یکی از مهم ترین اقدامات امام باقر (ع) زدودن غبار تحریف از چهره معارف اسلامی و الهی بود

حجت الاسلام و المسلمین حق وردی زاده گفت: یکی از مهم ترین اقدامات حضرت زدودن غبار تحریف از چهره معارف اسلامی و الهی و ترویج اسلام ناب بود که این امر با تربیت هزاران شاگرد در مکتب ایشان اتفاق افتاد.

حجت الاسلام حسین حق وردی زاده،رئیس اداره تبلیغات اسلامی چالدران، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در استان آذربایجان غربی، با تسلیت شهادت امام باقر (ع) اظهار کرد: در روایتی از امام باقر (ع) بیان شده است که هر کسی چهار خصوصیت را داشته باشد، خداوند او را در اعلی علین بهشت جای می دهد و یکی از آن خصوصیات این است که حضرت می فرمایند؛  یتیم بی پناهی را پناه دهد و مثل پدر با او رفتار کند و حضرت در این بخش از روایت یک مسئله اجتماعی و انسانی را مطرح می کند و این برای ما خیلی مهم است.

وی ادامه داد: در ادامه روایت حضرت دومین خصوصیت را مهربانی و کمک به ضعفا عنوان می کنند و می فرمایند؛ کسی که فرد ضعیف را مورد ترحّم قرار بدهد و به او کمک کند و او را کفایت کند و بسیاری از مشکلاتی که در جوامع ما و دیگر جوامع به وجود می آید به دلیل زیر پا گذاشتن حقوق ضعفاست و کسی که قدرت مادی و اجتماعی دارد به راحتی حق انسان های ضعیف را پایمال می کند و اسمش را هم زرنگی می گذارند.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی چالدران اضافه کرد: متاسفانه امروز هم در دنیا می بینیم عده ای قلدر و دزد با ادعای حقوق بشر که در ظاهر بسیار فریبنده است به کشور ها وارد می شوند و اموال و دارایی هایشان را غارت می کنند و به هر کشوری هم نتوانند وارد بشوند و دزدی کنند، فورا نقض حقوق بشر را مطرح می کنند و حال آن خودشان بزرگترین ناقضان حقوق بشر هستند که مصداق بارزش غرب و در راس آن آمریکاست.

وی نیکی به پدر و مادر و اندوهگین نکردن آنها را سومین خصوصیت مؤمنین از دیدگاه اما باقر (ع) عنوان کرد و بیان داشت: سومین خصوصیت از زبان امام باقر (ع) این است که پدر و مادر را محزون، ناراحت و اندوهگین نکند، در آیات قرآن کریم هم خداوند برخی از مسائل و احکام ها را به صورت کلی بیان کرده و تبیین و توضیح آن را به پیامبر و اهل بیت (ع) سپرده است، اما وقتی به والدین می رسد جزئیات را هم توضیح می دهد که فرزند حتی حق ندارد به پدر و مادرش کلمه «اُف » را هم استفاده کند، فلذا بر اساس سفارش امام باقر (ع) باید قدر پدر و مادرها را بدانیم و بدان ها احترام بگذاریم.

حجت الاسلام حق ورودی زاده تصریح کرد: امام چهارمین خصوصیت را سخت‌گیری نکردن نسبت به زیردستان عنوان کرده و می فرمایند؛ نسبت به زیر دست، خدمتکار، غلام و کارمند و ... که از او دستور می گیرند و به گونه ای زیر دست او حساب می شوند، سخت گیری نکند. در زندگی حضرت زهرا (س) داریم که حضرت با این که کنیزی را برای کارهای خودشان تعیین کرده بودند، اما خودشان به خدمتکار کمک می کردند و کارها را حضرت تقسیم بندی کرده بود و اجازه نمی داد خدمه شان به زحمت بیفتد و لذا این مسئله باید برای ما الگو باشد و اگر در جایی مشغول به کار هستیم و زیر دستی داریم، نباید خیال کنیم که او در دست ما اسیر است و هر گونه که بخواهیم می توانیم با او رفتار کنیم.

وی در ادامه تصریح کرد: این که امام باقر (ع) را شکافنده علم معرفی کرده اند، به این دلیل است که در زمان حضرت حقائق و معارف اسلامی را عده ای دله و دزد به گونه تحریف می کردند که منافع مادی خودشان و حکومت تامین شود و یکی از مهم ترین اقدامات حضرت زدودن غبار تحریف از چهره معارف اسلامی و الهی و ترویج اسلام ناب بود که این امر با تربیت هزاران شاگرد در مکتب ایشان اتفاق افتاد.

رئیس اداره تبلیغات اسلامی چالدران گفت: سراسر زندگی امام باقر (ع) مبارزه بود، و این مبارزه را شاید می توان گفت از کربلا یاد گرفتند و شروع کردند تا لحظه ای که به شهادت رسیدند و مهم ترین بعد مبارزه حضرت نیز تلاش برای تغییر فرهنگ غلط در جامعه بود که به نام اسلام به خرد توده ها داده شده بود و حکومت بنی امیه و بنی مروان برای استمرار روش های طاغوتی خود راه تحریف را در پیش گرفتند که حضرت حقائق دینی و قرآنی و دانش اسلامی را در برابر بنی امیه ترویج کردند ولذا مبارزه حضرت به جد یکی از سخت ترین مبارزه ها بود.

وی در پایان تصریح کرد: تشکیلات سازی و حرکت تشکیلاتی یکی دیگر از کارهایی بود که امام در دوران زندگی خودشان انجام دادند و این کار تشکیلاتی به قدری پیش رفت که شیعیان بعد از حضرت انتظار داشتند حکومت علوی بر سر کار بیاید و همین کار تشکیلاتی بنی امیه را زمین گیر کرد.

کد خبر 1274870

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha