به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، «محمدحسین فرهنگی» عصر امروز در اختتامیه پانزدهمین جشنواره صنعت چاپ استان اظهار داشت: در تاریخ دنیا دوره رنسانس جزو حوادث مهم تاریخ بشری است و یکی از علل تحول در این دوره اختراع صنعت چاپ و گذار از چاپ دستی و موردی به نسخههای چاپی است.
نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه آذربایجان و تبریز در بسیاری از زمینهها به خصوص در حوزه چاپ در کشور آغازگر بوده است، افزود: ما باید سعی کنیم همزمان با توسعه تکنولوژی پیش رفته و حرکتی رو به جلو داشته باشیم.
فرهنگی با اشاره به دگردیسی در حوزه اطلاعرسانی به خصوص در فضای مجازی تاکید کرد: هیچ یک از شیوههای نوین ارتباطی هنوز نتوانستهاند، جایگاه رسانههای مکتوب و کتاب را از آن خود کنند.
وی فعالیت اتحادیههای چاپ و تشکلهای صنفی این حوزه را به عنوان نهادهای مدنی واسط یکی از ارکان مهم در توسعه این صنعت دانست و افزود: تشکلها میتوانند با دستهبندی مطالب پراکنده و ارائه آن در چارچوب معین به سیاستگذاران و تصمیمسازان زمینه بهبود شرایط فعالیت در این حوزه را فراهم کنند.
فرهنگی استفاده از ظرفیتهای صندوق توسعه ملی و صندوق کارآفرینی را برای تامین منابع مالی سرمایهگذاران در این حوزه موثر دانست و گفت: ما باید تلاش کنیم تا با تأمین منابع مالی، روانسازی دریافت تجهیزات و امکانات و ترخیص از گمرک، مسیر فعالیت فعالان این حوزه را هموار کنیم.
همچنین «مسعود بحریه» نماینده اتحادیه چاپخانهداران آذربایجانشرقی در این آیین اظهار داشت: اتحادیه چاپخانهداران و صنوف تابعه تبریز دارای 175 واحد چاپخانه افست وطیو و فلکسو، 300 واحد تکثیر و خدمات کامپیوتری، 20 واحد صحافی، 65 واحد جعبهسازی، 17 واحد لیتوگرافی، 30 واحد مهر و گراور و کلیشهسازی و 80 واحد صنوف همگن (شامل کارتنسازی، طلاکوبی و خدمات پس از چاپ ) پروانهدار است.
فرهنگی گفت: آذربایجان و تبریز در بسیاری از زمینهها به خصوص در حوزه چاپ در کشور آغازگر بوده است.
کد خبر 1122815
نظر شما