ابراهیم شکیبا در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه با اشاره به وضعیت بحرانی هوا در کرمانشاه گفت: در شرایط گرد و غبار، گروه های در معرض خطر افراد مبتلا به بیماریهای زمینه ای هستند و گرد و خاک می تواند مشکلات و علائم بیماری آنها را تشدید کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه افزود: مضرات گرد و خاک برای سیستم تنفسی گفت: آسیب هایی که گرد و خاک به دستگاه تنفسی وارد می کند برای افراد سالم با افرادی که بیماری زمینه ای داشته و مشکلات تنفسی و قلبی دارند، متفاوت است.
وی خاطر نشان کرد: بیماران مبتلا به آسم و افرادی که به دلیل گرد و غبار دچار تنگی نفس، سرفه های مکرر و درد قفسه سینه می شوند، در صورت تداوم علایم به پزشک مراجعه کنند و برنامه درمانی خود را ادامه دهند و بیماران و افراد آسیب پذیر (سالمندان، نوزادان، کودکان و ماردان باردار) از تحرک و فعالیت زیاد در منزل نیز بپرهیزند و درب و پنجره ها را بسته نگه دارند.
شکیبا تاکید کرد: در زمان ایجاد گرد و غبار از مایعات، میوه ها و سبزیجات با هدف افزایش سرعت و میزان دفع سموم بیشتر استفاده شود و شستشوی دست ها و استحمام می تواند به زدودن ذرات گرد و غبار از سطح بدن و جلوگیری از انتقال آن ها به مجاری تنفسی و گوارشی کمک کند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه اظهار کرد :بدلیل کاهش دید افقی و احتمال وقوع تصادفات و حوادث ترافیکی حتی الامکان از رانندگی و انجام اموری که نیازمند برخورداری از دقت و دید کافی است خودداری شود.
وی گفت: بسیاری از ذرات مضر در هوا وجود دارد که میتوانند وارد بدن شده و مشکلاتی را برای سلامتی ایجاد کنند،کیفیت نامطلوب هوا با سنجش مقدار این ذرات موجود در هوا اندازه گیری میشود و هر چه مواد معلق در هوا بیشتر باشد، کیفیت هوا کمتر میشود.این ذرات معلق شامل دی اکسید کربن وآلاینده های دیگر که باعث واکنشهای آلرژیک، التهاب راههای هوایی و آسیب ریه میشوند،هستند.
نظر شما