«عادل فوزی عوده»، خوشنویسی که  دیوارهای مساجد را با آیات قرآنی تزیین می کند

عادل فوزی عوده (۴۵ ساله) خوشنویس فلسطینی برای تزیین هنری مساجد کار می کند و تاکنون صدها مسجد را کرانه باختری به آیات قرآنی آراسته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از آناتولی، عادل فوزی عوده (45 ساله) خوشنویس فلسطینی طی یک ماه کار مستمر توانست مسجد روستای «رنتیس» در غرب رام الله را به یک تابلوی نقاشی هنری تبدیل کند و آن را با آیات قرآنی و اسلامی مزین کرد.

 

عوده، خوشنویس فلسطینی، خط عربی و نقاشی عثمانی را در آثارش با هم به صورت همزمان به کار می برد. او رنگ‌هایی را انتخاب می ‌کند که به گفته او اسلامی است و در کارهای خود از رنگ های سبز تیره، طلایی و آبی فیروزه‌ ای استفاده می کند.

 

عوده که بیش از 20 سال است خوشنویسی می کند، ساعت ها کار می کند و در این باره می گوید: کار به من انگیزه می دهد و تا یک تابلو و آیه را تمام نکنم از کار دست نمی کشم.

 

وی خاطرنشان کرد: کار من مستلزم دقت و زمان طولانی و مهم تر از همه اشتیاق و عشق است.

 

هر چند فوزی عوده از این کار که به صورت تخصصی تزئین مساجد است، خرج خانواده اش را تامین می کند،این کار به دل و جانش آرامش می بخشد.

 

بنابر این گزارش، عوده قلم مو را در دست می گیرد، جلوی تابلویی می ایستد، آخرین ضربه ها را روی آن می گذارد و آهنگ مذهبی نیز می خواند.

 

وی می گوید: من می توانم ساعت های طولانی بدون حوصله یا خستگی کار کنم.

 

عوده در مقابل تابلویی که آیات قرآن بر آن نقش بسته شده است، می ‌گوید: وقتی این زیبایی را بعد از ساعت‌ ها و روزها کار می بینم، احساس خوبی دارم.

 

فعالیت خطاط فلسطینی

این خوشنویس فلسطینی درباره آغاز کار خود می گوید که از کودکی در 13 سالگی اشتیاق به خوشنویسی داشته و با آموختن و تمرین شروع به تعلیم خوشنویسی کرده ام.

 

وی افزود: کتاب‌های خوشنویسان بزرگ مصری، سوری، عراقی و ترکی را مطالعه کرده ام.

 

عوده می گوید: کار عملی خود را از خانه خوشنویسی عرب در شمال شهر نابلس آغاز کردم تا امروز به یکی از مشهورترین خوشنویسان فلسطینی تبدیل شدم و اکنون دیوارهای داخلی مساجد را تزیین می کنم.

 

عوده همچنین مدرک دوره های آموزشی را به دست خوشنویسان ارشد عراقی در بغداد دریافت کرده است.

 

روح ویژه

عوده معتقد است که با وجود پیشرفت تکنولوژی و ورود کامپیوتر به این حرفه، خوشنویسی همچنان ارزش خود را حفظ کرده است.

 

وی در این باره می گوید: دستگاه های مدرن گاهی از انجام کاری عاجز هستند، خوشنویسی  با دست به کار روحیه می دهد.

 

عوده با وجود مشغله ها و ساعات کاری طولانی تلاش می کند تا از طریق دوره‌های ویژه به علاقمندان خوشنویسی عربی بیاموزد و می گوید در سال‌های اخیر حدود 300 شاگرد داشته است.

 

وی به عنوان ابراز عشق و علاقه به خوشنویسی، سقف خانه خود را در جنوب نابلس به تابلویی هنری از خط عربی و طراحی آیات قرآن تبدیل کرده است و می گوید. که گویی «نقاشی موزاییکی» است.

 

جوایز

عوده در سال های 2001 و 2003 در مسابقات خوشنویسی رقعه که توسط مرکز "IRCICA" سازمان همکاری اسلامی در استانبول ترکیه برگزار شد، مقام های اول و سوم را کسب کرد.

IRCICA ، مرکز پژوهشی فرهنگ و هنر اسلامی استانبول ، اولین مرکز فرهنگی وابسته به سازمان همکاری اسلامی است که در در سال 1979 تأسیس شده است.

 

این خوشنویس فلسطینی به همراه جمعی از خوشنویسان کشورهای عربی و اسلامی در نمایشگاه های عربی به ویژه در شهر دبی امارات شرکت کرده است.

 

وی در سال 1395 در مسابقات رمضان دبی در خطوط ثلث و نسخ مقام دوم را کسب کرد و در کتابت بزرگ ترین قرآن جهان اسلام نیز شرکت کرد.

 

عوده می گوید که او در صدها مسجد در کرانه باختری رود اردن کار کرده است. وی توضیح داد که چند تابلوی برای مساجد کشورهای عربی نوشته و کشیده است.

 

استعداد این خطاط فلسطینی

 

وی استعدادهای دیگری نیز دارد که همگی ناشی از عشق او به قرآن است، چنان که قرآن را نیز حفظ می کند و صدایی دلنشین دارد که باعث می شد غالباً در صف نمازگزاران قرآن می خواند.

 

این هنرمند فلسطینی همچنین عود و گیتار می نوازد و موشحات اسلامی می خواند.

 

این خطاط فلسطینی در ادامه گفت: حفظ قرآن کار او را بسیار تسهیل می کند، زیرا می تواند آیه مناسب و معنای یکپارچه پیدا کند.

کد خبر 1263992

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha