حسینیه میدان شهدا برای فعالیت های دینی و اجتماعی احداث می شود

ارجائی گفت: حدود ۳۰ هزار متر فضا در نزدیکی به حرم مطهر رضوی وجود دارد، برخی نسبت به ایجاد حسینیه رفتار سیاسی می کنند در حالیکه این حسینیه می تواند علاوه براسکان زائر محلی برای فعالیت های دینی و اجتماعی شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، «سید عبدالله ارجائی» امروز چهارشنبه (6 بهمن) در نشست خبری خود با اصحاب رسانه بیان کرد: مدیریت شهری برای احقاق حقوق مردم کوتاه نمی‌آید، بسیاری از مسائلی که در چند ماه گذشته گریبانگیر مدیریت شهری شده است به همین دلیل است و اگر قرار بود کوتاه بیاییم وضعیت ما الان این نبود.


شهردار مشهد در خصوص ساماندهی معتادین متجاهر بیان کرد: باید رفتار سلیقه ای را حذف کنیم و قانون را ملاک عمل بگذاریم، برای جمع آوری و ساماندهی آنها باید تعامل صورت گیرد آن هم دو طرفه، اگر معنی تعامل این است که فقط مدیریت شهری هزینه بدهد و مدیریت شهری کیسه پول باشد، باید بدانیم که این پول مردم است.


وی افزود: دستورالعمل های موجود امروز اگر کارساز بود تعداد معتادبن متجاهر رو به افزایش نبود، ما در خصوص آمار حرف داریم ، دستگاه متولی ورود کند تا ما بدانیم چند معتاد در شهر داریم، تعدادی از معتادبن متجاهر مشهدی نیستند و باید به شهر خود برگردانده شوند. اولویت مدیریت شهری در ساماندهی معتادان متجاهر با خانم های معتاد و بعد از آن جوانان معتاد است، باید دستگاه متولی در این خصوص ورود کند و ما کمک می کنیم تا چرخه معیوب را بشکنیم.توانمندسازی این افراد خوب است اما باید واقعیت ها را در نظر گرفت آیا معتاد متجاهر توانایی کار دارد؟ متاسفانه برخی کارها تزیینی است و ما می خواهیم کار واقعی انجام دهیم.


ارجائی با اشاره به حقوق معوق پیمانکاران در دوره مدیریت شهری سابق اظهار کرد: ما پرداخت حقوق معوقه پیمانکاران را در بودجه سال 1401 در نظر گرفتیم و امسال پرداخت می شود که در نهایت منجر به تورم می شود. متاسفانه تصمیمات غلط موجب کاهش ساخت و ساز شده است.


وی افزود: بودجه سال 1401 بالغ بر 26 هزار میلیارد تومان است و امیدواریم بتوانیم سهم درآـمدهای پایدار را در آن به 46 درصد برسانیم. برای اولین بار 70 درصد بودجه اختصاص به فعالیت های عمرانی پیدا کرده است و ۳۰ درصد مربوط به هزینه های جاری است که این از میانگین کشوری شهرداری ها بسیار بالاتر است. در بحث پروژه‌های مناطق کمتر توسعه یافته، سعی کرده ایم۳۶ درصد از بودجه را به آنان اختصاص دهیم که این مسئله برای اولین بار رخ داده و نسبت به سال  های قبل رشد چند برابری داشته است. میزان وابستگی بودجه به مسائل مرتبط با آینده مشهد کاهس پیدا کرده است.


شهردار مشهد بیان کرد: ما به شدت به دنبال خودکفا کردن سازمان‌هایی چون هفت حوض هستیم که امکان فعالیت اقتصادی دارند تا بتوانند به سمت خود کفا شدن حرکت کنند، برخی از سازمان‌ها امروز هزینه‌بر هستند و می توانیم آنها را اقتصادی کنیم تا به بودجه عمومی شهر کمک کنند. همچنین بودجه فرهنگی اجتماعی افزایش چشمگیری پیدا کرده و این وجه تمایز بودجه با سال گذشته است.


وی در ادامه گفت: همکاری های یک طرفه بی فایده است و اگر همکاری به نفع مردم باشد مدیریت شهری نیز حضور دارد، برای شهرداری امروز وظایفی تعیین شده که متناسب با آن درآمد مناسب دیده نشده است. همچنین اقتصاد شهری باید به اقتصاد مردم کمک کند که البته این اقتصاد متولی آن شهرداری نیست، ما باید به سمت شهر ثروتمند برویم اما آیا این شهر با مالیات های دولتی ثروتمند می شود ؟.

 

ارجائی با تاکید بر حمایت جدی مدیریت شهری از سرمایه گذاری سالم اظهار کرد: تسهیل در ورود سرمایه گذار به این شهر از وظایف مدیریت شهری است و تمام توان خود را به کار می بندیم تا زمینه آسایش مردم را در شهر فراهم کنیم اما اینکه سرمایه گداری سالم نیست، شناسایی سرمایه گذاری بر عهده ما نیست بلکه برعهده دستگاه نظارتی است ما فقط استعلام می گیریم.

 

وی در خصوص ایجاد حسینیه در میدان شهدا بیان کرد: برخی نسبت به این مسئله رفتار سیاسی می کنند، حدود ۳۰ هزار متر فضا در نزدیکی به حرم مطهر رضوی وجود دارد. ما هر ساله شاهد حضور زائران زیادی در مشهد از جمله زائران پیاده هستیم، زائرسراهای ساخته شده که از حرم مطهر بسیار دور هستند. این حسینیه می تواند علاوه براسکان زائر محلی برای فعالیت های دینی و اجتماعی شود . ما معتقدیم که کار اجتماعی باید به نام اهل بیت (ع) انجام شود، ما می خواهیم با ایجاد حسینیه اشتغال زایی کنیم و این ۳۰ هزار متر برای کاربری های مختلف در حال طراحی است.

 

شهردار مشهد تصریح کرد: با بررسی پرونده های قضایی تشکیل شده بعد از ابلاغ طرح تفصیلی جنوب غرب مشهد مبنی بر انصراف مالکان و سازندگان می توان پی برد که تعداد رو به افزایش است اما تا چه زمان بدهی ایجاد کنیم و راه های درآمدی را ببندیم با این رویکرد شهر اداره نمی شود.


وی با بیان اینکه مشهد نیازمند شهر فرودگاهی است و در این زمینه مدیریت شهری مطالبه گر و کمک کننده خواهد بود؛ افزود: فرودگاه مشهد در موقعیت مناسبی نیست؛ هم آلودگی صوتی و زیست محیطی ایجاد می‌کند و هم تمام لندینگ ها از روی شهر است از اینرو مصوباتی برای تغییر فرودگاه داشتیم که به زودی اعلام خواهیم کرد اما در خصوص اینکه چه چیزی جایگزین فرودگاه شود نیازمند مطالعه است.


ارجائی در خصوص پیش بینی افزایش زائران در سال 1401 گفت: بر اساس پیش بینی هایی که صورت گرفته ما شاهد چشمگیر افزایش زائران در سال 1401 خواهیم بود لذا از تمامی دستگاه های همکار می خواهیم تا بالاترین میزان آمادگی را داشته باشند و ما نیز در زیبایی شهر نهایت تلاش خود را خواهیم کرد.


وی به مسئله کرونا و مشکلات آن اشاره کرد و افزود: امیدوارم سایه کرونا کم شود تا مشهد دوباره برای زائران و مجاوران مهیا شود، کرونا آسیب های زیادی را در حوزه روانی به مردم وارد کرد بسیاری از مردم نتوانستند مراسم سوگواری برای عزیران خود برگزار کنند یکی از راهکارها ایجاد نشاط در جامعه است.


شهردار مشهد بیان کرد: مدیریت شهری در حوزه ورزش همگانی، بانوان و معلولین ورود جدی خواهد داشت، اما مبنا این است که به هیچ عنوان تیمداری نکنیم، هرچند تابع سیاست‌های شورای اسلامی شهر در این حوزه هستم.


وی در خصوص راهکارهای مدیریت شهری برای حل معضل ترافیک شهری گفت: در این زمینه برنامه هایی وجود دارد که شامل  انضباط ترافیکی، راه های اصلی و اصلاح هندسی است، در زمینه انضباط ترافیکی موضع خود را رسماً اعلام کرده و محکم پای آن ایستاده ایم. هرسال نزدیک به ۲۳۰ کشته در سوانح رانندگی در درون شهر و بالغ بر ۲۰ هزار تصادف جرحی اتفاق می افتد که قابل قبول نیست؛ با تشکیل یک مثلث با حضور شهرداری، نیروی انتظامی و گروه های مردم نهاد، در حوزه بحث انضباط ترافیکی به شدت کار خواهیم کرد و محور هم فرهنگسرای ترافیک خواهد بود.


ارجائی تصریح کرد: دومین نکته راه‌های اصلی است که در این زمینه برخی خیابان ها و کوچه های شهر سهم بیشتری از تصادفات دارند لذا باید این موضوع را حل کنیم. همچنین در سال ۱۴۰۱ سه پروژه ترافیکی را اجرا خواهیم کرد؛ انتقاداتی به طرح بافت جامع جدید داریم، اما این طرح قانونی است و باید آن را اجرا کنیم.

 

وی در خصوص ناوگان اتوبوسرانی نیز بیان کرد: اخیرا تعدادی اتوبوس یه ناوگان حمل و نقل شهری افزوده شد و تقویت ناوگان اتوبوسرانی در سطح با خرید ۳۰۰ میلیارد تومان در دستور کار قرار دارد، ون ها برای مسیرهای طولانی اصلا مناسب نیستند باید جایگزین شوند. 


وی در خصوص کوهستان پارک شادی بیان کرد: موضع ما شفاف است و به هیچ عنوان موافق تغییر کاربری کوهستان پارک نیستیم اما اگر متولی به نفع مردم وارد عمل شود، ما نیز حمایت خواهیم کرد. سرمایه گذار پای کار است و اگر متولی زمین را واگذار کند، مردم نیز می توانند انتفاع ببرند و آیا بنگاه اقتصادی غیر از سود چه چیزی می خواهد؟ که مردم پرداخت می کنند.

 

شهردار مشهد با بیان اینکه ما باید شهرداری را به سمت افزایش درآمدهای پایدار ببریم؛ افزود: امروز وقتی شهر توسعه پیدا کند باید ایستگاه آتش نشانی احداث شود و پارک ایجاد شود که تمام این ها هزینه در بردارد، هزینه نگهداری شهر اشکالی ندارد اضافه شود اما هزینه های اضافی باید حذف شود.

 

وی گفت: ۲۰ درصد الودگی هوای مشهد مربوط با یک جا است، چرا رفتار دوگانه در تخصیص گاز به نیروگاههای برق می شود چرا باید برق کثیف برای مشهد تولید شود، باید این را متوقف کنید، اگر قرار است گاز تخصیص داده شود مشهد بایدبه اندازه سایر شهرها تخصیص داده شود نه بیشتر. توسعه حمل و نقل ریلی یکی از عوامل کاهش آلودگی هوا است. از ایتدا هزینه ساخت مترو فقط بر عهده شهرداری نبوده است و دولت نیز باید سهم خود را پرداخت می کرده است  اما دولت سهم خود را در بودجه حدف کرده بود که با پیگیری های صورت گرفته خوشبختانه سهم دولت در مترو در حال برگشت است.

کد خبر 1141637

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha