خبرگزارس شبستان : مجموعه یادداشتهایی پیرامون جنگ نرم ، اسلام ستیزی و اسلام هراسی خدمت بازدیدکنندگان گرامی ارائه شد . راهها و اسلوب فراوانی پیش روی مسلمانان قرار دارد تا تهدیدها را به فرصتها مبدل سازند . در گزارش نهایی سعی داریم به چند گزارش در خصوص اسلام هراسی اشاره داشته باشیم و با تامل و دقت لازم چالش اسلام هراسی را به فرصتی برای اشاعه اندیشه ودینی مبدل سازیم .
تظاهرات علیه نژادپرستی ضداسلامی در برلین:
روز بیستم دسامبر 2010 از جانب یکی از گروههای چپگرای آلمان موسوم به انجمن ریچ آوت Reach Out، تظاهراتی در اعتراض به نژادپرستی ضداسلامی رایج در آلمان برگزار شد در فراخوان شرکت در این تظاهرات چنین آمده بود:
نگاههای کج و توهین های روزمره به زنان و مردان مسلمان و سوءظن نسبت به آنان اکنون به شکل دستور جلسه درآمده است اشخاصی در عرصه سیاست و رسانه ها به قطار اسلام هراسی سوار می شوند و با تبعیض و اعمال نژادپرستانه و پیشداوری هایی در گفتگوهای مربوط به همگرایی، روغن در آتش می ریزند و تخم واهمه و نفرت در میان مردم می پراکنند.
به نظر میرسد مسلمانان در تمامی جوامع میتوانند با اشکار کردن هویت اسلام هراسی انرا اقدامی نژاد پرستانه معرفی کنند و راه را برای گفتگوی میان ادیان و تمدنهای مختلف هموار سازند . دین اسلام دینی غنی است و راه گفتکو میان ادیان اسمانی را محترم میشمارد . این امری است که حتی روحانیون مسیحی نیز انرا باور دارند . حتی در گزارشاتی خوانده شده است که کاتولیک ها خواهان گفتگو با مسلمانان هستند .
روبرت سلیج Robert Zollitsch رییس کنفرانس اسقف های آلمان، der vorsitzende der katholischen Deutschen Bischofskonferenz در مصاحبه با خبرگزاری آلمان اعلام کرد:
گفتگو و تبادل نظر میان مسلمانان و مسیحیان تاثیرات بسزا در برقراری آرامش و نیز زندگی در سایه امنیت و آسایش برای مسلمانان و مسیحیان و دیگر شهروندان آلمانی دارد مسلمانان ساکن آلمان نیز همانند دیگران در معرض تهدید تروریست ها هستند.
سلیج افزود: مسیحیان و دیگر شهروندان توانایی تمیز میان تروریست ها و مسلمانان را دارند. ( ر.ک : خبر پایگاه اطلاع رسانی IGMG ).
در ادامه به دو انجم مردم نهاد اسلامی در المان اشاره خواهد .
1- اتحادیه مراکز فرهنگی مسلمانان (سلیمانجی ها) VIKZ
در سال های نخست دهه هفتاد به عنوان نخستین اتحادیه مسلمانان تشکیل شد و تلاش خود را در جهت برآوردن نیازهای اجتماعی و دینی مسلمانان ترک تبار در آلمان معطوف نمود اینا فراد شاخه مدرنی از فرقه صوفی نقشبندیه اند حلقه داخلی این فرقه، به شدت سلسله مراتبی است بنیانگذار این جریان، سلیمانی حلمی توناهان وفات 1959، در ابتدا برای به دست گرفتن کنترل مساجد و پاسخی به نیازهای مذهبی کارگران ترک با نام اتحادیه مراکز فرهنگی اسلامی شروع به فعالیت نمود اعضای این گروه از بنیانگذار این جریان، به عنوان تنها وارث حقیقی پیامبر یاد می کنند اتحادیه مراکز فرهنگی اسلامی، با سلسله مراتب شدیداً سازماندهی شده، عضوی از جمعیت های تابع مرکز فرهنگی اسلامی در کلن اند.
2- جامعه اسلامی ملی گروش (IGMG)
در سال 1976 تشکیلاتی با نام جهان بینی نوین در اروپا در آلمان تاسیس گردید اولین شاخه های این سازمان توسط کارگران مهاجر ترک در اروپا پی ریزی شد این گروهها روابط تنگاتنگی با حزب رستگاری ملی ترکیه MSP داشتند اسم ملی گروش که در زبان فارسی بینش ملی ترجمه می شود بیانگر فلسفه خاصی است تفکر تشکیلاتی که از کتاب برنامه کاری ملی گروش آنکارا، 1973 نوشته رهبر حزب، آقای نجم الدین اربکان، نشات گرفته است اساساً تاسیس چنین تشکیلاتی در سال 1978 به نام اتحادیه ترک ها بنا به خواست اربکان و نظارت و کنترل مستقیم وی بوده است اتحادیه ترک ها در سال 1985 به ملی گروش تغییر نام داد.
در حال حاضر تشکیلات ملی گروش، یکی از بزرگترین جمعیت های اسلامی غیردولتی در آلمان و اروپای غربی است این تشکیلات، در سراسر اروپا 26458 و در آلمان 18762 عضو رسمی بر طبق آمار 400 جمعیت را زیر پوشش داشت و در گرد هم آیی های آن، تا 10 هزار نفر شرکت می کردند ملی گروش می تواند در مواقع تظاهرات، تا چهارده هزار نفر را بسیج کند سازمان دفاع از قانون اساسی سازمان اطلاعات نسبت به فعالیت های این انجمن حساس است و تحرکات آن را زیر نظر دارد.
پایان پیام/
نظر شما