نقش نماز و خانواده در پدافند غیرعامل فرهنگی

حجت‌الاسلام بهشتی با بیان اینکه نگاه و چشم‌انداز قرآن به خانواده چندین هزار ساله است،گفت: نماز و خانواده نقش مهمی در پدافند غیرعامل فرهنگی دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نشست آموزشی «خانواده و پدافند غیرعامل با تاکید بر قرآن و آموزه‌های دینی» با حضور حجت‌الاسلام سیدجواد بهشتی مشاور فرهنگی رئیس ستاد اقامه کشور، علی‌اصغر کاراندیش معاون حقوقی، امورمجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت‌الاسلام ارباب سلیمانی رئیس ستاد اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سعید جابری انصاری مشاور معاون پارلمانی و دبیر کمیته پدافند غیرعامل وزارتخانه متبوع برگزار شد. این نشست به همت کمیته پدافند غیرعامل و همکاری دبیرخانه شورای اقامه نماز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

 

در ابتدای این نشست حجت‌الاسلام «سیدجواد بهشتی» با بیان اینکه نگاه و چشم‌انداز قرآن به خانواده چندین هزار ساله است، اظهار داشت: هر پدر و مادری که در تربیت فرزندان خود درست عمل کند نسل‌های بعد از آنها نیز از این مهم بهره‌مند می‌شوند و در عین حال ثواب رفتار و اقدامات مثبت نسل‌های بعد به پدر و مادران آنها خواهد رسید.

 

مشاور فرهنگی رئیس ستاد اقامه کشور ادامه داد: در کنار اهمیت خانواده موضوع نماز نیز بسیار مهم است، برخی از رفتارهای دینی در طول رسالت پیامبر(ص) مطرح، اما نماز از همان آغاز رسالت بر پیامبر(ص) واجب شد. توجه به این فریضه بیانگر اهمیت آن است و به همین خاطر است که از نماز با عناوینی چون ستون دین یا کلید بهشت و سیمای دین یاد می‌شود.

 

حجت‌الاسلام بهشتی تاکید کرد: براین اساس دو امر نماز و خانواده بسیار اهمیت دارد، شیطان همیشه به دنبال فرصت برای تهدید انسان‌ها است، به همین منظور در مقابله با دشمن همیشه باید اصولی چون اهداف، امکانات، ابزار و شیوه‌های دشمن را بررسی و در عین حال عملکرد خودمان در مقابله با آن را مورد توجه قرار دهیم. فراموش نکنیم که شیطان به دنبال گسست میان انسان‌ها است و این کار را از خانواده و اطرافیان آن آغاز می‌کند.

 

مشاور فرهنگی رئیس ستاد اقامه کشور تصریح کرد: مهم‌ترین عامل در سعادت بشری توحید و انسجام اجتماعی است و این انسجام هم از خانواده آغاز می‌شود و وقتی ما در ایجاد این انسجام در خانواده و اطرافیان خود موفق باشیم قطعا شیطان را شکست خواهیم داد. به همین منظور در کتابی که امروز با عنوان “چلچراغ نماز و خانواده” رونمایی خواهد شد ما سعی کردیم ۴۰ فراز در خصوص ارتباط نماز و خانواده را مطرح کنیم.

 

وی در مورد اقدامات دستگاههای مختلف کشور در حوزه نماز توصیه کرد: بین تمامی نهادهای فرهنگی و ستاد اقامه نماز تفاهم‌نامه‌ای امضا شده که خواستاریم به این تفاهم‌نامه عمل کنند، در این تفاهم‌نامه‌ها براساس امکانات هر دستگاه برنامه‌هایی پیش‌بینی و امضا شده است اما متاسفانه گاهی در برخی دستگاه‌ها به پایان سال کاری که نزدیک می‌شویم شاهد اجرای ۳۰ تا ۴۰ درصد تفاهم‌نامه‌ها هستیم.

 

حجت‌الاسلام بهشتی در مورد اقدامات درست برای ترویج فرهنگ اقامه نماز گفت: ما نقش همه نهادها را در کنار هم بررسی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که ابتدا باید روی آموزش و پرورش به عنوان پایگاه نسل نو و سپس روی هنر با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما تکیه کنیم و هرفعالیتی در این دو بخش انجام شود کم خواهد بود.

 

مشاور فرهنگی رئیس ستاد اقامه نماز کشور ابراز داشت: امام زین‌العابدین(ع) رساله‌ای به نام حقوق دارند که ۵۰ حق برعهده انسان قرار داده است که ریشه همه این حق‌ها مربوط به خداوند متعال است، ما اگر بتوانیم رابطه با خدا را گرم و عمیق کنیم آسیب‌پذیری ما به حداقل خواهد رسید، رابطه با خدا که گرم شود به دنبال آن رابطه با خانواده، همسایه، مردم و… درست می‌شود، به همین خاطر است که روز قیامت اولین سوال از نماز است چون اگر نماز قبول نشود سایر موارد هم پذیرفتنی نیست هرآنچه در این حوزه سرمایه‌گذاری کنیم به جامعه مصونیت خواهیم داد و دشمن را مایوس خواهیم کرد.

 

وی درباره پدافندغیرعامل فرهنگی و اهمیت نماز در این بخش نیز تصریح کرد: پدافند غیرعامل یعنی همه در مقابل شیطان مجتمع شوند، این تهاجم همه جانبه‌ای که شیطان برای آئین، دین، ارزش‌ها و خانواده ما دارد اگر در مقابل آن برنامه‌ریزی و اقدامات عملیاتی داشته باشیم قطعا رسالت ما در پدافند غیرعامل انجام و موفقیت حاصل خواهد شد.

 

حجت‌الاسلام بهشتی بیان کرد: البته پدافندغیرعامل فرهنگی کار بسیار سخت و در عین حال ظریفی است، در این راستا باید به طور صحیح و درست هزینه کرد زیرا ارتباط مستقیمی با دنیای هنر دارد و باید از تمام ظرفیت‌های هنر همچون صدای خوب، تصویر و رنگ خوب استفاده کرد، وقتی شما یک کتاب را هم می نویسید اگر محتوا خوب باشد اما طرح جلد و حتی کاغذ کتاب خوب نباشد از تاثیر آن کم می‌کند، بنابراین از ظرافت‌های پدافند غیرعامل نباید غافل شد و باید بدانیم که چه حرفی را کجا، کی و به چه کسی بزنیم.

 

 

کد خبر 1070782

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha