندگی می خواهند تجربه کنند. این سرمایه های کشور با حضور در انتخابات به تکلیف خود عمل و از حق خود استفاده خواهند کرد، پس بهتر است کسی که بر کرسی ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی می نشیند اعتماد این جوانان را به بهترین وجه و نحو پاسخی شایسته دهند که اگر اینطور نباشد، خیانتی نابخشودنی مرتکب شده اند.
مشارکت ۷ هزار دانش آموز خراسان جنوبی در انتخابات ۱۴۰۰
مدیرکل آموزش و پرورش خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار شبستان در بیرجند می گوید: در این دوره از انتخابات ششمین دوره شوراهای اسلامی شهر، روستا و عشایر همزمان با سیزدهمین دوره ریاستجمهوری شاهد حضور هفت هزار و ۴۴۳ دانش آموز رأی اولی استان خواهیم بود.
«محمدعلی واقعی» با اشاره به اینکه از مدتها قبل به منظور مشارکت حداکثری و آگاهانه دانش آموزان پویش رای اولیها در بستر شبکه شاد آغاز شده است، می افزاید: در قالب این پویش دانشآموزان در واقع جشن تکلیف سیاسی خود را جشن می گیرند.
وی با اشاره به طرح سوالاتی در این پویش مبنی بر اینکه چرا در انتخابات ۱۴۰۰ مشارکت می کنید؟ و معیار شما برای رئیس جمهور منتخب چیست؟ ادامه می دهد: در این پویش از دانش آموزان خواسته شده تا احساس و شوق خود را در سن تکلیف سیاسی و حضور در انتخابات بنویسند. به گفته او این پویش ویژه دانش آموزان دوره اول و دوم متوسطه در مدارس است و علاقه مندان می توانند تا پایان خرداد آثار خود را از طریق آدرس rayavaliha@ شبکه شاد ارسال کنند.
نکته پایانی
رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی بر ارتباط و تلازم حق و تکلیف شرکت در انتخابات تأکید داشته و بارها این موضوع را در آستانه هر انتخاباتی متذکر شدهاند. معظمله در همین خصوص میفرمایند که «هم حق است و هم تکلیف مردم است که بیایند و سرنوشت کشورشان را به دست خودشان معین کنند زیرا کشور متعلق به مردم است. مردم باید بیایند و با انتخاب صحیح و آزادانه، قانونگذارشان را در قوه مقننه معین کنند؛ مجریان خودشان را با ترتیبی که در قانون معین شده است، معین کنند. این حق مردم است و متعلق به آنهاست؛ اما تکلیف هم هست. این طور نیست که یکی بگوید من نمیخواهم از این حقم استفاده کنم؛ نه، سرنوشت نظام به احقاق و استنفاذ این حق است؛ این تکلیف است؛ باید هم شرکت کنند.»
البته هرچند شرکت در انتخابات شرطی لازم برای یکایک افراد جامعه جهت مشارکت در مهمترین امر سیاسی و اجتماعی در تعیین سرنوشت برای فرد و اجتماع است. اما تنها شرکت در انتخابات شرط کافی برای رقم خوردن سرنوشتی درست برای فرد و جامعه نیست بلکه شرط کافی، انتخابی درست و در واقع انتخاب اصلح است؛ تا او بتواند فرد و جامعه را در مسیر درست و رشد و کمال در همه ابعاد و زمینه ها قرار دهد.
نظر شما