تهیه درسنامه عفاف و حجاب در دانشگاه ها/ هدف دشمن عادی سازی بی حجابی است

حجت الاسلام فاطمی پور گفت: دشمن به دنبال آن است که مسئله کم حجابی را در جامعه عادی سازی کند و برای این عادی سازی از ابزار و امکانات خاصی از جمله رسانه، فشار اجتماعی و کوچک نشان دادن موضوع حجاب استفاده می کند.

حجت الاسلام مهدی فاطمی پور در گفت و گو با خبرنگار معارف خبرگزاری شبستان در مورد وجوب شرعی و سیاسی حجاب گفت: طبیعتا در مورد حجاب و موضوع پوشش به لحاظ حکم شرعی و قانونی چیزی تغییر نکرده است و مسئله پوشش به عنوان یکی از احکام الهی که توسط اهل ایمان آقایان و خانم ها باید رعایت شود، مسئله ای است که هم قرآن و روایات به آن پرداخته اند و هم در رساله عملیه و فتواهای علما تکلیف آن مشخص است.

 

هدف دشمن عادی سازی کم حجابی یا بی حجابی است

معاون فرهنگی و سیاسی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها افزود: دشمن به دنبال آن است که مسئله کم حجابی و کم پوششی را عادی سازی کند و برای این عادی سازی از ابزار و امکانات خاصی از جمله رسانه، فشار اجتماعی و کوچک نشان دادن موضوع حجاب استفاده می کند و باید توجه کرد حجاب دو جهت و دو وجهه دارد. یک جهت شخصی است که کسی آن را قبول نداشته یا داشته باشد و به آن عمل کند یا نکند.

 

حجت الاسلام فاطمی پور تصریح کرد: این اثر حجاب تا زمانی که ظهور و بروز اجتماعی نداشته باشد، شخصی است. به تعبیری فردی در کنار نامحرم در منزل خود پوشش نداشته باشد، این گناه شخصی و مسئولیت آن بر دوش خود شخص است و طبیعتا این قدر حساسیت برانگیز برای جامعه دینی، دستگاه های فرهنگی و سیاستگزاران نیست، البته تبلیغ و توسعه دین و انجام رفتارهای دینی همیشه باید مهم باشد اما باید تلاش کنیم حداکثر مردم در فضای دینی قرار بگیرند و حاکمیت نیز از تمام ظرفیت ها برای تبلیغ دین و پاسخ به شبهات و جا افتادن دین استفاده کند.

 

وی گفت: مسئله حجاب جهت دیگری دارد و آن جنبه اجتماعی حجاب و پوشش است. وقتی عمل به دستور دینی و پوشش در حدی که شریعت از ما خواسته است، عمل نمی کنند و در جامعه حاضر می شوند، طبیعتا آثار اجتماعی بر جای می گذارد که موضوع را متفاوت از یک گناه شخصی می کند و نمی توان آن را با بقیه گناه های شخصی مقایسه کرد و بگوییم چرا مسئله حجاب این قدر مهم جلوه داده می شود.

 

دامنه شکستن سد حجاب در جامعه نگران کننده است

حجت الاسلام فاطمی پور خاطرنشان کرد: مسئله حجاب و شکستن سد حجاب در اجتماع یک اتفاقاتی را در پی خود دارد و آثاری را به دنبال خود می آورد که آنها نگران کننده تر است. مسئله پوشش اگر در جامعه وضعیت نامتعارف و غیر پسندیده شود، خانواده، تربیت، روابط اجتماعی ضربه می خورد و سپس آسیب های گسترده ای مانند طلاق، به دنیا آمدن فرزندان خارج از خانواده و بسیاری از مسایل دیگر رخ می دهد و این بسیار نگران کننده است.

 

وی گفت: وقتی موضوع حجاب برای دستگاه های فرهنگی و به خصوص رهبر انقلاب مسئله مهمی جلوه می کند، در دیدار مسئولان اشاره می کنند که بی حجابی یک حرام شرعی و یک حرام سیاسی است و حرام سیاسی قبح و آثار اجتماعی بیشتری بر جای می گذارد زیرا در اجتماع اثر می گذارد.

 

وی با اشاره به اغتشاشات و برخی از درگیری ها در سطح خیابان افزود: برخی در این اوضاع به دنبال آن بودند که بگویند که ما باید برخی از اتفاقات را بپذیریم و برخی عقب گردها را در موضوع عفاف و حجاب داشته باشیم. فرمایشات مقام معظم رهبری کمک کرد این نوع نگاه و گفتمان سازی که برخی به دنبال آن بودند، کنار برود و رهبر انقلاب دوباره نوعی مواجهه را ایجاد کردند مبنی بر اینکه "چیزی تغییر نکرده و حکم خدا و قانون ما تغییر نکرده است" اما نوع تبلیغات و فشار دشمن تغییر کرده است و شبهات در ذهن جوان بیشتر شده و تمام این عوامل تکلیف ما را سنگین تر می کند.

 

حجت الاسلام فاطمی پور اظهار داشت: تمام این عوامل نباید موجب شود که کم کم برخی از رفتارها را بپذیریم و عادی سازی شود البته باید مراقبت کنیم که بسیاری از افرادی که امروز پوشش را رعایت نمی کنند از روی ندانستن و عدم آگاهی و شبهاتی که برای آنها ایجاد شده است و شاید برخورد نامناسب با آنها این رفتار را نشان می دهند که البته این رفتار نامناسب ممکن است در اجتماع، خانواده، محله و یا اماکن دیگر رخ داده باشد.

 

وی گفت: امروز وضعیتی که پیش آمده است تکلیف ما را سنگین تر می کند یعنی در حوزه پوشش، حجاب، حیا و عفاف طبیعتا با توجه به طراحی و سازماندهی، هزینه و پشتیبانی عملیاتی دشمن ما باید کار ویژه و گسترده تری را انجام دهیم. آنچه ما در دانشگاه ها دنبال می کنیم بخشی مربوط به حوزه سیاستگزاری و پی گیری مطالباتی است که دست اندرکاران در حوزه دانشگاه به مرحله وادادگی و رغبت نرسند و بر این اساس جلسات مختلفی با روسای دانشگاه ها و مسئولان آموزش عالی کشور، وزارت علوم، وزارت رفاه، دانشگاه آزاد و دستگاه های متولی دیگر و حتی دستگاه های امنیتی داشتیم تا بتوانیم این مطالبه را در کشور زنده نگه داریم و بگوییم که باید تلاش کنیم محیط را بهتر و پاسخگوی شبهات باشیم و فرهنگ عفاف و حجاب را تقویت کنیم.

 

درسنامه عفاف و حجاب در دانشگاه ها تهیه شد

حجت الاسلام پورفاطمی ادامه داد: بخشی از فرهنگ عفاف و حجاب در حوزه مطالبه گری، هماهنگی، زیرساخت ها و دستورالعمل ها و موضوعات اینچنینی است و از دانشگاه ها و دفاتر آن خواستیم این موضوع در اولویت انها باشد و از قالب های مختلف از جمله نمایشگاه، جلسات نقد و مناظره، آزاداندیشی، دعوت از متخصصان در این حوزه، ظرفیت کلاس های معارف استفاده کنند و درسنامه ای برای عفاف و حجاب تهیه و در اختیار گروه های معارف قرار گرفته است و دو جلسه از کلاس های معارف را اساتید به این موضوع بپردازند و تلاش کردیم به اندازه ظرفیت و توان خود به موضوع عفاف و حجاب به عنوان یک موضوع مهم و اجتماعی که آغاز بسیاری از اتفاقات دیگر است، بپردازیم و انشاءالله بتوانیم نقش خود را در این حوزه ایفا کنیم.

 

شناسایی عوامل ترویج بی حجابی در جامعه یکی از اولویت های است

وی در مورد مواجهه با بی حجابی در جامعه خاطرنشان کرد: ابتدا این موضوع باید تحلیل و به بخش های مختلف دسته بندی شود یعنی تمام کسانی که مشکل حجاب دارند، همه به یک شکل نیستند و نمی توان با تمام آنها به یک شکل برخورد کرد؛ ابتدا باید مسئله را تحلیل کنیم. طبیعتا بخشی از آنها لیدرهایی هستند که کاملا آگاهانه و از روی عناد و دشمنی و با ارتباط با دستگاه های امنیتی و رسانه های کشورهای دیگر به دنبال قبح شکنی هستند و حلقه اولیه ای محسوب می شوند که برای رسانه های خارجی خوراک تهیه می کنند و بعضا برخی خط شکنی ها را در برخی محیط ها انجام می دهند تا بقیه افراد نیز احساس قبح شکنی داشته و این موضوع را انجام دهند.

 

وی گفت: حتما باید با این گونه از افراد برخورد شود و باید ارتباطات و عوامل آنها شناسایی و شبکه آنها کشف شود البته درصد این افراد بسیار محدود است و بخش دیگری از افراد کسانی هستند که اعتقادات دینی آنها ضعیف تر است و موضوع حجاب را به عنوان یک مسئله دینی نمی توانند بپذیرند و این افراد را می توان با قانون کنترل کرد و باید برای آنها تحلیل شود که موضوع حجاب یک مسئله قانونی در کشور است و قوانین جمهوری اسلامی مترتب بر اصول اسلامی است و کسانی که در این کشور زندگی می کنند، باید به قوانین آن پایبند باشند.

 

بخش عظیمی از جامعه با تغییر نگرش نسبت به حجاب هدایت می شوند

وی اظهار داشت: بخش عظیمی از جامعه را می توان با تغییر نگرش هدایت کرد و این تغییر نگرش نیازمند کار عملیاتی، میدانی، دستگیری و جریمه نیست و باید شبهات آنها پاسخ داده شود و مبانی فکری آنها تصحیح شود. پس از این مرحله باید بدانیم حجم بزرگ این موضوع کار فرهنگی و شناختی است و حجم کوچکی از آن قانونی و البته امنیتی است و حتما باید پلیس در این موضوع ورود کند اما شاید طبیعتا مناسب تر این باشد که پلیس و دستگاه های امنیتی بیشتر خط شکن ها، هنجارشکن ها، سلبریتی ها و کسانی که در حوزه فرهنگ اثرگذار هستند، کنترل کنند و البته در حوزه کنترل قانونی نیز باید کمک کنند و کمترین تنش ایجاد شود و ما از روش هایی استفاده کنیم که کمترین تنش ایجاد شود.

 

وی گفت: مشاوره با افراد بی حجاب و یا کم حجاب برخورد تندی نیست و می توان محترمانه از آنها دعوت کرد و در جلسه مشاوره با آنها گفت و گو کرد اما ممکن است در مواردی مجری یا مجری پلیس و یا مامور این موضوع رفتار درستی انجام نداده باشد و حتما باید این نوع برخوردها پایش و از آن پرهیز شود و مراقبت کنیم و آموزش لازم را به آنها بدهیم اما اصل موضوع این است که دشمن تلاش می کند تا ما را نسبت به حجاب بی تفاوت کند تا ما موضوع حجاب را رها کنیم و باید بدانیم که کار در این حوزه را نباید رها کنیم زیرا دشمن کار در این حوزه را رها نکرده است.

 

 

کد خبر 1263210

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha