فلسفه شکل‌گیری کانون های مساجد تزریق نیروهای مومن انقلابی به بدنه فرهنگ و   هنر کشور است

محمدیان گفت: فلسفه وجودی شکل‌گیری کانون های فرهنگی هنری مساجد این است مبدا شناسایی، تربیت و کشف و تربیت استعدادهای ویژه فرهنگی و هنری و تزریق آنها به بدنه رسمی فرهنگ و هنر در کشور باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان؛ محمدتقی محمدیان، سه شنبه(۱۹ اردیبهشت) در مراسم معارفه سرپرست جدید کانون های فرهنگی هنری مساجد استان؛ جایگاه مهم مسجد در تربیت انسان را مورد توجه قرار داد و افزود: مسجد در کیان اعتقادی ما جایگاه رفیعی دارد و هم کلام نظریه فرهنگی انقلاب اسلامی مبتنی بر مسجد شکل گرفت و این انقلاب، انقلاب مسجد است.

 

 

معاون امور استان های ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور با بیان اینکه مسجد در مثلثی محاط است که سه رکن تعریفی دارد؛ اظهار کرد: اول اینکه مسجد، بیت الله است و انتصاب آن به حق تعالی شرافت آن را می رساند و هیچ موضوعی ارجح تر از این نیست یعنی همه کارکردهای توحیدی و عبادی و نیایشی را می توان از مسجد احصا کرد و ناظر بر آن برنامه نوشت.
 

 

 

وی ادامه داد: دوم اینکه مسجد؛ پناهگاه مردم است و همه کارکردهای اجتماعی، معاضدتی، امدادی و... همه را می توان از دل مسجد احصا و ناظر بر آن برنامه ریزی کرد.

 

 

محمدیان با اشاره به اغتشاشات سال گذشته بیان کرد: اگر مساجد ما می توانستند میدان داری، پرچم داری و فضایی فراهم کنند تا حرف ها زده شود و با یک نگاه عاطفی و مهربانانه مسائل را پوشش بدهند خیلی از مسائل اجتماعی که با آن مواجه هستیم اتفاق نمی افتاد.

 

 

وی خاطرنشان کرد: سومین رکن این است مسجد پایگاه ولایت است و نسخه اصلی کارکردهای بصیرتی، سیاسی، مطالبه گری و عدالت طلبی را باید از مسجد توقع داشت و از مسجد احصا و ناظر بر آن کار را پیش برد.
 

 

 

محمدیان با تاکید بر توجه دقیق و شفاف نسبت به عملیات ها و ماموریت کانون های مساجد؛ فلسفه شکل گیری کانون های مساجد در سال 1371 را ناظر به مسائل میدانی فضای فرهنگی کشور دانست.
 

 

 

وی با بیان اينکه دست ما نباید از عناصر مومن و انقلابی و باورمند به ارزش های اسلامی در فضای فرهنگ و هنر خالی باشد؛ گفت: نمونه آن را در اتفاقات اخیر مشاهده کردیم که جامعه هنرمندان که بنا بود پرچمداری کنند اما چقدر هیزم به آتش دشمن ریختند و در این آتش دمیدند و اگر بچه های هنری و باورمند به فضای انقلاب و ارزش های انقلابی و خون شهدا و امنیت ملی و منافع ملی بودند قطعاً چنین اتفاقی نمی افتاد زیرا ما هیچ بستری برای تربیت بچه های هنرمند که نسبت به این فضا تمکین و باور داشته باشند انجام ندادیم.

 

 

معاون امور استان های ستاد کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور خاطرنشان کرد: فلسفه وجودی شکل‌گیری کانون های فرهنگی هنری مساجد این بود مبدا شناسایی، تربیت و کشف و تربیت استعدادهای ویژه فرهنگی و هنری و تزریق آنها به بدنه رسمی فرهنگ و هنر در کشور باشد.

 

 

 

وی با اشاره به تقابل تاریخی حق و باطل تصریح کرد: عمدتاً میدان مقابله ما با جریان باطل، میدان فرهنگ و هنر است و باید تلاش کرد این حوزه را تقویت کنیم و با توجه به اینکه یکی از جدی‌ترین مراکز و سنگرها به تعبیر امام رضوان الله تعالی علیه، سنگر مسجد است باید یکبار دیگر به مسجد رجعت و بازگشت کنیم‌.
 

 

 

محمدیان با بیان اینکه به تعبیر مقام معظم رهبری چله دوم انقلاب مبتنی بر خاستگاه مسجد و شکل گیری تمدن نوین اسلامی مبتنی بر مسجد است؛ گفت:
دستورالعمل و مانیفست اقدام ما این است که ما کجا ایستادیم و ناظر بر چه ماموریتی کار را پیش می بریم و همچنان که ایمان به عمل تقدم دارد اول باید یک باوری در ما شکل بگیرد و بفهمیم با چه ماموریتی مواجه هستیم و اینکه ما توفیق خدمتگذاری به مسجد را پیدا کردیم در حقیقت عازم یک عمل صالح بزرگ هستیم لذا خدمتگذاری به مسجد جزو معدود عمل های صالحی است که کلام وحی آن را تمجید می کند.

 

 

 

وی ادامه داد:  در دور جدید فعالیت های کانون های فرهنگی و هنری مساجد به نظر می رسد که مبتنی بر این قاعده و این نگاه و معیار وارد ماموریت فرهنگی و هنری در مسجد شویم بویژه در استان های خاص و اقلیم های خاصی که بستر ظرفیت های متنوع و متکثر فرهنگی است مثل کرمان عزیز و اگر در اینجا اتفاقی را رقم بزنید الگویی برای پهنه جنوب کشور و حتی کل کشور است.

 


 

محمدیان خاطرنشان کرد: بچه های مسجد بی توقع کار می کنند و البته وظیفه ما حمایت است و در دور جدید یکی از تاکیدات ریاست ستاد و حسب تاکید مقام عالی وزارت این است کانون های مساجد به ماموریت و تربیت نیروی مبلغ در عرصه فرهنگی و هنری اقدام کنند.

 

 

وی تاکید کرد: باید شناسایی و تقویت و تربیت استعدادهای فرهنگی و هنری در محیط توحیدی و امن مسجد اتفاق بیفتد.

کد خبر 1266256

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha