اخلاق پاکیزه سرمایه عظیم سکرات موت است

خبرگزاری شبستان: آیت‌الله جاودان با اشاره به چگونگی همت انسان‌ها برای رسیدن به درجات بالای معنوی گفت: انسانی که با همت به اخلاق نیکوی فوق انسانی دست می‌یابد سرمایه عظیم برای سختی‌های لحظه مرگ کسب کرده است.

به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، آیت‌الله محمدعلی جاودان، در مراسم سوگواری ابا عبدالله الحسین (ع) ویژه دهه اول ماه محرم که یکشنبه 19 آبان از ساعت 18 تا 19 در حسینیه مرحوم شیخ مرتضی زاهد برگزار شد با اشاره به همت آدمی برای برطرف‌کردن غلظت‌ها و ناملایمت‌های درونی خود گفت: انسان‌ها در درونیات خود غلظت‌ها و ناملایمت‌هایی دارند همچون که برخی افراد اگر به آنها خطاب تو شود تا آخر عمر فراموش نمی‌کنند و کینه‌ای از دیگران در دل باقی می‌گذارند. همچنین برخی به خاطر سلام‌نکردن دیگران تا سال‌ها ناراحت هستند و اینها نمونه‌هایی از غلظت‌های آدمی است و انسان باید همواره بداند که نه در جایگاه وزیر یا امیر قرار دارد بلکه کوچک بوده و این غلظت‌ها را باید از درون خود دور کند.

وی افزود: انسانی‌ که با همت غلظت‌ها و ناملایمت‌های درونی‌اش را نابود می‌سازد نور امام معصوم که همچون مرکز نور خورشید است در دل مؤمن پرتوافکنی می‌کند و جای این نکته باقی است که اگر نور حقیقت در دل مومن همچون مرکز نور خورشید است قلب امام به مراتب نورانی‌تر است.

اخلاق پاکیزه سرمایه بزرگی برای قیامت است

آیت‌الله جاودان با بیان این مطلب که دست‌یابی به اخلاق پاکیزه فوق انسانی بهترین سرمایه برای روز قیامت است، تصریح کرد: انسانی که با همت و زحمت بسیار نور حقیقت را از جانب ائمه معصومین در قلب خویش جای داده به سرمایه اخلاق پاکیزه، انسانی و فوق انسانی دست می‌یابد، آن‌گاه اگر کسی با انسان دشمنی کرده باشد آدمی با او دوستی می‌کند که این رفتارها بهترین سرمایه برای لحظات مرگ است که لبه ورودی به جهان آخرت است. انسان در این مرحله با کسب نور و فیض الهی راه را بلد می‌شود و مسیر برایش روشن و گشوده می‌گردد و این نور او را در مسیری قرار می‌دهد که پایان‌اش به قیامت ختم می‌شود. آدمی در این مقام که قرار می‌گیرد هزارها در به روی او گشاده می‌شود و همه درها او را از خود می‌راند.

وی عنوان کرد: انسانی که به درجات بالای معنوی دست می‌یابد همه جا او را به سوی باب سلامت می‌برند، باب سلامت که به راحتی و آسودگی پیدا نمی‌شود.

مجلس امام حسین (ع) نعمت عاقبت به خیری عطا می‌کند

آیت‌الله جاودان با اشاره به ثمرات معنوی جلسات عزاداری امام حسین (ع) اظهار کرد: همه ما انسان‌ها در معرض خطر وسوسه‌های شیطانی و نفسانی هستیم و هیچ‌کس از عاقبت خود خبر ندارد و همه نیازمند مرحمت و لطف و احسان پروردگار عالم هستیم اما حضور در عزاداری امام حسین (ع) برای آدمی بسیار قیمت دارد و ثمره آن عاقبت به خیری دنیا و آخرت است.

وی عنوان کرد: آدمی با نور هدایت ائمه معصومین و بخصوص امام حسین (ع) راه را می‌شناسد و به سوی دار سلامت حرکت می‌کند و بهشت اخروی در همین دنیا برای انسان نقد می‌شود. انسانی که روی قلب‌اش زحمت کشیده و برای پاک‌شدن آن تلاش کرده باشد سلامتی آخرت و دنیا را برای خود به ارمغان می‌آورد.

پروردگار بهترین طبیب امراض درونی آدمی است

آیت‌الله جاودان با بیان این مطلب که انسان‌ها به فراخور حال‌شان امراض و مشکلات درونی دارند و بهترین طبیب بیماری‌های انسان خداوند متعال است، تصریح کرد: برای معالجه امراض درونی بهترین طبیب برای انسان خداوند متعال است همچون آیت‌الله حق‌شناس که در زندگی خود را رها کرده و به طور حقیقی امور کارشان را به دست طبیب حقیقی و رب‌‌العالمین سپرده بودند و انسانی که خود را برای معالجه به دست خدا می‌سپارد، درمانده نمی‌ماند.

وی با اشاره به ویژگی‌های شخصیتی آیت‌الله حق‌شناس به عنوان نمونه کامل یک انسان معنوی تصریح کرد: مرحوم آیت‌الله حق‌شناس نقل می‌کردند که طی چند سال چندین بار دچار بیماری شدم و در بیمارستان‌های مختلف بستری می‌شدم که از حال خودم به خداوند شکایت کردم اما فهمیدم هر بیماری‌ای که به من داده شد به ازایش یک نعمت و ارتقای معنوی نصیب‌ام شد لذا از شکایت خود پشیمان شدم.

آیت‌الله جاودان خاطرنشان کرد: انسانی که به درجات معنوی عظیم دست می‌یابد روزی بر عالم سلطنت می‌کند همچون آیت‌الله حق‌شناس که در اواخر عمرشان گفتند به من منزلگاه بهشتم را در آخرت نشان دادند که به وسعت دو برابر کره زمین بود.

شایان ذکر است، مراسم عزاداری سالار شهیدان حضرت امام حسین (ع) ویژه دهه اول ماه محرم در حسینیه شیخ مرتضی زاهد بعد از نماز مغرب و عشا واقع در چهارراه سیروس، کوچه بالاگر برگزار می‌شود.

گفتنی است، در این مراسم علاوه بر سخنرانی آیت‌الله جاودان ذکر مصیبت امام حسین (ع) ویژه عزاداران حسینی برگزار می‌شود.

پایان پیام/


 

کد خبر 311897

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha