احتکار اسلام با توریسم مسجدی/خانه نشینی دین رویای غرب است

خبرگزاری شبستان: مهتدی درباره چرایی هجوم دشمن به اماکن متبرکه گفت: استکبار با بعد سیاسی اسلام و مسلمانان مخالف است و آنها نظرشان این است که اسلام را به یک دین فردی بدل کنند.

خبرگزاری شبستان مساجد این بناهای جوامع اسلامی، همواره نزدیک ترین و محکم ترین پل ارتباطی میان خالق و مخلوق بوده و از سویی جان پناه، دژ و قلعه ای امین برای خلع سلاح دشمن و پر و بال بخشیدن به اعتقادات راستین اسلامی. اما دشمن نیز از این مأمن و شریان های حیات بخش اسلام هرگز غافل نبوده و توطئه های خود را در راستای تخریب این اماکن به کار بسته است. گفتگوی ذیل با محمدعلی مهتدی، مشاور مرکز مطالعات استراتژیک خاورمیانه در این باره از نظریتان می گذرد:
 

چرا اماکن مقدس به خصوص مساجد که کانونی برای تجمع امت اسلامی است، همواره در نوک پیکان حمله دشمنان داخلی و خارجی قرار دارند؟

مساجد در فرهنگ اسلام جایگاه مهمی دارند. در صدر اسلام مساجد محل تجمع، مشورت، آموزش و تعلیم آموزه های اسلامی بوده و در تصمیم گیری های جایگاه موثر و مهمی داشته است. مساجد تنها اماکن مقدسی برای اقامه نماز وعبادت نیستند بلکه دو بُعد عبادی سیاسی از صدر اسلام تا کنون دو جزء تفکیک ناپذیر مساجد بوده و هست اگرچه در عصر جدید به دنبال هجوم مدرنیته مساجدجایگاه سیاسی خود را از دست داده، با این حال بعد از انقلاب اسلامی در ایران سعی شد مساجد جایگاه سیاسی خود را دوباره احیا و بازیابی کنند در کنار عبادت این بعد مجدد زنده شود. همان طور که شاهدیم در کشورهای مسلمان از جمله افغانستان، پاکستان، فلسطین و ... مساجد دوباره نقش اصلی خود را باز یافته و صرفا جایی برای عبادت نیست. بنابراین هجوم دشمن به این اماکن متبرکه بخشی برمی گردد به این که استکبار با بعد سیاسی اسلام و مسلمانان مخالف است و آنها نظرشان این است اسلام را به شکل یک دین فردی و عبادی برگردانند؛ این یک چارچوب کلی و عام برای دشمن است که در پی آن مشاهده می کنیم در کشورها و قاره های مختلف با بعد سیاسی اسلام مخالفت می شود. در منطقه خود ما نقشی که سلفی ها بازی می کنند قابل توجه است. سلفی هایی که از سوی وهابیون حمایت می شوند. وهابیون که مدعی احتکار اسلام هستند و بقیه مذاهب اسلامی را تکفیر می کنند، در عین حال با سیاست در اسلام مخالفت می کنند. بنابراین عملکرد وهابیون با صهیونیست مساوی است. در فلسطین اشغالی مرتب شاهد حمله صهیونیست ها و شهرک نشینان به مساجد بوده و هستیم؛ به خصوص در شهر الخلیل در مسجد ابراهیمی و در جاهای دیگر در نوار غزه ملاحظه می کنیم بسیاری از ترورها در مساجد انجام می شود. عملیاتی که تکفیری ها به طور مثال در پاکستان انجام می دهند، در حمله به مسلمانان و کشتار آنها با صهیونیست به صورت مساوی یا غیرمستقیم بر شکاف و تفرقه میان مذاهب اسلامی و مسلمانان تشریک مساعی می کنند. حمله به مساجد را در این چارچوب بین المللی و تلاش استکبار در مخالفت با اسلام از سوی غرب، تکفیری ها و صهیونیست ها، تلاشی است در قالب جنگ نرم که از طرق مختلف انجام می دهند. در همین زمینه دشمن می خواهد با اسلام پویا، با تحرک، زنده مبارزه کرده و مقاومت اسلامی را درهم بشکند.
 

اماکن مقدس و به طور خاص مساجد، در راهبرد جنگ نرم آمریکا، صهیونیست و غرب در چه جایی قرار دارند؟
در حال حاضر شاهد ساختن مساجدی هستیم که به صورت گسترده با هزینه های گزاف بنا می شوند اما این مساجد غالبا به جاهایی برای بازدید توریست ها تبدیل می شود تا مکانی برای اقامه نماز. از سوی دیگر شاهد تبلیغات فراوان دشمن از طریق شبکه های ماهواره ای و رسانه های گوناگون هستیم که تلاش می کنند جوان ها را از فرهنگ دینی و اسلامی دور کرده و مساجد را از حضور آنها خالی کنند. طبیعتا این وضعیت می طلبد که جهان اسلام برای مقابله با این هجوم نرم، استراتژی های مشخص علمی و عملی تدبیر کرده و به اجرا بگذارد.
 

این دست حملات تا چه اندازه می تواند آسیب رسان باشد و عواقب سوء آن در عرصه بین الملل چیست؟
سلاح مهم جهان اسلام و امت، ایمان و عقیده اسلامی است؛ اگر ایمان از جامعه حذف شود، در این صورت جهان اسلام بزرگترین انگیزه خود برای مقاومت در برابر جنگ نرم غرب از دست خواهد داد. این مساله مهم است که ایمان و اصول عقائد برای حفاظت از اصالت فرهنگی جوامع اسلامی به خصوص نسل جوان در جامعه حفظ شود. متاسفانه غربی ها تا حدی موفق شدند در جوامع اسلامی تاثیر منفی بگذارند. به خصوص این تاثیر روی زبان بیشتر مشهود است. البته این مشکل همه کشورهای اسلامی است و با این جوامع با حربه مشترک به جنگ نرم دشمن بروند. نمی توان با ایجاد مانع در برابر جنگ نرم ایستادگی کرد بلکه باید راه های علمی و جذب را بررسی کنیم و استراتژی های فرهنگی را به کار گیریم تا در مقابل گفتمان دشمن گفتمانی قابل قبول مطرح و جوانان را به سوی آن جذب کنیم. بنابراین صرفا متوسل شدن به اقدامات دفعی کارساز نیست و نتیجه هم نمی دهد. بر فرض فیلتر کردن سایت ها- اگرچه فیلتر کردن برخی آز آنها لازم است - جواب نمی دهد اما در این گونه موارد بسیاری افراد از فیلتر شکن استفاده می کنند. بنابراین باید مسائل فرهنگی را ارائه دهیم که قادر به جذب افکار عمومی و جوانان ما باشد. این روشی است که در قرآن کریم و سیره نبوی و آموزه های ائمه معصومین (ع) به آن تصریح شده و خداوند در قرآن بارها فرموده:" قُلْ هَاتُواْ بُرْهَانَکُمْ إِن کُنتُمْ صَادِقِینَ" با برهان وارد صحنه شوید. لذا اگر در فکر ایجاد برهان قوی و گفتمان جذاب نباشیم، طبیعتا صحنه برای دشمنان آماده می شود.
پایان پیام/
 

کد خبر 284318

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha