حاکمان بحرین برای سرکوب از نیروهای نظامی کشورهای دیگردعوت نموده اند

«زهره الهیان» رییس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در رابطه با تحولات اخیر منطقه به دبیر کل سازمان ملل متحد و رییس کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد نامه نوشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان، زهره اللهیان، رییس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به خانم پیلایی، رییس کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد و بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد نگرانی جمهوری اسلامی ایران در رابطه با تحولات اخیر منطقه و به ویژه بحرین را اعلام کرد.

 

در متن این نامه آمده است:

عالیجناب؛

 همانگونه که مطلعید حوادث اخیر خاورمیانه که با قیام مردم تونس آغاز گشت موجی از امید و آرزوی رهایی از دیکتاتوری را در میان ملت های خاورمیانه و شمال آفریقا ایجاد نمود. اما با تاسف، توسل به سیاست سرکوب شهروندان توسط برخی حکومت ها منجمله حکومت بحرین و واکنش ضعیف و بعضا سکوت معنی دار جامعه جهانی نسبت به کشتار ملتهای مظلوم خواهان دموکراسی و حق تعیین سرنوشت، القا کننده نوعی یاس و نومیدی برای مردمانی است که در انتظار حمایت جدی سازمان ملل متحد و به طور خاص سازوکارهای حقوق بشری آن هستند تا در چارچوب کلی ارتقاء حقوق بشر و برقراری صلح و امنیت بین المللی، وظایف محوله در پاسداری از حقوق مصرحه در اعلامیه جهانی حقوق بشر و پیگیری التزام کشورها به اجرای تعهدات‌شان ذیل اسناد بین‌المللی حقوق بشری منجمله میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و سایر ابزارهای بین‌المللی را به انجام برسانند.

 بدون تردید یاس ملت بحرین که زیر چکمه های نیروهای داخلی و خارجی سرکوب می‌شود از حمایت سازوکارهای جهانی مسئول حمایت از حقوق بشر، نتیجه‌ای جز خدشه بر حیثیت و اعتبار نهادهای بین‌المللی حقوق بشری و تداوم توسل به خشونت و سرکوب و جری شدن ناقضین حقوق بشر را دربر ندارد.

 

عالیجناب؛

بدون شک از آنچه که امروز در بحرین رخ می‌دهد بی‌خبر نیستید. مستحضرید که حاکمان بحرین در مقابل درخواست‌های مسالمت‌آمیز، مشروع و ابتدایی ملت جهت تعیین سرنوشت خویش از توسل به مشت آهنین و کشتار و سرکوب مردم بی دفاع خود احتزاز ننموده و برای سرکوب همه جانبه به طور بی سابقه‌ای از نیروهای نظامی کشورهای دیگر منطقه دعوت نمودند. نتیجه سیاست اخیر آل خلیفه نقض فاحش و گسترده قواعد و قوانین حقوق بین الملل و به طور خاص استانداردهای حقوق بشری مندرج در منشور ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر و متعاقبا کشته و زخمی شدن صدها نفر شهروند غیرنظامی و بازداشت گسترده مخالفان و حاکم نمودن فضای رعب و وحشت در این کشور بوده است. توسل به خشونت و استفاده نامتعارف از زور برای شهروندان بی‌سلاح و غیرنظامی، تیراندازی از فاصله نزدیک، استفاده از گازهای سمی و تسلیحات نامتعارف برای سرکوب، ممانعت کادر پزشکی، پرستاری برای امدادرسانی به مجروحان، دخالت گسترده نیروهای نظامی و امنیتی در امر درمانی و پزشکی بیمارستان ها، بازداشت های بی رویه و گسترده مردم به ویژه جوانان و انتقال آنان به اماکن نامعلوم، تعرض نیروهای گشتی به زنان و بازداشت شبانه، ضرب و شتم، شکنجه، تجاوز و کشتار آنان، ایجاد فضای رعب و وحشت در میان کودکان و ممانعت آنان از تحصیل، هجوم به منازل مسکونی و تفتیش و بازرسی بدون اعلام قبلی، اخراج کارمندان و کارکنان از کار، تخریب مساجد واماکن مذهبی و... بخشی از سیاست سرکوب رژیم آل خلیفه و نیروهای امنیتی سعودی علیه ملت بحرین است.

 

عالیجناب؛

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعلام نگرانی شدید نسبت به اوضاع مردم بحرین و تداوم سیاست های سرکوبگرانه حاکمان این کشور و همچنین مشارکت و حضور نظامی کشورهای همسایه در سرکوب ملت بی دفاع بحرین، نسبت به پیامدهای توسل و تداوم سیاست کشتار غیرنظامیان هشدار می‌دهد.

 جمهوری اسلامی ایران دخالت نیروی نظامی خارجی در بحرین توسط هر کشور و با هر بهانه ای را مغایر با موازین بین المللی و روح منشور ملل متحد و مصادره حق تعیین سرنوشت ملت بحرین می داند.

اینجانب به عنوان نماینده مردم و رئیس کمیته حقوق بشر پارلمان اسلامی ایران از جنابعالی به عنوان کمیسر عالی حقوق بشر (دبیرکل سازمان ملل) درخواست دارد تا در راستای تحقق اهداف منشور ملل متحد در احترام و ارتقای حقوق بشر و همچنین پاسداشت و تحقق دستاوردهای حقوق بشری جامعه بین المللی، نسبت به نقض گسترده حقوق ملت بحرین واکنش مناسب و مقتضی اتخاذ نموده و تلاش های خود را در جهت بسیج تمامی ابزارهای بین المللی برای توقف سیاست کشتار و سرکوب ملت بحرین و دخالت های نظامی غیرقانونی و خلاف عرف بین الملل کشورهای همسایه معطوف دارید.

بی تردید استمداد ملت مظلوم بحرین و وجدان های بیدار جهان، واکنش مناسب جنابعالی و بکارگیری تمامی ظرفیت ها و سازوکارهای قانونی در توقف خشونت و نقض گسترده حقوق بشر در بحرین و حمایت موثر از مطالبات مشروع برای ارتقای حقوق مدنی و سیاسی این ملت به ویژه حمایت از زنان و کودکان و همچنین ترغیب دولت بحرین به التزام به تعهدات حقوق بشری و کشورهای همسایه بر عدم دخالت نظامی در امور داخلی این کشور است.

 واکنش فعال و ابتکار عمل و یا تداوم سکوت در برابر آنچه که در بحرین رخ می‌دهد میزان ارزیابی ملل آزادیخواه و جامعه بین الملل از نگرش واقعی سازمان ملل متحد و کمیساریای عالی حقوق بشر نسبت به مهم‌ترین مقوله بشری یعنی حقوق بشر است. بنابراین مناسب است تا با واکنش مسئولانه و موثر، ضمن جلوگیری از نقض بیشتر حقوق بشر، شائبه برخورد گزینشی و سیاسی بودن را از موضوع حقوق بشر بزدایید.

 

پایان پیام/

کد خبر 32520

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha