مسجدهراسی در فرانسه؛ پروژه مهندسی اجتماعی با عبور از خط قرمزهای رادیکالیسم

اگرچه راهپیمایی اخیر فعالان راست افراطی در پاریس جنجال برانگیخت، اما یک دانشمند علوم سیاسی می گوید، ما باید نگران افراط گرایانی باشیم که کمتر شناخته هستند اما خطرات بیشتری برای جامعه به وِیژه برای اقلیت مسلمان و مساجد دارند.

خبرگزاری شبستان، جهان اسلام: اگرچه راهپیمایی اخیر فعالان راست افراطی در پاریس جنجال برانگیخت، اما «استفان فرانسوا»، دانشمند علوم سیاسی می گوید که ما باید نگران افراط گرایانی باشیم که کمتر شناخته هستند اما خطرات بیشتری برای جامعه به وِیژه برای اقلیت مسلمان دارند.

 

مشاهده معترضان سیاه‌پوش و نقاب‌زده که در مرکز پاریس رژه می‌روند، بحث‌هایی را برانگیخته است که آیا تهدید خشونت‌های راست افراطی آن‌طور که باید در فرانسه جدی گرفته می‌شود یا خیر؟!

 

تخمین زده می شود که حدود سه هزار فعال راست افراطی در فرانسه وجود دارند، رقمی که در طول سال ها نسبتا ثابت مانده است. اینها فعالان شناخته شده ای هستند که می توان آنها را در گروه ها ردیابی کرد.

 

اما گروه‌های جدید افراطی در فرانسه دست به کار شده اند که به صورت آنلاین فعالیت‌های افراطی دارند، به هیچ جنبش یا گروهی تعلق ندارند و معتقدند فرانسه در حال افول است و باید وارد عمل شوند.

 

این دسته از افراط‌گرایان که «شتاب‌گرایان» نیز نامیده می‌شوند، می‌خواهند یک جنگ نژادی را در فرانسه به راه بیندازند تا یک شوک متقابل ایجاد کنند و مسلمامان هدف اصلی آنها هستند.

 

از جمله این افراط‌گرایان می‌توان به «آندرس برویک»، تروریست نروژی و «برنتون تارانت»، عامل تیراندازی در مسجد «کریستچرچ» نیوزیلند در سال 2019 اشاره کرد.

 

دکتر فرانسوا می گوید که این گروه کمتر قابل مشاهده هستند و بنابراین تعیین کمیت آن سخت تر و بسیار خطرناک تر است.

 

یه گفته دکتر فرانسوا، افراط گرایانی که بیرون می‌آیند و دست به تظاهرات می‌زنند ،خود را نشان می دهند و مردم طبقه متوسط ​​و روزنامه نگاران آنها را می‌شناسند.

 

وی می‌افزاید: آنهایی که اعتراض می کنند عموما می دانند خط قرمزی وجود دارد که نمی توانند از آن عبور کنند.

 

آنها می توانند رادیکال شوند، اما آنقدر احمق نیستند که بتوانند این افراط گرایی را عملی کنند، زیرا می دانند که تحت تعقیب هستند.

 

دکتر فرانسوا علاوه بر نقش اینترنت در گسترش ایده‌های افراطی، به رادیکالیزه شدن جریان اصلی راست در فرانسه اشاره می‌کند که به دنبال جذب رای‌دهندگان از طریق ایده‌های افراطی هستند.

 

او می گوید که عادی سازی ایده های افراطی موجب افزایش بسیار زیاد در نژادپرستی می ‌شود که نمونه های آن را در فرانسه شاهد هستیم.

 

به اعتقاد دکتر فرانسوا، تردیدی وجود ندارد که تهدید تروریسم راست افراطی در حال افزایش است، نه لزوما از نظر تعداد افراد، بلکه در شدت افراط‌گرایی فزاینده‌ای که وجود دارد.

 

او در این باره می‌گوید: ما لزوما در مورد هزاران نفر صحبت نمی‌کنیم که یک کودتا را آماده می‌کنند، منظور ما افرادی هستند که گاهی دست به حملات اساسی می‌زنند؛ همان‌هایی که در دهه 1990، قبل از فروپاشی امپراطوری فرانسه بودند و اکنون دوباره در حال نشان دادن خودشان هستند.

 

به گفته دکتر فرانسوا، علیرغم هشدارهای مکرر وزارت کشور تنها در چهار یا پنج سال گذشته جدی گرفتن این تهدید را آغاز کرده است و هزینه این تاخیر حتما پرداخت خواهد شد.

 

این بخشی از یک روند جهانی است؛ گزارش سال 2020 کمیته امنیت ضد تروریسم سازمان ملل نشان داد که حملات تروریستی الهام گرفته از راست افراطی نسبت به پنج سال گذشته 320 درصد افزایش یافته است.

 

اما دولت فرانسه به جای تمرکز کردن بر تروریسم راست افراطی که به ویژه به صورت آنلاین بسیار خطرناک شده است بر یک ادعای واهی به نام تروریسم اسلام گرایانه تمرکز کرده است.

 

در مسیر عادی سازی اسلام هراسی که به یک بخش عادی از سیاست های روزانه در سراسر فرانسه تبدیل شده است، نمونه های عینی وجود دارد که حقوق مسلمانان را در این کشور نقض می کند و آزادی آنها را محدود می کند.

 

ابتدا، یک خط تلفن افشاگرانه توسط وزارت کشور در سال گذشته برای مبارزه با به اصطلاح «رادیکال‌سازی اسلامی» راه‌اندازی شد و از شهروندان فرانسوی خواسته شد تا افرادی را که در چنین فعالیت‌هایی دست دارند گزارش کنند. بنابراین، همه مسلمانان این کشور به عنوان جنایتکاران بالقوه معرفی شدند.

 

در اقدام دوم ،موسسه «جمعی علیه اسلام هراسی» در فرانسه، یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های غیردولتی جامعه مسلمانان این کشور، سال گذشته با تصمیم شورای وزیران تعطیل شد.

 

در مرحله سوم با قانون موسوم به «اصول تقویت کننده احترام به اصول جمهوری» که به تصویب مجلس رسید، زمینه قانونی برای اجازه دخالت در زندگی روزمره و زندگی خصوصی مسلمانان در کشور فراهم شد و به تبع آن تعداد زیادی از مساجد و مراکز اسلامی در این کشور بسته شدند.

 

علاوه بر تصمیمات ملموسی که برای ارعاب و به حاشیه راندن مسلمانان در فرانسه اتخاذ شده است، باید به دو موضوع مهم دیگری که در دوره ریاست جمهوری امانوئل مکرون مطرح شد، اشاره کرد.

 

اولین آنها پروژه مهندسی اجتماعی است که «اسلام فرانسوی» نام دارد . این پروژه که توسط خود مکرون بیان شده است، با هدف از بین بردن ارزش‌های خاص اسلام و بدبین کردن افراد نسبت به مسلمانان و مساجد تحت عنوان به اصطلاح انسجام اجتماعی انجام می‌شود.

 

اظهارات بی اساس ماکرون مانند «اسلام نیاز به بازسازی دارد» و «اسلام در بحران است» را نیز می توان به عنوان امتداد این پروژه مهندسی اجتماعی دانست.

 

در میان همین ترس هایی که ریشه در بحران مهاجرت و تروریسم بین المللی نسبت داده شده به مسلمانان از سوی غرب دارد،احزاب راست گرا طرح های جنجالی از جمله کنترل شدید مساجد و یا حمله به آنها را به شدت دنبال می‌کنند.

 

کد خبر 1271106

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha