فقدان گره افکنی در داستان/ نقش محوری مسجد در رمان دینی

خبرگزاری شبستان: پوروهاب با تاکید بر لزوم گره زدن روایات با زندگی توسط نویسندگان گفت: باید مواد خام یعنی روایات و احادیث را با زندگی امروز گره بزنیم تا جامعه گمان نکند دین جدای از زندگی امروزی است.

محمود پوروهاب در پاسخ به این سوال که المان های دینی چه جایگاهی در رمان و ادبیات داستانی کشور ما دارد، به خبرنگار شبستان گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ناشران نقش مهم و اثرگذاری در تولید کتب دینی داشتند. آنها نویسندگان را به پرداختن و قلم زدن به امور معنوی ترغیب و تشویق کردند و با دادن سفارش به آنها به تولید کتب مذهبی کمک شایان توجهی کردند.

 

 نویسندگانی مذهبی نویس کم نداریم

پور وهاب با اشاره به نویسندگان فعال در عرصه نگارش کتب مذهبی اظهار داشت: نویسندگان خوب که در آثار خود به المانهای دینی توجه می کنند کم نیستند، به عنوان مثال آقای سرشار آثار خوبی ارایه کردند و نوشته هایشان براساس روایات محکم و متقن است و از این جهت برای مخاطب اقناع کننده و باورپذیر است.

 

وی خاطرنشان کرد: افرادی مثل شهرام شکیبا، خرامان از جهت نثری و به خصوص فضاسازی کارهای خوبی ارایه دادند و به المان های دینی هم توجه داشته اند.

 

 نقش محوری مسجد در برخی داستان ها

این نویسنده با اشاره به نقش محوری مسجد در برخی آثار داستانی، بیان کرد: وقتی کسی از نماز می نویسد ،مسلماً نقش اساسی داستان آن مسجد است و داستان حول مسجد می گردد.

 

به گفته پوروهاب، نویسندگانی همچون طاهره میبد، کلهر و مرتضی دانشمند داستانهایی در حوزه اخلاق برای کودکان نوشتند و با قلم روان به جنبه آموزشی و تربیتی کودکان توجه داشتند.

 

بچه ها با داستانهای دینی مانوس هستند

سردبیر مجله سلام بچه ها با اشاره به رونق ادبیات دینی کودک و نوجوان در سالهای اخیر، تصریح کرد: خوشبختانه کودکان با کتب دینی نویسندگانی همچون ملامحمدی، سرشار و فتاحی مانوس هستند. در بازدیدهایی که از مدارس داشتم، دیدم بچه ها آثار این نویسندگان را مطالعه کردند.

 

وی با اشاره به کارهای بازاری در کنار آثار خوب و تاثیرگذار عنوان کرد: متاسفانه شاهد کارهای بازاری در حوزه دینی ادبیات به خصوص ادبیات کودک و نوجوان هستیم .در این کارها به چیزهایی پرداخته شده که به تکرار نوشته شده است و اطلاعات جدیدی در اختیار مخاطب قرار نمی دهد.

 

 نویسندگان روایات را با زندگی مردم گره بزنند

این نویسنده کودک و نوجوان با تاکید بر لزوم گره زدن روایات با زندگی امروزی توسط نویسندگان، اظهار داشت: نویسندگان ما باید از مواد خام یعنی روایات و احادیث، به نفع امروز استفاده کنند و روایات را با زندگی امروز گره بزنند تا خواننده فکر نکند که دین جدای زندگی امروزی است.مخاطب باید با خواندن داستان متوجه شود که دین و امور معنوی مرتبط با زندگی اوست اگر این گره افکنی خوب صورت گیرد، بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

 

 فقدان گره افکنی در داستان

وی با اشاره به وجود گره افکنی در شعر، یادآور شد: در شعر فصل و وصل داریم. اگر این فصل و وصل در داستان صورت گیرد، می تواند اثرگذار باشد. متاسفانه گره افکنی در اکثر داستانهای ما وجود ندارد.

 

پور وهاب از کمرنگ شدن ادبیات دینی ابراز تاسف کرد و افزود: متاسفانه ادبیات و به تبع آن ادبیات دینی کمرنگ شده است و شاید دلیل آن گرانی کاغذ و ملزومات چاپ باشد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 300657

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha