دعا رقیب ابزارهای مادی نیست!

خبرگزاری شبستان: دعا یعنی خواستن و خدا را خواندن. خواستن یعنی امیدواری. انسان ناامید که چیزی طلب نمی کند. پس دعا یعنی امید که ملازم با امید به اجابت است.

خبرگزاری شبستان: دعا در واقع خدا را نزدیک خود احساس کردن و حرف دل را با او درمیان گذاشتن است. از این رو معنای تقرب و انس را از کتاب "دعا" نوشته آیت الله سیدعلی خامنه ای، رهبر معظم انقلاب مرور می کنیم:
 

دعا یعنی چه؟ در واقع خدا را نزدیک خود احساس کردن و حرف دل را با او در میان گذاشتن. خدا را حاضر و ناظر دانستن، خدا را در مقابل خود احساس کردن؛
معنای دعا این است که شما با خدا حرف بزنید؛ خدا را در مقابل خود احساس کنید و حاضر و ناظر بدانید. اینکه انسان همین طور طبق عادت چیزی را بر زبان بیاورد و مطالبه ای را ذکر کند – خدایا ما را بیامرز، خدایا پدر و مادر ما را بیامرز – بدون اینکه در دل خود حقیقتا حالت طلبی را احساس کند، این دعا نیست؛ لقلقه ای لسان است. "لا یقبلُ الله عزَّ و جَلَّ دُعاءَ قلبٍ لاه" (1) دل غافل و بی توجه و سر به هوا اگر دعا کند، خدا متعال دعایش را قبول نمی کند. دل های آلوده و غرق در تمنیات و شهوات نفسانی که اصلا غافلند چگونه دعا خواهند کرد؟ چه توقعی است که اگر انسان اینطور دعا کرد مستجاب شود؟
نفس دعا کردن تقرب الی الله است. گاهی هم دعا حاجت خواستن نیست، فقط انس با خداست.
 

حرف زدن با پروردگار
خود حرف زدن با پروردگار، خود تضرع کردن، با خدای متعال سخن گفتن، نزد خدای متعال عذر خواهی و توبه و استغفار کردن، برای انسان یکی از مقاصد و هدف ها است. این بالاترین جنبه هایی است که در دعا وجود دارد.
هر چه که می خواهید با خدا حرف بزنید؛ این دعا است. هر چه می خواهید با او در میان بگذارید، حالا می تواند به زبان فارسی یا زبان خودتان باشد.
این دعاها را در اختیار ما گذاشته اند. کیفیت حرف زدن و مناجات کردن با خدا را به ما یاد داده اند. معین کرده اند که چه حرف هایی را می شود با خدا زد. بعضی از این جملات ادعیه مأثوره از ائمه (ع) است که اگر این ها نبود آدم نمی توانست خودش تشخیص بدهد که می شود با خدا با این زبان حرف زد و این طور از خدا خواست و التماس کرد. با خدای متعال حرف بزنید؛ مناجات کنید.
دعا، خواندن خدا است؛ حالا می تواند به زبان فارسی یا به زبان خوادتان باشد؛ هر چه که می خواهید با خدا حرف بزیند؛ این دعاست. هر چه می خواهید با او در میان بگذارید.
دعا یعنی خواستن و خدا را خواندن.
اگر کسی معنای دعا، مثلا دعای ابی حمزه ثمالی، با دعای امام حسین(ع) در روز عرفه را بفهمد و توجه کند، امکان ندارد از این دعای به این بلندی خسته شود. یعنی این گفتگویی که در این دعا انجام گرفته، بین آن بنده برگزیده و شایسته و با معرفت خدا، این قدر پر جاذبه و نافذ و حقیقی است یعنی بیان کننده آن خواست های فطری انسان است که امکان ندارد کسی هیچ وقت از آن خسته شود.
دعا یعنی خواستن و خدا را خواندن. خواستن یعنی امیدواری. تا امید نداشته باشید، از خدا چیزی را درخواست نمی کنید. انسان ناامید که چیزی طلب نمی کند. پس دعا یعنی امید که ملازم با امید به اجابت است. دعا یعنی خواستن و گرفتن از خدای متعال.
دعا رقیب ابزارهای مادی نیست. این طور نیست که وقتی انسان می خواهد به مسافرت برود یا با خودرو و قطار و هواپیما عازم شود و یا با دعا برود! همچنین اینطور نیست که اگر انسان بخواهد وسیله ای بدست آورد، یا پول خرج کند و یا اگر پول نداشت به دعا متوسل شود و آن وسیله را بدست آورد! معنای دعا این است که شما از خدا بخواهید تا او این وسایل را جور بیاورد. آن وقت علل مادی هر کدام در جای خودشان قرار می گیرند و دعای مستجاب این گونه است.
پایان پیام/
 

کد خبر 273835

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha