فرآوری سنگ های قیمتی، بستر تقویت تولید و اشتغال است

تولید و فراوری سنگهای قیمتی فرصت سرمایه گذاری، اشتغال و بهبود وضعیت اقتصادی جامعه است.

خبرگزاری شبستان_ لرستان؛ ظرفیت بالقوه سنگ‌های نیمه‌قیمتی و قیمتی در ایران، ظرفیت بزرگی است که تا حدودی می توان گفت مغفول مانده است.

 

تجارت سنگ‌های قیمتی و نیمه‌قیمتی، یکی از پر سودترین تجارت‌های دنیا است که با حمایت از این تجارت بستر اشتغال جوانان علاقمندان به این رشته کاری فراهم می شود.

 

فرآوری صحیح و به روش های مکانیزه و جدید بر روی سنگ های زینتی  باعث ارزش افزوده بسیاری می گردد و علاوه بر آن می تواند نقش اساسی در ایجاد اشتغال جامعه داشته باشد.

 

با وجود پیشینه تاریخی و توانمندی طبیعی و نیز وجود نیروی عظیم قشر جوان در استان لرستان باید گفت در این زمینه دچار یک غفلت بزرگ هستیم.

 

«مهدی نورمحمدی»  متولد ۱۳۶۳  و اهل روستای هرفته از توابع شهرستان چگنی  هستند.

 

وی دارای مدرک دیپلم علوم انسانی است و در زمینه سنگ های زینتی فعالیت می کند، وی در خصوص شغل خود اینگونه می گوید: اول کار خود را در زمینه لوله کشی و برق کشی شروع کردم اما بعد از مدتی تشخیص دادم که این کار برایم به صرفه نیست در نهایت در سال ۹۷با پخش مستند سنگهای قیمتی جرقه فعالیت در این زمینه در ذهن من زده شد.

 

نورمحمدی افزود: برای عملی کردن این رویا، به مطالعه کتابهای در این زمینه پرداختم و ازدنیای مجازی هم کمک گرفتم پس از کسب اطلاعاتی در این زمینه به سازمان فنی وحرفه ای خرم آباد مراجعه کردم و با تحقیق و جستجو در رشته گوهر تراشی زیر نظر استاد احمد ولی پور با کمترین هزینه آموزش دیدم.

 

وی با اشاره به اینکه این دوره آموزشی حدود شش ماه طول کشید، ادامه داد: بعد از آن با سرمایه پنج میلیون تومان از طریق مرکز نیکوکاری شهرستان چگنی صندوق قبا وام گرفتم پول کمی بود اما چون پروسه اداری نداشت در کمترین زمان پول را دریافت کردم.

 

نورمحمدی بیان کرد: از آنجایی که همین مقدار سرمایه را داشتم اقدام به خرید یک میز کار از سمساری کردم و بعد از آن دستگاه تراش دست دوم نیز تهیه کردم.

 

وی ادامه داد:  با گذشت ۲ سال به لطف خدا از طریق همین کارگاه کوچک صاحب سرمایه اندک شدم و توانستم از طریق همین کار ازدواج کنم و توانستم خودرو هم بخرم.

 

نورمحمدی افزود: پس از تجربه کافی چند دستگاه دیگر مثل دستگاه تستر سنگ یا فیض های آویز برای حکاکی روی سنگ تهیه کردم و تغییر و تحول زیادی در کارگاه ایجاد شد و بعد از آن در نمایشگاه های مختلف شرکت کردم از جمله نمایشگاه کانون ادب استان لرستان نمایشگاه صنایع دستی و میراث فرهنگی واقع در قلعه مظفری شهر الشتر نمایشگاه علم و فناوری واقع در سالن امام علی دانشگاه لرستان، نمایشگاه سازمان فنی حرفه ای استان لرستان بود.

 

 وی ابراز کرد: در این نمایشگاه ها محصولات تولیدی خود را برای بازاریابی آینده عرضه می کردم و همچنین فروش خوبی داشت و با سود خوبی از نمایشگاه خارج می شدم.

 

نورمحمدی افزود: تاکنون هم از نظر تولید و هم از نظر بازاریابی و فروش محصول تجربه های خوبی کسب کردم.

 

نورمحمدی با اشاره به اینکه سنگ های زینتی می تواند در عرصه تولید و اشتغال نقش خوبی داشته باشد، افزود: درطبیعت استان لرستان با توجه به تحقیقاتی که انجام دادم و چیزهایی که اساتید به من یاد داده اند، بیش از ۳۰ نوع سنگ قیمتی و نیمه قیمتی وجود دارد.

 

وی افزود: برداشت این سنگ ها چون از نظر حجمی بزرگ نیستن پیامدهای زیست محیطی موثر و منفی ندارد و ارزش برابری آنها بسیار بالاست.

 

نور محمدی با اشاره به اینکه استانهای شرق کشور دارای تنوع و کثرت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی هستند، خاطرنشانکرد: در صورت ترویج و تقویت این شغل در استان با توجه به تنوع وجود سنگ های قیمتی می تواند در حوزه اشتغال جوانان موثر باشد.

 

وی بیان کرد:  شغل بنده علاوه بر رفع نیازهای مادی خودم، از نظر روحی و روانی و معنوی به من آرامش می دهد.

 

نورمحمدی خاطرنشان کرد: روحیه تولید بسیار ارزشمند است همانطور که رهبر در رابطه با اقتصاد مقاومتی تاکید دارند وفرمودند  تولید داخل و تلاش برای خود اتکایی دارند و فرمودند که کشور ایران یک کارگاه عظیم است همه باید خودشان را موظف بدانند بنده هم به عنوان عضو کوچکی از این خانواده  این کارگاه را با خواست خدا با کمترین هزینه راه اندازی کردم و امروز بعد از گذشت دو سال یک کارگاه خوبی در اختیار دارم.

 

وی با تاکید بر ضرورت تقویت حمایت مسئولان از فعالان حوزه سنگ های قیمتی، افزود:در صورت حمایت لازم در آینده می توانم این کارگاه را توسعه و بستر اشتغال افراد دیگری را در این حوزه فراهم کنم.

 

موضوع مهم گوهرسنگ ها درآمدهای ارزی و اشتغال به‌ویژه اشتغال خانگی است که با سرمایه گذاری چند میلیونی می تواند برای رونق اقتصاد خانوارها نقش بسیار موثری ایفا کند.

 

 بخش زیادی از اشتغال‌زایی در این بخش به‌وسیله اجرای برنامه هایی است که به عنوان رونق مشاغل خانگی، ایجاد کارگاه های کوچک، بازارچه های خرید و فروش تراش در استان ها محقق می شود.  

کد خبر 1063644

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha